Hello ;d mam dziwne odobno zainteresowanie , lubie sprawdzać smaki różnych herbat ;] Mama mnie tym zaraziła co tydzień kupuje jakąś nową z '' Liptona '' .
A wy macie jakieś ulubione ? Piszcie nazwy i firmy .Pozdrawiam .
lista tematów
Herbata .
Roiboże waniliowy
i zwykła żółta liptona z 3 łyżeczkami cukru, bądź połową wyciśniętej cytryny :p
to z tych najbardziej dostępnych.
A jeśli chodzi o te z herbaciarni to w Słupskiej sprzedają taką herbatę z czekoladą która smakuje nie wiadomo czy bardziej jak herbata czy gorąca czekolada; p mmm ;p
jak to się ma do kultury? 
/ mam całą szafkę herbat, każda jest świetna.
ciekawa jest jabłkowa z cynamonem.

/ mam całą szafkę herbat, każda jest świetna.

ciekawa jest jabłkowa z cynamonem.
rytuał parzenia herbaty jest w kulturze japońskiej bardzo ważny:) I podlegają temu całe ceremonie:)
Choć przyznam herbatki liptona mają nie wiele z tym wspólnego. To jest schamienie wielowiekowej tradycji parzenia herbaty poprzez wsypanie miału i odpadków do woreczków. I to Jest wręcz przeciw kulturze!!
Choć przyznam herbatki liptona mają nie wiele z tym wspólnego. To jest schamienie wielowiekowej tradycji parzenia herbaty poprzez wsypanie miału i odpadków do woreczków. I to Jest wręcz przeciw kulturze!!
Konto usunięte: Hello ;d mam dziwne odobno zainteresowanie , lubie sprawdzać smaki różnych herbat ;] Mama mnie tym zaraziła co tydzień kupuje jakąś nową z '' Liptona '' .
Lipton jest beznadziejny.
Jak chcesz herbaty, zerwij kwiat bzu i wloz do wrzatku.
Konto usunięte: Hello ;d mam dziwne odobno zainteresowanie , lubie sprawdzać smaki różnych herbat ;] Mama mnie tym zaraziła co tydzień kupuje jakąś nową z '' Liptona '' .
Ja uwielbiam herbaty...

Razem jeżdzimy do herbaciarni i możemy tam być całymi godzinami...;)
Uwielbiam Dilmah karmelową....Tylko że jest strasznie droga...;/
no. a Tobie coś wystaje z bikini
po latach wydawania marnych funduszy na drogie Liptony, Dilmahy itepe:
kupiłam w Tesco herbatę... "Tesco" za 2,50. Earl Grey pachnie na pół kuchni, owocowa genialna, a zieloną wreszcie czuć (nie to co lipton, ta zielona liptona smakuje jak woda mimo wrzucenia 2 torebek)
Lubię waniliowego rooibosa i rooibosa samego, czasaaami piramidki Liptona
Herbaty nie słodzę :)
O, i tu się mylisz.
Reguluje ona procesy trawienne, posiada właściwości bakteriobójcze i bakteriostatyczne, jest doskonałym lekiem na biegunkę :>. Wywiera dobroczynny wpływ na skórę, układ oddechowy, nerkowy, naczyniowy. Normuje ciśnienie krwi. Itepe, itede.
('nie' z przymiotnikami piszemy razem :>).
Jasne, w nadmiernych ilościach jest niezdrowa. Zresztą, tak jak każda inna substancja.
Jeśli chodzi o samą nazwę 'herbata', przyjęło się, że to i ten tradycyjny napój herbaciany i każdy inny wywar z ziół, kwiatów, owoców (niektórzy uważają, że niesłusznie).
Należy jeszcze pamiętać, że herbatki ziołowe i herbaty aromatyzowane to nie to samo (pierwsze nie powstają na bazie herbaty /rośliny/).
Osobiście, z herbat pijam tylko czarną z cytryną.
Jednak wolę 'napary' z dzikiej róży z dodatkiem innych owoców.