JestemzWloclawka
JestemzWloclawka
  10 апреля 2009 (pierwszy post)
Witam :ziober2:

Świat według Kiepskich:
- Oglądacie, lubicie?
- Śmieszy Was to? Czy raczej jest żałosne?

"Serial piętnuje wady takie jak lenistwo czy egoizm oraz stereotypowy model życia polskiej rodziny, posługując się prostym humorem i zabawnym językiem bohaterów. "
- U Was niekiedy rodzina też tak wygląda? Zamienia się w typowy "Świat według Kiepskich" ?
- Czy Andrzej Grabowski, dobrze wciela się w rolę Ferdka?

"Często mylnie uznawany za kopię amerykańskiego serialu Świat według Bundych"

- Podobieństwa?
- Różnice?

Zapraszam do kulturalnej dyskusji.
Pozdrawiam, Okti.
Hellbournee
Hellbournee
  10 апреля 2009
RexMundi
RexMundi: no bo tak jest i dlatego nie lubię ich , przez nich Bundy tracą na wartości

podobnie jest z innymi serialami typu "Niania" chociaz tam dzieki temu ze gra Ferenecy to mozna sie posmiac ;)
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  10 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: podobnie jest z innymi serialami typu "Niania"

to jak oglądać Fran Drescher z dubbingiem
...Ignorance is bliss...
shamaramorgan
shamaramorgan
  10 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: podobnie jest z innymi serialami typu "Niania" chociaz tam dzieki temu ze gra Ferenecy to mozna sie posmiac ;)

oj mnie bardziej się podoba polska wersja niani. Tak samo jest z polską wersją "brzyduli"
Hellbournee
Hellbournee
  10 апреля 2009
RexMundi
RexMundi: to jak oglądać Fran Drescher z dubbingiem

no dokładnie :)

Konto usunięte
Konto usunięte: oj mnie bardziej się podoba polska wersja niani. Tak samo jest z polską wersją "brzyduli"

Brzyduli nie ogladam..ale Polska wersja Niani dzieki temu ze gra Ferency ktory jest dla mnie wybitnym aktorem to jest fajna;P
pauline321
pauline321
  10 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: - Śmieszy Was to? Czy raczej jest żałosne?

Mimo, że serial głupi, to aż śmieszny ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: - Czy Andrzej Grabowski, dobrze wciela się w rolę Ferdka?

Idealnie :)
vassago83
vassago83
  10 апреля 2009

I serię dało się jeszcze obejrzeć, ale teraz serial jest po prostu nudny.. Humor pokazany na siłę...
Chociaż cytaty są czasem ciekawe:D

Needy007
Needy007
  10 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: - Oglądacie, lubicie?

tak

Konto usunięte
Konto usunięte: - Śmieszy Was to? Czy raczej jest żałosne?

czasem śmieszy, czasem jest żałosne

Konto usunięte
Konto usunięte: - U Was niekiedy rodzina też tak wygląda? Zamienia się w typowy "Świat według Kiepskich" ?

:woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: - Czy Andrzej Grabowski, dobrze wciela się w rolę Ferdka?

dobrze, pasuje on

Konto usunięte
Konto usunięte: "Często mylnie uznawany za kopię amerykańskiego serialu Świat według Bundych" - Podobieństwa? - Różnice?

Bundych nie oglądałam, więc ciężko mi powiedzieć
KazdyJuzWie
KazdyJuzWie
  10 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: - Oglądacie, lubicie? - Śmieszy Was to? Czy raczej jest żałosne?

Nie oglądam, aczkolwiek oglądałam, gdy grała w nim Krystyna Feldman (fenomenalna aktorka, nawiasem mówiąc).
Teraz jest dla mnie żałosny, kiedyś śmieszył.

Konto usunięte
Konto usunięte: - U Was niekiedy rodzina też tak wygląda? Zamienia się w typowy "Świat według Kiepskich" ? - Czy Andrzej Grabowski, dobrze wciela się w rolę Ferdka?

Moja rodzina ma po prostu swój "Świat według ***". ;-)
Jasne, on też jest fenomenalnym aktorem.

Konto usunięte
Konto usunięte: "Często mylnie uznawany za kopię amerykańskiego serialu Świat według Bundych"

Mylnie? Imo to jest kopia, albo innymi słowy - aranżacja. Tak samo jak jest polska i amerykańska Brzydula, Niania... Wszystko ma początek w USA, nie oszukujmy się. (Chociaż Brzydula to chyba brazylijski tasiemiec, ale wiem, że amerykańska wersja też jest :ninja:.)
4Pure
4Pure
  10 апреля 2009

Ten serial jest tak żałosny, że aż śmieszny ;-)

cietdi
cietdi
  10 апреля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: - Oglądacie, lubicie? - Śmieszy Was to? Czy raczej jest żałosne?

kiedyś. a nic nie mama.
kiedys smieszylo. teraz załosne
EraGangstera
EraGangstera
  11 апреля 2009
Okti
Okti: Świat według Kiepskich: - Oglądacie, lubicie? - Śmieszy Was to? Czy raczej jest żałosne?

Oglądamy, lubimy. Jednak pierwsze odcinki były zdecydowanie lepsze. :)
Śmieszy. Ale Zdarzały się odcinki taki nijakie.

Okti
Okti: Czy Andrzej Grabowski, dobrze wciela się w rolę Ferdka?

ANDRZEJ GRABOWSKI jest geniuszem. Aktor doskonały. W każdą rolę wciela się znakomicie.

Okti
Okti: - Podobieństwa? - Różnice?

Bundych bardziej lubię. W podobieństwach to widzę tylko, rodzinka z córką i synem.
Wszyyystko. Tam jest Ameryka i różnic jest masa.

Również pozdrawiam, Muń.
KamiQa
KamiQa
  11 апреля 2009
Okti
Okti: - Śmieszy Was to? Czy raczej jest żałosne?

kiedyś lubiłam to oglądać, oglądałam i nawet się śmiałam. Teraz już nie tak jak dawniej. Troche dla mnie się to robi żałosne i ciągle a jedno kopyto.

Okti
Okti: - Podobieństwa? - Różnice?

niee. Wg mnie nie jest podobny. Bundy są dla mnie idiotami. A Kiepscy mają jeszcze troche oleju w głowie, chociaż w sumie i tak nie wiele.
Bundy już wgl nie lubię oglądać. Jesli mam wybierac z tych dwóch zostaje przy naszym polskim!
x33mrhmm
x33mrhmm
  12 апреля 2009

Dla mnie to wogóle nie jest śmieszne ; )

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.