RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  16 июля 2009 (pierwszy post)
Witam

Ostatnia dało sie zaobserwować modę na wampiry. Wszyscy ( uogólnienie) nagle zaczęli się interesować tematyką wampirów - wampiryzmu. Głównym motorem napędowym tego są oczywiście filmy z tymi sympatycznymi postaciami, więc i temat o filmach (głównie), ale też "ciekawszych" książkach i ciekawostkami ze świata kultury.

WAMPIRY

krótka historia Wampira
Po raz pierwszy wzmianki o zmarłym, żywiącym się rzekomo ludzką krwią, pojawiły się u starożytnych Słowian.
U nich ów istota przyjęła nazwę wąpierza.
Łatwo było stać się takim potworem, bowiem przyczyn było wiele ? wystarczyło sprofanować czyjeś zwłoki po śmierci, umrzeć gwałtowną śmiercią, lub po prostu zostać przeklętym za życia.
W niektórych zakątkach świata wierzono też, że ludzie leworęczni, czy posiadający jedną zrośniętą brew, też staną się wąpierzami.
Objawami działania wąpierza miały być koszmarne sny, pot na czole po obudzeniu, czy nagłe uczucie wielkiego zmęczenia.
Już wtedy zrodził się przesąd, że istoty te mogą przybierać formy różnych zwierząt, są wrażliwe na światło słoneczne, czosnek i cebulę, a zabić można je przy użyciu srebra lub kołka z drewna, najlepiej osinowego.
Inną skuteczną na potwora metodą było obcięcie mu głowy i ułożenie jej między jego nogami, lub ułożenie zwłok twarzą do dołu.
Wąpierz trafił do Anglii pod nazwą "vampyre" i tam zakorzenił się w kulturze światowej na dobre pod wpływem wydania książki Brama Stokera "Dracula"

czas na filmy

Nosferatu
( Hrabia Orlok)
na podstawie "Draculi" Brama Stokera
( produkcja nie licencjonowana dlatego też wszystkie nazwy zostały zmienione)
Efektem był pozew sądowy, który wdowa po Stokerze wygrała - sąd nakazał zniszczyć wszystkie egzemplarze filmu i dopiero po latach udało się, korzystając z kilku ocalałych kopii, odrestaurować zaginione dzieło.
Ale Nosferatu różnił się od książkowego Draculi, było mu bliżej do do ludowych wierzeń i przesądów.
Jego Orlok to potwór niosący śmierć i ją uosabiający.
Brzydki, tyczkowaty, z długimi pazurami, przypomina coś pomiędzy pająkiem a szczurem, te ostatnie zresztą są jego nieodłącznymi towarzyszami.
Przynosi plagi i choroby, nie zamienia nikogo w wampiry, lecz od razu zabija.
( Nosferatu to także wątek antysemicki ale już darujmy to sobie )
Nosferatu także pewien odłam od drakulowskich wampirów, powstało trochę filmów gdzie obok wampirów były też wampiry "nosferatu" m.in

- Miasteczko Salem
- Blade II
- Cień Wampira

Obraz wampira znanego nam to ten drakulowski, a zobaczyliśmy go po raz pierwszy w filmie

"Dracula" 1931
Przyniósł widzom wampira ubranego w pelerynę eleganckiego arystokratę, który nie odstraszał swoich ofiar potwornością, a jedynie wzbudzał niepokój dziwnymi manierami i nietypowym akcentem.
Epatował strachem bardziej subtelnym, nie ograniczającym się do pokazania dziwnej, nieprzyjemnej dla oka bestii, wydającej straszliwe dźwięki.
Transylwański hrabia wręcz przeciwnie: jest dystyngowany, elokwentny, można nawet powiedzieć, że czarujący czy pociągający.
( aktor grający rolę Draculi - Bela Lugosi tak mocno zasymilował się z graną przez siebie postacią, iż sam uwierzył w to, że w rzeczywistości nią jest. Pochowano go na jego własne życzenie w kostiumie, w którym grał w "Draculi". ) :mrgreen:

