Jaki jest wasz ulubiony horror ?? xD
Ja właśnie obejrzałem Nieznajomi (Strangers) i muszę przyznać że jest zajebisty x33
Opis Filmu:
James i Kirsten są dobraną parą. Podczas przyjęcia u znajomych, James oświadcza się Kirsten, dziewczyna jednak nie przyjmuje jego oświadczyn. Dopiero po powrocie do domu, Kirsten zaczyna rozumieć, jak Jamesowi na niej zależy - uroczysta kolacja, szampan, świece, wszędzie płatki róż...wszystko na nic.
Zawstydzającą ciszę przerywa pukanie do drzwi - jakaś nieznajoma, najwyraźniej zabłądziła w okolicy. Nieznajoma, z którą nadeszło śmiertelne niebezpieczeństwo...
Film oparty na prawdziwych wydarzeniach.
A oto kilka fotek ;] :
http://gfx.filmweb.pl/po/13/38/291338/7200424.2.jpg?l=1220775921000
http://www.baltimoremagazine.net/maxspace/wp-content/uploads/2008/05/strangers-firstlook.jpg
http://z.about.com/d/horror/1/0/n/G/-/-/Strangers5.jpg
http://orgconfuz.files.wordpress.com/2008/06/strangers1.jpg
Naprawdę rzadko jaki film mi podpasuje ale ten wymiata ! ;))
lista tematów
nieznajomi strona 3 z 3
Konto usunięte: Powziąłem zamiar prowadzenia krucjaty przeciwko temu filmowi i każdemu kto nazwie go przynajmniej niezłym. :)
Ten film jest całkiem dobry

Chcesz sie bić ?
Chętnie Ci napiszę : np Dark Water, najgorszy film na jakim byłam w kinie;D
Konto usunięte: Film gdzie gra aktorskka leży, scenariusz leży, reżyseria leży, muzyki nie nawet nie pamiętam czy leży (była jakaś w ogóle?), oryginalności zero, przewidywalność taka, że każdy może poczuć się jasnowidzem, ogólnie wieje nudą.. to nie jest słaby film?
Nie, nie nie.
Klimat nie był najgorszy.
Ja jako pełnoletnia kobieta świadoma tego co piszę ogłaszam wszem i wobec, że nie doczepiam sie do niczego w tym filmie, został zrealizowany wg jakiegos pomysłu i mi sie nawet podobał .
Konto usunięte: Za pewne dlatego, że te fakty to trzy zdania właśnie w kronice kryminalnej. 'Znaleziono trzy ciała. Były ślady walki. Napastników nie schwytano.' Poszukaj w bibliotekach, może książkę o tym wydarzeniu napisali. ;P
Głupiś

Faktow brak, wiem to na dzień dzisiejszy, mozliwe, że gloszenie "film na faktach" to tylko chwyt reklamowy.
a dlaczego nie ?
Film nie tylko ma wywoływać pozytywne emocje, negatywne również, a irytacja jest jak najbardziej emocją porządaną

Konto usunięte: I tyle powinien trwać. Tyle tam jest filmu. Reszta to durne przeciąganie i granie na czas. I to jest dobre?
Ja się nie nudziłam, a skoro Tobie sie nie podobał już na wstępie to trzeba było wyłaczyć dvd, wyjśc z kina czy cokolwiek i zabrać się za cos innego.
No jasne, ze tak.
Kase zarobili i chwała im za to, od dobrej reklamy wszystko sie zaczyna.
I podejrzewam, że Ci tworzący film mają gdzieś, że komuś sie nie podobał.
Wydałeś kasę na bilet, oni są do przodu ;D.
Dobre, dobre.
Jaki jest Twoj ulubiony film ?
:)
Rilaksik plis

