BBC podało informację o nowym znalezisku paleontologicznym, że pochodzimy nie od małpy, ale że brakujacym ogniwem jest lemur... :)
jak się z tym czujecie?
lista tematów
ewolucjnizm

Wyginam śmiało ciało :D
Oczy macie podobne

Szczerze powiedziawszy, to jakoś nie wpłyneło to na mnie...
Współczuję teraz tylko lemurom, bo będą je tak męczyć jak małpy dotychczas.
margotka: BBC podało informację o nowym znalezisku paleontologicznym, że pochodzimy nie od małpy, ale że brakujacym ogniwem jest lemur... :)
jak się z tym czujecie?
ewolucjonizm nie mówi że pochodzimy od małpy tylko że mamy wspólnego przodka:)
a to co wy mówicie to jest powielany błąd prasowy jeszcze z za czasów Darwina
ja tam pochodzę z kosmosu
margotka: BBC podało informację o nowym znalezisku paleontologicznym, że pochodzimy nie od małpy, ale że brakujacym ogniwem jest lemur... :)
jak się z tym czujecie?
Yy, lemur to przecież małpiatka, czyli krewna (?) małp.
Dla mnie nic szokującego :>.
Zresztą, prawdopodobnie wszystkie istoty żyjące wywodzą się ze wspólnego przodka - małej bakterii.
Jestem człowiekiem wierzącym, a w Biblii jest napisane "z prochu powstałeś" :>. Według naukowców, wyładowanie elektrostatyczne może spowodować 'wytrącenie się' aminokwasów, czyli podstawowego budulca organizmu żywego. W taki sposób mogło powstać życie - piorun uderzył w ziemię i w odpowiednich warunkach utworzyło się jakieś mikroskopijne żyjątko. Zaczęło się dzielić, mutować i ewoluować. I tak dalej :>.
Mówcie co chcecie, ale ja z pewnością mam wspólnego przodka z leniwcem :>.
zapisze to w dzienniku, poczekam 50 lat i dopisze, że podchodzę od kury bo pewnie taką teorię wtedy nam podadzą