kolejne filmy dodawały wampirom coraz to nowe atrybuty i kształtowały wampira.
W "Synu Drakuli" (1943) pokazano przemianę wampira w nietoperza,
a główny antagonista nosił imię Alucard ( :piwo: dla użytkownika forum) co jest anagramem Drakuli.
Tę ostatnią cechę wampirów - literowanie imienia w odwrotnej kolejności by ukryć swą tożsamość (w "Synu Drakuli" użycie imienia Alucard nie miało jeszcze tego motywu) - upowszechnił meksykański film "El Vampiro" z 1957 roku, którego bohaterem jest Mr. Duval, a w rzeczywistości hrabia de Lavud. Horror z Meksyku wprowadził też jeszcze istotniejszą nowinkę:
od tej pory wampir zawsze miał mieć długie kły.
Dziś właściwie mało kto pamięta, że Lugosi w ogóle nie pokazywał zębów, a Schreck owszem, miał uzębienie większe od przeciętnego człowieka, ale tylko jeśli chodzi o? siekacze.

W 1958 roku Christopher Lee wcielił sie w Draculę.
Film doczekał się aż ośmiu kontynuacji w latach 60-tych i 70-tych,
na dobre umacniając w widzach wizerunek wampira jako europejskiego arystokraty.
Zgodnie z nowymi trendami, te filmy nie uciekały już od epatowania obrzydliwością i erotyzmem.
Drakula co prawda wciąż był przystojnym, dystyngowanym hrabią, ale już na przykład sceny jego śmierci
- z rozkładającym się, podpalanym, przebijanym ciałem - były ukłonem w stronę gore.
Jeszcze bardziej widoczne było przedstawianie wampira jako istoty z rozbuchaną seksualnością.
Christopher Lee i sposób w jaki pochylał się nad nagą kobiecą szyją,
ukształtował postrzeganie wampiryzmu jako ciemnej strony erotyzmu.

Coraz większa popularność erotyzmu w filmach odbiła się także na wampirach.
W latach 70-tych rozwinął się wręcz odrębny podgatunek określany jako "lesbian vampire",
w którym, zgodnie z tytułem, główne role grały wampiry rodzaju żeńskiego
(choć par damsko-męskich też nie brakowało, za to filmy z wyłącznie męskimi bohaterami pojawiły się dużo później, np.: "Gayracula" z 1983)
Obrazów takich powstał całe mnóstwo, choćby

-trylogia "Vampire Lovers" (1970-1972)
"Female Vampire" (1973)
"Vampyres" (1974)
-"Vampyros Lesbos" (1971).
moda na wampiry opanowała wszelakie gatunki i powstawały często dziwne mutacje filmów
- westerno-horror "Billy the Kid vs. Dracula"
- "Blackulę" , gdzie wampirem był afrykański książę
- mariaż horroru z filmem kung-fu brytyjsko-hongkońską koprodukcję "Legend of 7 Golden Vampires"
oraz postanowiono trochę wampiry "oswoić" po przez parodiowanie i wyśmiewanie ich w takich filmach jak
- "Nieustraszonych pogromcach wampirów"

- "Dracula: Wampiry bez zębów"
- "Vampirii"
- "Hrabia Kaczula"

Jeszcze inną wariacją było pożenienie horroru ze science-fiction, a więc próba wytłumaczenia wampiryzmu jakimś racjonalnymi przesłankami.
Najczęstszą była choroba wirusowa, co miało uzasadnić łatwe przenoszenie objawów z osobników chorych na zdrowych.
Takie założenia przyjęto m.in.
w trzech ekranizacjach powieści "Jestem legendą" Richarda Mathesona, nakręconych w latach 1964, 1971 i 2007

filmie Davida Cronenberga "Rabid" (1976)
szwedzkiej produkcji "Frostbiten" (2006).
(Dla Szwedów był to pierwszy film o krwiopijcach, ale bardzo dobrze przyjęty, więc szybko nakręcili kolejny - "Pozwól mi wejść" (2008), w którym co prawda nie ma elementów SF, ale również jest daleki od klasycznej opowieści o wampirach.)

