Hej wszystkim !! Jestem najprawdziwszym molem ksiazkowym, i nie zlicze juz ksiazek , ktore przeczytalam... a sa ta dobre ksiazki.. Mam ulubione gatunki i trzymam sie ich.. sa to thrillery medyczne, ksiazki historyczne, literatura o tematyce religijnej, biografie...Jednak ksiazka ,ktora wciagnela mnie jak zadna inna to wlasnie Harry Potter...
Nie zgadzam sie z powrzechna opinia ,ze to marnowanie czasu i bzdury dla dzieci.. uwazam ze dobra lektura to taka , ktora wciaga i sprawia ,ze chce sie przerzucic strone jak najszybciej ... Co wy o tym myslicie??
lista tematów
Harry Potter - dla dzieci czy dla doroslych? strona 4 z 4
Konto usunięte: Hmm..byc moze..jednak dzieki ekranizacji..czytajac ksiazke,wszystko jakos mi sie obrazowalo..widze piekny zamek, postacie..i jakos nie wyobrazam sobie zeby mialoby to wygladac inaczej. A jesli chodzi o film jako o film..hmm ..nie jest to cos na miare Oscara..to fakt ;)
dla mnie ksiazki pisano od dawien dawno po to zeby pobudzic wyobraznie
czytajac wyobrazasz sobie wszystko na swoj sposob i dlatego czytanie jest take magiczne
kazdy widzi inaczej
a ekranizacje coz
pomijajac detale od pierwszej czesci ekranizacji np Dudley blondyn czy brunet

na zmiane fabuly w czesci drugiej
i wiele niedopowiedzen w kolejnych czesciach itd itd
sa denne

odnosze wrazenie ze caly ich urok to niesamowite scenerie a fabula zeszla na dalszy plan
zreszta ekranizacje takiej ksiazki musialy byc hitem (niewazne z jaka dokladnoscia wykonanym)
Konto usunięte: wiesz jakos juz bym chyba nie miala ochoty czytac tego dalszych czesci...nie polubilabym i tak ;/ ot co :) nie lubie fantasy....
Nie masz wiele do powiedzenia skoro nie przeczytalas serii. Gdybym mialauksztaltowac moja opinie na podstawie pierwszej czesci HP ... napisalabym ,ze dla dzieci .
To fakt. Boheterownie to dzieci ;) Mysle ze Twoje spojrzenie na to byloby inne,gdybys teraz ,gdy jestes starsza ,przeczytala HP :) No ,ale kazdy ma swoje zdanie ..
bardzo trafne
co do tematu. Lubie calutka serie HP i nawet mam ksiazke Magiczne ziewrzeta czy jakos tak .. zapomnialam jak to sie zwie bo niestety mam balagan w pokoju i nie umiem znaleźć.. ;] Uwielbiam tak samo opowieść BadGirlStory ktora jest hmm lekka parodia HP i wysmiewa Harrego i przedstawia Malfoy'a w innym swietle ;] polecam