Znalazłem fajniejszą partnerkę do kłótni. Nie pisz już do mnie. Między nami koniec. I nawet mnie przepraszaj.
Nie bluźnij niewiasto!
A żebyś wiedziała, że lanie-na-kolanie wisi w powietrzu.. Strzeż się..
Niestety nie miałem przyjemności, ale podejrzewam, że Tim Roth nawet jak pojawił się na 3 sekundy jako śpiący człowiek na kanapie, to był lepszy niż cała obsada Nieznajomych razem wzięta (plus reżyser, i scenarzysta, i montażysta, i dźwiękowiec, i facet co przywoził pizze na plan). A ocenę ma i tak wyższą niż Nieznajomi. Wiem, że to słaby wyznacznik, ale zawsze coś w tym jest. O.
Nooooo doooobra. Jakiś tam zalążek klimatu był przez pierwsze 20 minut. Ale potem został zabity, zdeptany i zakopany.
Konto usunięte: Ja jako pełnoletnia kobieta świadoma tego co piszę ogłaszam wszem i wobec, że nie doczepiam sie do niczego w tym filmie
Majaczysz znowu.. Dać Ci szklankę wody?
Nie można przy zdrowych zmysłach, nawet będąc za tym filmem, napisać, że nie ma się do czego przyczepić. No chyba, że nie wymagasz od filmu kompletnie niczego. Tylko żeby się zaczął, trwał i skończył. To faktycznie, całkiem niezły był.
:*
Konto usunięte: a dlaczego nie ?
Film nie tylko ma wywoływać pozytywne emocje, negatywne również, a irytacja jest jak najbardziej emocją porządaną .
Wiem chyba o co Ci chodzi, ale to nie są tego typu emocje. Tutaj.
To nie są emocje negatywne i irytacja wydarzeniami na ekranie wessanego w obraz widza. To jest fajne.
Tutaj są to emocje negatywne i irytacja, że mogłem siedzieć w sali obok i oglądać Kung Fu Pande i żałował bym mniej. To nie jest fajne.
Konto usunięte: Ja się nie nudziłam, a skoro Tobie sie nie podobał już na wstępie to trzeba było wyłaczyć dvd, wyjśc z kina czy cokolwiek i zabrać się za cos innego.
Na wstępie to jeszcze dawał radę. Potem zaczynał tonąć. A ja razem z nim. Teraz się mszczę na forach. :) Nie mogłem wyjść w połowie filmu, postanowiłem, że wytrwam do końca. Wiesz.. zasady.. kto pierwszy, albo ja, albo on. :P
Konto usunięte: No jasne, ze tak.
Kase zarobili i chwała im za to, od dobrej reklamy wszystko sie zaczyna.
I podejrzewam, że Ci tworzący film mają gdzieś, że komuś sie nie podobał.
Wydałeś kasę na bilet, oni są do przodu ;D.
Jakbym był właścicielem sieci kin to bym się z tego powodu też cieszył.
Bo jako widz odbieram to raczej jako nabijanie w butelkę i zmarnowane pieniądze i czas, niż jakiś pozytyw. I nie zamierzam krzyczeć chwała im za to! Bo jak pójdą za ciosem i zrobią 16 podobnych filmów zamiast 3 porządnych to nic dobrego z tego nie będzie na przyszłość. Patrz polskie filmy kinowe. Też ktoś krzyczał chwała im za komedie romantyczne z Małaszynskim/Zakościelnym!
Z resztą, co mnie to obchodzi czy to coś zarobiło kasę czy nie? Nie zmienia to w żaden sposób tego co się dzieje na ekranie.
Film budzi negatywne emocje i to jest dobre. Ciekawy sposób spojrzenia na sprawę. Oryginalny taki. :)
Mam 147 ulubionych filmów.
:)
Ja jestem zupełnie rilaks. :)
Dont łory, bi hapi. I w ogóle. :)
Tylko się nie obrażaj na mnie jak Rexio.

TEN FILM JEST CAŁKIEM DOBRY

Phah, lewy sierpowy calkiem dobry Cię czeka, bo nie zapraszałam do gry wstępnej, ale do prawdziwej walki

Konto usunięte: Niestety nie miałem przyjemności, ale podejrzewam, że Tim Roth nawet jak pojawił się na 3 sekundy jako śpiący człowiek na kanapie, to był lepszy niż cała obsada Nieznajomych razem wzięta (plus reżyser, i scenarzysta, i montażysta, i dźwiękowiec, i facet co przywoził pizze na plan). A ocenę ma i tak wyższą niż Nieznajomi. Wiem, że to słaby wyznacznik, ale zawsze coś w tym jest. O.
To obejrzyj Dark Water, zmienisz zdanie .
Konto usunięte: Nooooo doooobra. Jakiś tam zalążek klimatu był przez pierwsze 20 minut. Ale potem został zabity, zdeptany i zakopany.
Hyhyhyyhyh, ooo idziemy w dobrym kierunku, już zaczynasz przyznawać, ze klimat jakiś był ;D, dłużej pogadamy to przyznasz, ze film nawet był całkiem dobry ;).
Konto usunięte: Majaczysz znowu.. Dać Ci szklankę wody?
Nie można przy zdrowych zmysłach, nawet będąc za tym filmem, napisać, że nie ma się do czego przyczepić. No chyba, że nie wymagasz od filmu kompletnie niczego. Tylko żeby się zaczął, trwał i skończył. To faktycznie, całkiem niezły był.
Uło.
Oceniam film jako całokształt, a jako calokształt wypada on całkiem nieźle. Nie rozdzielam na grę aktorów, na rezyserię, dialogi, muzykę, nic mnie nie zachwyciło tak by móc o tym pisać. Ogólnięęęęę piszęęęę.
I nigdy nie sadziłam, ze przy zdrowych zmysłach jestem