To zresztą jest znak czasów: nawet gdy nie chodzi o paranaukową logikę to, kilkadziesiąt lat po "Nosferatu",
zrezygnowano z osadzania wampiryzmu w kontekście chrześcijaństwa - zamiana w nieumarłego przestała być karą za grzechy,
a tym samym krwiopijcy przestali się imać krzyża i wody święconej.
Oczywiście we współczesnym kinie nastawionym na masowego,
a więc również małoletniego widza, nie mogło obejść się bez filmów,
w których wampir jest ekwiwalentem superbohatera - istoty o nadludzkich mocach -
a one same nie mają straszyć tylko podbijać adrenalinę pędzącą na łeb na szyję akcją.

- Blade ( trylogia)

- Underworld (trylogia)
- Straż nocna

- Ultraviolet
- BloodRayne
- Liga niezwykłych dżentelmenów
- Van Helsing

Wampiry także zadomowiły się na dobre w anime
"Vampire Princess Miyu"
"Hellsing"
"Trinity Blood"
"Blood+"
"Rosario + Vampire"

Pełnometrażowych filmów anime też zresztą nie brakowało, m.in
"Vampire Hunter D"

wampiryczne filmy z lat 80-tych, takie jak
"Głod"
"Fright Night"
"Straceni chłopcy"

poruszały wyraźnie tematy związane z seksualnością i miłością.
Zamiast niewinnych dekoltów pojawiły się nagie ciał, ale w odróżnieniu od "lesbian vampire" były tylko dodatkiem do pełnych napięcia gier między postaciami, do iskrzącego - nawet bez zdejmowania ubrania - erotyzmu.

Połączeniem tego najnowszego trendu z klasyczną opowieścią o rumuńskim arystokracie był "Drakula" Francisa Forda Coppoli z 1992 roku.

W aspekcie fabularnym był to powrót do przeszłości i do oryginalnej opowieści Brama Stokera
(nowością było za to utożsamienie Drakuli z historyczną postacią Vlada Palownika
i przedstawienie Miny Harker jako reinkarnacji jego dawnej miłości).
Hrabia Drakula był wrażliwym na światło, zmiennokształtnym, sprzeniewierzonym Bogu człowiekiem zamienionym w potwora,
przez wieki szukającym nie tylko krwi, ale też miłości - o tyle, o ile człowiek siedzący w bestii zapamiętał to uczucie.
W porównaniu do pierwszej ekranizacji powieści w tej aż kipiało erotyzmem
Jeszcze dalej szła ekranizacja "Wywiadu z wampirem" ,
która jeszcze silniej eksponowała nowy istotny element wampirycznego emploi:
krwiopijca stał się istotą prawie-ludzką, a przynajmniej w ludzkim rozumieniu? pociągającą.
(Gary Oldman z "Draculi" był takim tylko przez chwilę, poza tym atmosfera filmu sugerowało oddziaływanie jakiegoś nadprzyrodzonego czaru (jak niegdyś u wampów - kobiet fatalnych))

