MordoTyMoja: 1. Widzieliscie ? Jakie są wasze opinie?
Owszem, jest to jeden z lepszych film jakie dano było mi obejrzeć w ostatnim czasie - nigdy nie spodziewałem się, że Liam Neeson może tak doskonale wczuć się w rolę, wykreowana przez niego postać jest po prostu genialna i jakże prawdziwa. Najbardziej podobała mi się scena monologu wygłaszanego przez Liama w momencie porwania jego córki - wcześniejsze zwiastuny koncentrowały się właśnie na tej scenie i wiele osób tylko z tego powodu oglądało później owy film. Jedynie śmieszy w tym momencie reakcja porywacza, który odparł tylko 'good luck', ale cóż ;)
MordoTyMoja: 2. Co moglibyscie polecic z gatunku "sensacji/akcji" ? najlepiej cos świeżego i nie kiche :P
Righteous Kill
Nowy film w którym zagrał genialny duet Al Pacino i Robert De Niro - oglądałem go parę dni temu i jest to bardzo dobre kino akcji, a główni aktorzy czynią ten film wyjątkowym.
Street Kings
Trochę starsza produkcja, z Keanu Reeves w roli głównej - coś w stylu starszego Training Day w którym to zagrał Denzel Washington. Film bardzo udany, zawierający dużo akcji i sporo momentów, które później dają nam do myślenia.