Konto usunięte: Na wstępie to jeszcze dawał radę. Potem zaczynał tonąć. A ja razem z nim. Teraz się mszczę na forach. :) Nie mogłem wyjść w połowie filmu, postanowiłem, że wytrwam do końca. Wiesz.. zasady.. kto pierwszy, albo ja, albo on. :P
Ahahahha, mam podobnie, jak zaczynam cos oglądać to trwam do konca, nawet jak mi sie strasznie nie podoba, tak samo z ksiązkami, zawsze je doczytuję, chociaż Pachnidło czytałam chyba trzy tygodnie, takie bylo nudne.
Konto usunięte: Jakbym był właścicielem sieci kin to bym się z tego powodu też cieszył.
Bo jako widz odbieram to raczej jako nabijanie w butelkę i zmarnowane pieniądze i czas, niż jakiś pozytyw. I nie zamierzam krzyczeć chwała im za to! Bo jak pójdą za ciosem i zrobią 16 podobnych filmów zamiast 3 porządnych to nic dobrego z tego nie będzie na przyszłość. Patrz polskie filmy kinowe. Też ktoś krzyczał chwała im za komedie romantyczne z Małaszynskim/Zakościelnym!
Z resztą, co mnie to obchodzi czy to coś zarobiło kasę czy nie? Nie zmienia to w żaden sposób tego co się dzieje na ekranie.
Eh, Dlaczego nabijanie w butelkę ? Nie każdemu musi sie podobać dany film, chyba jeszcze takiego nie było, ktory by zachwycił kazdego który go ogladał. zresztą Ty masz wybór, możesz iśc na ten film lub nie. Jeżeli masz wątpliwości co do poziomu danego filmu, a chcesz go obejrzeć, to wcale nie musisz pomykac do kina, możesz poczekac tydzień dwa, i obejrzeć w zaciszu domowym, za darmo.
Co do komedii romantycznych sie nie wypowiem, bo nie oglądam takowych.
Konto usunięte: Film budzi negatywne emocje i to jest dobre. Ciekawy sposób spojrzenia na sprawę. Oryginalny taki. :)
Lepsze takie niz żadne.
Odnosze wrażenie że nastawiles się na to, że Nieznajomi bedą super, extra hiper filmem, nie spełnili Twoich oczekiwań i dlatego tak to przeżywasz ;D
O jaaaa, wymień 5 chociaż tytułów.
Kamil nas obserwuje, a ja od obrażania jestem daleka.
I nie wiem czy mam jeszcze ochotę na dyskusję o tym filmie, który generalnie nie zachwycił mnie na tyle bym go broniła miesiac ;).
Wiadomo każdy ma swój gust i myśle, ze warto to uszanować. Ja swojego zdania nie zmienię, Ty swojego również ;).

NO ZOBACZ, TO ZUPEŁNIE TAK JAK DARK WATER!
Konto usunięte: Phah, lewy sierpowy calkiem dobry Cię czeka, bo nie zapraszałam do gry wstępnej, ale do prawdziwej walki .
Zasady zabraniają. Ale na klapsa to sobie zasłużyłaś. Niegrzeczna dziewczynka..