Natomiast ciężko nie zatrzymać wzroku wampirach,
jeśli wcielają się w nich Tom Cruise, Brad Pitt i Antonio Banderas, którzy zdają się fascynować bez pomocy magii.
Cokolwiek by złego nie robili
- a w kreacji Anne Rice krwiopijcy są raczej nieszczęśnikami miotanymi przez swoje żądze, namiętności i żale, niż istotami z gruntu złymi - fizycznie pozostają atrakcyjnymi śmiertelnikami.
Przedstawianie wampira jako postaci tragicznej też było nowością w tym sensie,
że zostało to aż tak wyraźnie wyeksponowane, przy jednoczesnym przesunięciu akcentu z horroru na coś podobnego melodramatowi.
Tym właśnie tropem idzie filmowy "Zmierzch"
ale na przestrzeni lat i filmowych obrazów wampirów trzeba stwierdzić że wampiry ze Zmierzchu wydają się być powrotem do utartych kolein i pewnego "głównonurtowego" archetypu wampira tyle że jest opowieścią o młodzieży i dla młodzieży.
Zdaje się też, że korzysta z tych samych archetypów, które w kinie wampirycznym występowały już od czasów Lugosiego:
seksualnie pociągającego wampira niczym magnes przyciągającego ugrzecznioną śmiertelniczkę.
Jednak wampir ze Zmierzchu nie pali, nie pije, nie używa narkotyków, nie ciągnie dziewczyny do łóżka, nie przeklina?
Na tle "rówieśników" idealny materiał na partnera.
Potwór ?
Jaki tam potwór: kłów nie ma, ludzi nie gryzie, a na słońcu nie rozsypuje się w proch ale zamienia w istotę olśniewająco piękną.
W ogóle rodzina Cullenów nie rozrywa ludzi na strzępy, nie urządza seksualnych orgii, tylko żyje sobie spokojnie, grzecznie,
wysoce sobie ceniąc takie wartości jak domowe ognisko, przyjaźń,
miłość, poczucie przyzwoitości i zachowanie człowieczeństwa za wszelką cenę,
pomagając przy tym śmiertelnikom
(patriarcha rodu jest lekarzem, swoje dzieci też "stworzył" by uratować je od śmierci). Żyją doprawdy po? bożemu ?
Czyżby najświeższym (oby nie końcowym) produktem krwawej ewolucji był wampir, jako nosiciel konserwatywnych wartości chrześcijańskich ?

===============

- Jak Wy postrzegacie wampira ? - proszę o argumentację
(który "typ" najbardziej wam odpowiada)
- Wampir - bohater naszych czasów ?
- Jak myślicie w którą stronę zmierza obraz wampirów ?
( czy minęły już czasy gdy wampir znaczyło - strach , śmierć ? )
- Który z filmów podobał wam się najbardziej / który najmniej ?
( dlaczego )
- miło widziane zdjęcia waszych "wampirczych idoli"
( pominąłem sporo filmów o wampirach jak np. Królowa potępionych
ale nie miałem już sił i pomysłu jak to wszystko ogarnąć )

i ogólnie koniec pytań - wypaliłem się twórczo ;p

ale mam nadzieję że dyskusja nie ograniczy się tylko do tych pytań

Szacunek dla wszystkich którzy przeczytali :tak:
dla reszty - LEPIEJ NIE WYPOWIADAJ SIĘ bo poleca :ban:-y

** wybaczcie szatę graficzną tematu ale już nie chciało mi się jej jakoś ładniej robić :and:
( 3 godziny robiłem ten temat :mrgreen: )

*** wybaczcie brak zdjęć ( teraz temat w ogóle wygląda okropnie), ale ze zdjęciami niestety nie "ładuję" się temat :and:

Pozdrawiam i zapraszam
...Ignorance is bliss...
Ichabod
Ichabod
  29 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie. Powinnam się chyba wstydzić. Smacznie można też spać od godziny 3. ;D Po tym filmie mogę powiedzieć, że to geniusz.

Powinnaś, a teraz marsz do sklepu i kup Psychozę :ninja:

Ale krótko :ziober2:

DeNiro ma talent, jeden z lepszych aktorów ostatnich czasów (:

Konto usunięte
Konto usunięte: Lubię tańczyć. Tak odbiegając trochę to ostatnio przeczytałam wielkąąąąą brednie na temat introwertyków. Są to niby osoby mało atrakcyjne fizycznie które zaszywają się w domach z własnym ja.

Ja nie :ninja:

Taki jest stereotyp introwertyka, ludzie doszukują się powodów jego asocjalnego zachowania w kompleksach na temat wyglądu. Ekstrawertycy, proszę was, przestańcie myśleć :D

Konto usunięte
Konto usunięte: A może lepiej marudzić, ale tak pozytywnieee. :D Czasem uda się przecież coś zapamiętać. Najlepiej jakiś erotycznyy sen.

Pozytywne marudzenie? A co to takiego? ;d

Dlaczego akurat erotyczny? :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale i tak pomyślałeś.. o tym co ja.

