RideProgressxD
RideProgressxD
  31 августа 2008 (pierwszy post)

prawda o jezusie , wypadkach ?

podobno ten film przedstawia ... interesujace rzeczy , nie ogladalem go calego, ale moze jest ktos w stanie mi go w skrocie opowiedziec ? czemu tych rzeczy nie puszcza legalnie w telewizji, tylko jakies maskowanie sie w internecie.

http://video.google.pl/videosearch?q=zeitgeist&hl=pl&sitesearch=#q=zeitgeist%20pl&hl=pl

zuziczek85
zuziczek85
  31 августа 2008
wiejskilol
wiejskilol: Brednie. Polemizuje z tym filmem parę tekstów naukowych, poszukacie w sieci to znajdziecie. Ale pewnie nie poszukacie, bo kościół jest FE, wiec jeśli już ktoś na jego temat nazmyślał, to trzeba to możliwie najlepiej nagłaśniać.

Kosciol jako instytucja jest fe i be. A wiara jako wiara czlowieka w Boga a nie w budynki i ksiezy i zakonnice sama w sobie byc fe nie moze.
Osoba wierzaca nie musi szukac dowodow na istnienie Boga, osoba, ktora poszukuje badz jest ateista moze poszukac, choc wcale nie musi. Gdyby wszyscy slepo wierzyli w to co wierzy duza czesc ludzi na ziemi swiat bylby nudny i blady. a tak mamy kolory i kolorki.
akade
akade
  31 августа 2008
wiejskilol
wiejskilol: Brednie. Polemizuje z tym filmem parę tekstów naukowych, poszukacie w sieci to znajdziecie. Ale pewnie nie poszukacie, bo kościół jest FE, wiec jeśli już ktoś na jego temat nazmyślał, to trzeba to możliwie najlepiej nagłaśniać.

Jesteś organistą w kościele ? :woot:.
Dragonnn
Dragonnn
  31 августа 2008

Zamowie sobie pizze i bede ogladac te cale 2 godz :> zobaczymy czy warto... a jak nie warto to udusze autora :mrgreen:

wiejskilol
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 1
wiejskilol
  31 августа 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wiejskilol:Brednie. Polemizuje z tym filmem parę tekstów naukowych, poszukacie w sieci to znajdziecie. Ale pewnie nie poszukacie, bo kościół jest FE, wiec jeśli już ktoś na jego temat nazmyślał, to trzeba to możliwie najlepiej nagłaśniać. Jesteś organistą w kościele ? .

Neee. A szkoda, bo muzykę organową bardzo lubię. Po prostu taqk jak Mackiewicz uważam, że tylko prawda jest ciekawa, a ten film to bujda na resorach, którą chętnie podłapują przeciwnicy kościoła.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  31 августа 2008

ee tam..ja już miałem tematy.. o tym że jego grób jest w Japonii i o tym że naukowcy chcę go sklonowąc.. co jest bardzo prawdopodobne

...Ignorance is bliss...
hanusienka1989
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 2
hanusienka1989
  31 августа 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a skoro jemu się znudziło po 3 min to ja też olewam.

a ja sie skusze i sprobuje obejrzec
wloczykij83
wloczykij83
  1 сентября 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: czemu tych rzeczy nie puszcza legalnie w telewizji, tylko jakies maskowanie sie w internecie.

Żebyś myslał, że poznaleś wielką tajemnicę. Ten film jest ogólnie dostępny w internecie.
Dragonnn
Dragonnn
  1 сентября 2008

Ogladalem tylko Part 1 i Part 2. Bo Part 3 bylo o kasach i nie bylo ciekawy. Natomiast bardzo robi wrazenie ze inni przed Jezusami tez urodzili sie 25 Grudnia, zmarli na krzyzu i zmartwychwstali 3 dni pozniej. I robi wrazenie to jak ten koles wszystko opisal w ogole looool. A po Jezusie kto bedzie w takim razie?? bo domyslam sie ze w ten sam sposob ten ktory go zastapi bedzie zyc..... lol.... a co do 11 wrzesnia 2001 to faktycznie chore to wszystko bo niby jak wielki budynek ktory ponad 40 lat stal i niby ze jak samolot uderzyl budynek to ten sie rozwalil z pod spodami :wtf: i od razu widac ze wszystko bylo zmontowany (znaczy ze to nie z powodu tego samolotu tylko wszystko to zaplanowali) bo niby jak to mozliwe ze jest z terrorystow zyje sobie tam u siebie poza USA a niby znalezli jego paszport po tym zamachu :lol: hahahaha FBI rozne rzeczy wymysli. I jeszcze ten samolot ktory uderzyl Pentagone. Przeciez jasne ze to nie mozliwe ze 6 tonow aluminium i zelaza sie wyparowal hahahahaa :lol2:

alexyz
alexyz
  1 сентября 2008

widziałem to już dawno ; )
jak dla mnie film denny ;]
moje zdanie na temat czesci religijnej: wzięto kilka rzeczy w Biblii i podpasowano je pod jakies wydarzenia ze starożytnosci ;]
niech zrobią tak całe Pismo Święte ;]
nie zrobią.
dlaczego?
bo nie potrafią ;) wytknęli tylko kilka rzeczy, bo reszty nie umieją ;]
dlaczego?
bo to prawda ;)

marLENA665
marLENA665
  2 сентября 2008

aaa... zeitgeist ...
mi sie podobał... chociaż widziałam tylko 2 pierwsze częsci uważam że wart jest obejrzenia..
wiadomo że w publicznej telewizji nie pokażą czegoś co neguje i w jakiś sposób ośmiesza Kościół... oraz politykę Busha... władze nie mogą pozwolić sobie na takie "szaleństwo"...

fruityloop
fruityloop
  5 сентября 2008

jakis czas temu odnaleziono skrzynie z pismami ewangeli ktore nie byly znane, i co sie stalo? schowali i nie pokazuja, to bylo ok 2004 o ile pamiec mnie nie myli
zuzia ma racje jak cholera, tez tak mysle, bog jest w drzewie, kamieniu, wodzie, jest we mnie, jest w tobie, bog to usmiech, bog to milosc, bog to my wszyscy razem wzieci do kupy i ten swiat ktorego jestesmy nie odlaczna czescia lub odwrotnie, tak mysle, kosciol? instytucja! sakramenty? cos w tym jest bo mialem mala przygode, ale to innym razem, pozdro.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.