Konto usunięte: Hyhyhyyhyh, ooo idziemy w dobrym kierunku, już zaczynasz przyznawać, ze klimat jakiś był ;D, dłużej pogadamy to przyznasz, ze film nawet był całkiem dobry ;).
Prędzej skisnę.
Na początku miał klimat, zanim wyszło na jaw jaka to wtórnie denna nic nie mająca do zaoferowania produkcja. To nie jest żaden sukces. To nie był KLIMAT, tylko po prostu klimat, klimacik, klimaciątko. Nie można piać z zachwytu, że film ma jakiś klimat (przez 10 minut). To tak jak chwalić radio za to, że gra albo człowieka za to, że oddycha.
A w ogóle to kłamałem. Chciałem Ci tylko przyznać trochę racji, żebyś nie była taka zdruzgotana zupełnie. :P
Konto usunięte: Oceniam film jako całokształt, a jako calokształt wypada on całkiem nieźle. Nie rozdzielam na grę aktorów, na rezyserię, dialogi, muzykę, nic mnie nie zachwyciło tak by móc o tym pisać. Ogólnięęęęę piszęęęę.
Dlatego mnie dziwi jak z lipa + lipa + lipa + żenada wyszło Ci ogólnie 'niezły',czy tam 'całkiem dobry'.
OHO! Zaczynamy sie tłumaczyć! :P
Konto usunięte: Jeżeli masz wątpliwości co do poziomu danego filmu, a chcesz go obejrzeć, to wcale nie musisz pomykac do kina, możesz poczekac tydzień dwa, i obejrzeć w zaciszu domowym, za darmo.
Zostałem wzięty z zaskoczenia do kina. Nie miałem wyboru.
Teraz po nocach robię laleczkę voodoo każdego kto ten film stworzył i każdego kto go chwali. Baj de łej, potrzebuję kosmyk Twoich włosów. ;)
Nie uwierzysz, ale nie do końca się z Tobą zgadzam! :)
Konto usunięte: Odnosze wrażenie że nastawiles się na to, że Nieznajomi bedą super, extra hiper filmem, nie spełnili Twoich oczekiwań i dlatego tak to przeżywasz ;D
Nie wiedziałem o istnieniu tego filmu do momentu zakupu biletów :)
Nie umieeeeem taaaak.. Stresujesz mnie.. :(
Niech będzie.. Snatch, Crash, Lost In Translation, Man On Fire, Brother..
No i? Będziesz mi wróżyć? :)
Wiem, czuje jego sapanie na plecach. Boję się odwrócić bo pewnie ma maskę z worka na ziemniaki na głowie i chce mi wbić nóż w plecy. O boże! Co robić! Co robić! Chyba schowam się do szafy!
Bo fajna dziewoja jesteś. Kip it ap.
Konto usunięte: I nie wiem czy mam jeszcze ochotę na dyskusję o tym filmie, który generalnie nie zachwycił mnie na tyle bym go broniła miesiac ;).
Ja też nie mam. Zwłaszcza, że się już powtarzam. Ale to silniejsze ode mnie.. :) To już drugi temat. "Just when i thought I was out.. It pulled me back in!" :D Możesz to skończyć jak chcesz. Możesz nawet na odchodne napisać, że głupszym się ustępuje. :)
Konto usunięte: Wiadomo każdy ma swój gust i myśle, ze warto to uszanować. Ja swojego zdania nie zmienię, Ty swojego również ;).
Mała kłótnia jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Po to jest forum chyba, prawda?
Yhm.
Nie widziałeś więc się nie podniecaj.

Konto usunięte: Na początku miał klimat, zanim wyszło na jaw jaka to wtórnie denna nic nie mająca do zaoferowania produkcja. To nie jest żaden sukces. To nie był KLIMAT, tylko po prostu klimat, klimacik, klimaciątko. Nie można piać z zachwytu, że film ma jakiś klimat (przez 10 minut). To tak jak chwalić radio za to, że gra albo człowieka za to, że oddycha.
A w ogóle to kłamałem. Chciałem Ci tylko przyznać trochę racji, żebyś nie była taka zdruzgotana zupełnie. :P
Same sprzeczności, same ściemy by sie wybielić.
Nie odpowiem konkretnie na to powyższe, o!
Konto usunięte: Dlatego mnie dziwi jak z lipa + lipa + lipa + żenada wyszło Ci ogólnie 'niezły',czy tam 'całkiem dobry'.
Oj, dodawać to Ty nie umiesz widzę.
Tak, oczywiście.
OHO ! Zaczynasz sie tłumaczyć.
Konto usunięte: Teraz po nocach robię laleczkę voodoo każdego kto ten film stworzył i każdego kto go chwali. Baj de łej, potrzebuję kosmyk Twoich włosów. ;)
Mogę nawet oddać Ci moje stare dredy.
No kurde nie wierzę no

Węszę kłamstwo

Nie, sprawię, że nie wiem co, ale coś wymyślę

Konto usunięte: Wiem, czuje jego sapanie na plecach. Boję się odwrócić bo pewnie ma maskę z worka na ziemniaki na głowie i chce mi wbić nóż w plecy. O boże! Co robić! Co robić! Chyba schowam się do szafy!

idź, idź chętnie pod klamkę krzesło przystawię

Konto usunięte: Ja też nie mam. Zwłaszcza, że się już powtarzam. Ale to silniejsze ode mnie.. :) To już drugi temat. "Just when i thought I was out.. It pulled me back in!" :D Możesz to skończyć jak chcesz. Możesz nawet na odchodne napisać, że głupszym się ustępuje. :)
No własnie o to chodzi, że również zaczynam się powtarzać, i nie sądzę ześ glupi, tylko trochę eeeeee ociemniały jeżeli chodzi o ten film

A w ktorym miejscu sie kłocilismy ? No kurde nie zauważyłam, eh ślepa ja ;D.