A o czym Ty pomyślałaś? :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Phi! Głośno myślę. On mógłby być moim ojcem.

Musisz się bardziej postarać :ninja:

Tak, tak - ano mógłby, ale ponoć wiek nie ma znaczenia (:

Konto usunięte
Konto usunięte: Przeżuć się na M jak Miłość. Fajny serial. Nie ma reklam!

Nie znam tego i nie chce poznać, po tytule poznaję, że to jakiś polski tasiemiec :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: To która w końcu najlepsza? ;D

Najnowszą, tam Rambo jest najstarszy, musi się ograniczać :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Z czego ściągasz? ;> Też nie czytałam. Film mi się nie podobał. ;)

Głównie z torrentów przeróżnych, czasem z rapidshare, ale to jedynie od razu po premierze nowego odcinka (;

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak znajdę Twój najczulszyyyy punkt. ;D

Szukajcie, a znajdziecie :ninja:
Chwila, chwila :D

Konto usunięte
Konto usunięte: W mojej dziwne pachnie. Szkoła jedynie z nauką mi się kojarzy. A co za tym idzie ciągłe liczeniee. Rachunkowość, ekonomia, statystyka. Do szkoły nie da się lubić chodzić. :D

Szkoła przy cmentarzu? :rotfl:

Ja tam na matematykach się zawsze obijałem, na trzy miesiące przed maturą robiliśmy z kolegą konkurs ze znajomości serii Mroczna Wieża Kinga - takie pytania o jak najmniej znaczące rzeczy, kto ma lepszą pamięć :d
Miło to wspominam :D

Da się, wszystko jest możliwe (:

Konto usunięte
Konto usunięte: Więc tu zachodzi zmiana i tu. Więc się zmieniamy! Życie polega na ciągłych zmianach. Ideałem człowieczeństwa jest dążyć do zmiany samego siebie. Rodzimy się, dojrzewamy i starzejemy się. "Miłość trwa wiecznie, to tylko ludzie się zmieniają!' - Paulo Coelho No muszę się z nim zgodzić, przynajmniej z tą częścią po przecinku. ;d

To nie jest zmiana!
Ewolucja oznacza rozwój, nie chce mi się kopiować definicji :rotfl:

Ach ten Coelho, zawsze pojawia się wtedy kiedy nie ma :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Mężczyzna. To wszystko tłumaczy, rozumiemmm. Ehe. :D Trzeba umieć doceniać siebie.

To dobrze, że rozumiesz - nie muszę się tłumaczyć :D

Trzeba, trzeba, ale może to doprowadzić do narcyzmu :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ty nie lubisz? ;>

Ale kocisko :ninja:
To ten Twój obżarciuch? Nawet go nosić trzeba :D

W domu jest lepiej, przynajmniej przez okres wakacyjny. Na zewnątrz jest zbyt dużo ludzi (;

Konto usunięte
Konto usunięte: Doceń! Coś w ten deseń, bo całymi dniami, godzinami mogłabym się nimi 'bawić'.. i ciągle gnieść palcami płytki klawiatury, obracać myśli, mielić ją na żarnach półkul mózgowych, a potem wyciskać litery, układając je dowolnie niczym w grze w Scrabble.

Doceniam! Dobrze, że nic się nie stało, bo byłaby to moja wina :d

Taka zabawa jest pożyteczna i wciągająca (;
Mam podobnie z tą różnicą, że nie przelewam myśli na papier.
Scrabble są fajne, rozwijają umysł :mrgreen:
odwieczna
odwieczna
  29 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Powinnaś, a teraz marsz do sklepu i kup Psychozę Ale krótko DeNiro ma talent, jeden z lepszych aktorów ostatnich czasów (:

Coś zorganizuje. ;D

Ty tak! Ja mogę spać do 13 25! ;P

Dawno Temu w Ameryce, to chyba mój ulubiony film z jego udziałem, a najlepsza rola to chyba we Wściekłym Byku bo nie lubię filmów Scorsesea. ;>

