Po obejrzeniu ''Cienkiej, czerwonej linii'' jakoś mnie naszło na ten temat ;d
1) Czy lubicie filmy wojenne? / Dlaczego?
2) Dotyczące jakich czasów? Poza tym, że wojennych ;]
3) Wasze ulubione? Ja polecam ''Wróg u bram''.
lista tematów
Filmy wojenne strona 2 z 5
A co myślicie o "Sztandarze Chwały" Clinta Eastwooda?
Fascynujący był wątek poruszany na temat homoseksualizmu Aleksandra i jego stosunków z mamusią :D
To tak pół żartem, pół serio..
A jeżeli chodzi o mnie to kocham Film "Ostatni Król Szkocji"
Z pewnością nie jest to film wojenny, ale przedstawia sylwetkę Idi Amina. Jednego z najbardziej krwawych przywódców politycznych.
Nie spodziewałam się tylu odp ;d Wybaczcie, że się nie udzieliłam, ale uczyłam się geografii xD
A co do Perl Habor to tylko dobrze się ogląda, ale film sam w sobie nie jest rewelacyjny i za dużo w nim fikcji.
Źle dobrana obsada to mało przekonujący argument
( fakt role Olimpii bym inaczej obsadził)
Ja bym dodał jeszcze zbyt długie i nużące dialogi
Zakłamanie niektórych faktów historycznych
Ale nie doceniasz
Sceny batalistycznych
Kostiumów
Gry aktorskiej
I pomysł
film jest na plus i tyle
( fakt role Olimpii bym inaczej obsadził)
Ja bym dodał jeszcze zbyt długie i nużące dialogi
Zakłamanie niektórych faktów historycznych
Ale nie doceniasz
Sceny batalistycznych
Kostiumów
Gry aktorskiej
I pomysł
film jest na plus i tyle
że wolę "cześć" Listy z Ivo Jimy
Sztandar trochę mnie nudził całymi tymi wątkami z tym sztandarem , z losami owych "bohaterów" itd.
Konto usunięte: Fascynujący był wątek poruszany na temat homoseksualizmu Aleksandra i jego stosunków z mamusią :D
To tak pół żartem, pół serio..
juz nie chcialem tego poruszać :D
Konto usunięte: Z pewnością nie jest to film wojenny, ale przedstawia sylwetkę Idi Amina. Jednego z najbardziej krwawych przywódców politycznych.
ładnie zone potraktował

a widziałeś "Rozpalić ogień" ? podobne klimaty
...Ignorance is bliss...
Widziałem. Jednak nie zaimponował mi tak jak "Ostatni Król Szkocji"
Komicznie wygląda Farell wystylizowany na małego chłopca i Angelina grająca jego matkę. Nie wspominając, że są w podobnym wieku.
RexMundi: "jak tak patrze na Czterech Pancernych i sobie pomyśle że ten jedne czołg tyle zdziałał to jestem pod wrażeniem "
Jupikaej ! Zawsze chciałem być Szarikiem.
Nie zgadzam się z tą opinią. Ale są gusta i guściki. Jedno jest pewne nie każdy film, którego koszt wynosił ponad 150 mln euro otrzymał nominacje do prestiżowej nagrody "Złotej maliny".
Na coś pieniądze musieli wydać..
Bo była kiepska?
Przecież to film biograficzny, w którym nie zgadzają się niektóre fakty. Co w nim oryginalnego? Aleksander to postać historyczna, która powinien znać każdy gimnazjalista.
Konto usunięte: A co do Perl Habor to tylko dobrze się ogląda, ale film sam w sobie nie jest rewelacyjny i za dużo w nim fikcji.
A ja tam mogę patrzeć na Kate godzinami w tym filmie :D.
Gra aktorska to jedno a obsada to drugie Po prostu w Olimpie wcieliła się Angelina która moim zdaniam była za młoda do tej roli ale do jej gry aktorskiej nie mam zastrzeżeń powtarzasz się:) Wiesz mogę wiedzieć wszystko o Aleksandrze Macedońskim i nie koniecznie bym potrafił dobrze nakręcić film
Konto usunięte: Nie zgadzam się z tą opinią. Ale są gusta i guściki. Jedno jest pewne nie każdy film, którego koszt wynosił ponad 150 mln euro otrzymał nominacje do prestiżowej nagrody "Złotej maliny".