Konto usunięte: Same sprzeczności, same ściemy by sie wybielić.
Nie odpowiem konkretnie na to powyższe, o!
Naga prawda, moja droga. Ale rozumiem.. Nie wiesz co odpowiedzieć.. Nie szkodzi.
:]
Dodaję i odejmuję doskonale. Tylko Twoje równanie jest jakieś.. błędne.
Na prawdę! W ogóle miałem jakąś czarną serię ostatnio Nieznajomi, Kobiety, Mamma Mia. Przecież bym na to nie poszedł z premedytacją. Ale tego pierwszego żałuję najbardziej. W Kobietach była przynajmniej Eva Mendez w pończochach i gorsecie, a w Mamma był James Bond w świecacym fioletowym wdzianku a'la lata 70. Na szczęście gdzieś tam w między czasie trafiła się Elegia.
Konto usunięte: No własnie o to chodzi, że również zaczynam się powtarzać, i nie sądzę ześ glupi, tylko trochę eeeeee ociemniały jeżeli chodzi o ten film .
O wypraszam sobie. To, że uważam ten film za szmirę nie znaczy, że jestem ociemniały. Ja nie mówię, że ktoś jest ociemniały bo mu się podobało. Przynajmniej nie tak bezpośrednio. :P
Czekam na przeprosiny.

Oj no bo to taka Kłótnia Light. Wymiana sprzecznych zdań, rozmowa, dyskusja, kłótnia, mordobicie.. Co za różnica. Lubię się kłócić. Bo zawsze mam racje.

Łał, rozgryzłeś mnie.
Przeczytaj swoje sumowanie jeszcze raz, to może odnajdziesz błąd.
Chłamy, na takie filmy nie chodzę do kina, strata czasu i pieniędzy.
Konto usunięte: O wypraszam sobie. To, że uważam ten film za szmirę nie znaczy, że jestem ociemniały. Ja nie mówię, że ktoś jest ociemniały bo mu się podobało. Przynajmniej nie tak bezpośrednio. :P
Czekam na przeprosiny.
Napisałeś, że jestem eeee niespełna rozumu, czy jakoś tak, że nie jestem przy zdrowych zmysłach, sam zacząłeś.
Przeprosin nie będzie nigdy !

O własnie

Konto usunięte: Wymiana sprzecznych zdań, rozmowa, dyskusja, kłótnia, mordobicie.. Co za różnica. Lubię się kłócić.
Różnica między pojęciami jest wielka.
Rownież mogę dyskutować, pod warunkiem że nie będe musiała klepać w kółko tego samego, bo to staje sie nudne.

Chyba musisz mi jednak udzielić korepetycji bo nie widzę (mojego) błędu.
Nie takie chłamy. Średniaki. Lepsze jednak od wiesz jakiego filmu :)
Konto usunięte: Napisałeś, że jestem eeee niespełna rozumu, czy jakoś tak, że nie jestem przy zdrowych zmysłach, sam zacząłeś.
Nie napisałem tylko lekko subtelnie zasugerowałem, że może tak być. I to tylko i wyłącznie z sympatii i z przymróżeniem oka i w ogóle. o! ;) A Ty mnie tak, o tak.. Przyznaj, że masz teraz wyrzuty sumienia i moralniaka..
Jeszcze się przekonamy... :P
Kto pod kim dołki kopie.. :)
Z miłą chęcią.
Zakupię tylko rózgę, albo nie sama wystrugam.
Gorsze, bo to filmy dla bab

Konto usunięte: Nie napisałem tylko lekko subtelnie zasugerowałem, że może tak być. I to tylko i wyłącznie z sympatii i z przymróżeniem oka i w ogóle. o! ;) A Ty mnie tak, o tak.. Przyznaj, że masz teraz wyrzuty sumienia i moralniaka..
Ahahahhahaa.
;D
Wyrzytów zero, totalnie braaak, nic nie ma kompletnie .
Tak, próbuj szczęscia.
Nie ma takiej opcji nawet.
btw. łooo odpisałeś o normalnej porze więc moja teoria dotycząca Twego wampiryzmu padła