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja nie Taki jest stereotyp introwertyka, ludzie doszukują się powodów jego asocjalnego zachowania w kompleksach na temat wyglądu. Ekstrawertycy, proszę was, przestańcie myśleć :D

Gorąca samba w letni wieczór? :pavarotti:

To byłoby jakieś wyjście na to ich głupie gadanie. ;d
Przecież atrakcyjność fizyczna jest subiektywnym pojęciem.
Ewentualnie mogłabym stwierdzić, że osoby o niskim poczuciu własnej wartości nieraz stają się introwertykami. ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Pozytywne marudzenie? A co to takiego? ;d Dlaczego akurat erotyczny?

Nie narzekanie. :ziober2:
Czyli gadanie jak jest cudnieeee? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Dlaczego akurat erotyczny?

Bo takie na pewno są przyjemne. ;D
Seks z gorącą brunetką. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: A o czym Ty pomyślałaś? :d

Wstydzę się! ;c

Konto usunięte
Konto usunięte: Najnowszą, tam Rambo jest najstarszy, musi się ograniczać :D

On już stary przecież. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Głównie z torrentów przeróżnych, czasem z rapidshare, ale to jedynie od razu po premierze nowego odcinka (;

Piractwo! :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Szukajcie, a znajdziecie Chwila, chwila :D

Ja znajdę! :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Szkoła przy cmentarzu?

Centrum miasta. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja tam na matematykach się zawsze obijałem, na trzy miesiące przed maturą robiliśmy z kolegą konkurs ze znajomości serii Mroczna Wieża Kinga - takie pytania o jak najmniej znaczące rzeczy, kto ma lepszą pamięć :d Miło to wspominam :D Da się, wszystko jest możliwe (:

Słabą mam pamięć, ale to czytałam i sporo pamiętam. Ograłabym was. :kv3:

Obijałeś się, a na pewno maturę zdałeś najlepiej z całej szkoły!
Kujon! :ziober2:

Alee szkoła. :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: To nie jest zmiana! Ewolucja oznacza rozwój, nie chce mi się kopiować definicji Ach ten Coelho, zawsze pojawia się wtedy kiedy nie ma :d

Możemy rozwijać się - fizycznie. ;D
Nadal uważam, że się zmieniamy. ;>

Racje ma! Musiałam to przytoczyć! :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: To dobrze, że rozumiesz - nie muszę się tłumaczyć :D Trzeba, trzeba, ale może to doprowadzić do narcyzmu

Fakt, że jesteś mężczyzną będzie wiele rzeczy tłumaczył. :D

Hym, narcyz to niekoniecznie ta osoba która się uwielbia, lecz też taka która nie jest w stanie wyjść poza siebie. Ograniczenie. ;)
To mi chyba nie grozi. ;>

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale kocisko To ten Twój obżarciuch? Nawet go nosić trzeba :D W domu jest lepiej, przynajmniej przez okres wakacyjny. Na zewnątrz jest zbyt dużo ludzi (;

Mój, ale były! ;d
Ja go nie nosiłam, trochę za ciężki dla mnie. :ninja:
Słodkiiiii. :zakochany:

Co gorsze zakochanych.
Pełno cycków i tyłków na ulicach.. łeeee. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Doceniam! Dobrze, że nic się nie stało, bo byłaby to moja wina :d Taka zabawa jest pożyteczna i wciągająca (; Mam podobnie z tą różnicą, że nie przelewam myśli na papier. Scrabble są fajne, rozwijają umysł

Nie wytrzymałabym bez komputera. :ninja:

Do starości będę się bawiła. ;d
Ja czasem lubię, nawet bardzo. ;)

Zagramy kiedyś na kurniku. :ziober2:
Ichabod
Ichabod
  29 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Coś zorganizuje. ;D Ty tak! Ja mogę spać do 13 25! ;P Dawno Temu w Ameryce, to chyba mój ulubiony film z jego udziałem, a najlepsza rola to chyba we Wściekłym Byku bo nie lubię filmów Scorsesea. ;>

Znając Ciebie wyślesz mamę na zakupy :ziober2:

Ja bym nie był wstanie leżeć w łóżku przez praktycznie cały dzień, nie wyobrażam sobie tego :D

Dlaczego nie lubisz jego filmów? (;
Z filmów z udziałem DeNiro to najbardziej lubię Przylądek strachu i Chłopcy z ferajny.

Konto usunięte
Konto usunięte: Gorąca samba w letni wieczór? To byłoby jakieś wyjście na to ich głupie gadanie. ;d Przecież atrakcyjność fizyczna jest subiektywnym pojęciem. Ewentualnie mogłabym stwierdzić, że osoby o niskim poczuciu własnej wartości nieraz stają się introwertykami. ;)

Nie wiem co to samba :ninja:

Zgadzam się z tym, ale do niektórych ludzi nie można dotrzeć, nawet jeżeli wszystko się im wytłumaczy to dalej będą oni myśleć tak jak wcześniej, zamknięci w ścianach swojego umysłu, który gnije od środka (;

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie narzekanie. Czyli gadanie jak jest cudnieeee?

Gadanie jest gadaniem :ninja:
Zamotałem się już :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Bo takie na pewno są przyjemne. ;D Seks z gorącą brunetką.

Śniłaś o seksie z gorącą brunetką? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wstydzę się! ;c

Ja jestem obcy, obcy ludzie nie mają racje w stawiania osądów, więc :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: On już stary przecież.

Teraz tak, wcześniej nie był (:

Konto usunięte
Konto usunięte: Piractwo!

Pozwij mnie :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja znajdę!

Więc szukaj i uważaj na kłody rzucane pod nogi :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Centrum miasta.

Czyli praktycznie nie ma różnicy :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Słabą mam pamięć, ale to czytałam i sporo pamiętam. Ograłabym was. Obijałeś się, a na pewno maturę zdałeś najlepiej z całej szkoły! Kujon! Alee szkoła.

Zawsze możesz spróbować :d

Tylko z angielskiego miałem najwyższą ilość punktów, z reszty średnio :D

Nie byłem kujonem, toż to obraza dla mnie :ziober2:

Szkoła szkoła (;

Konto usunięte
Konto usunięte: Możemy rozwijać się - fizycznie. ;D Nadal uważam, że się zmieniamy. ;> Racje ma! Musiałam to przytoczyć!

W tej kwestii nie dojdziemy do konsensusu, ponieważ jest to powiązane z jedną moją zasadą dotyczącą życia - nie poddam się :D

Musiałaś. Masz na ramieniu jakiegoś chochlika, który karze Tobie robić różne rzeczy? :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Fakt, że jesteś mężczyzną będzie wiele rzeczy tłumaczył. :D Hym, narcyz to niekoniecznie ta osoba która się uwielbia, lecz też taka która nie jest w stanie wyjść poza siebie. Ograniczenie. ;) To mi chyba nie grozi. ;>

Jak wygodnie, właśnie stałem się ignorantem z powołania :rotfl:

Też można tak na to spojrzeć (;
To bardzo dobrze, że nie grozi ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Mój, ale były! ;d Ja go nie nosiłam, trochę za ciężki dla mnie. Słodkiiiii. Co gorsze zakochanych. Pełno cycków i tyłków na ulicach.. łeeee.

Były kocisko, teraz siedzi w niebie i spogląda na Ciebie :ziober2:
Nie dziwię się, wygląda na takiego co dużo waży - zgadzam się z tym, że słodki :D

Na tych to nawet nie zwracam uwagi, wygląda to ohydnie niczym jakiś mutant :d
Właśnie dlatego czekam na jesień, wrócą kurtki i ciepłe ubrania, koniec z negliżem :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wytrzymałabym bez komputera. Do starości będę się bawiła. ;d Ja czasem lubię, nawet bardzo. ;) Zagramy kiedyś na kurniku.

Jesteś uzależniona? :ninja:

Baw się baw (:
Ja jak już coś napiszę, to zapisuję plik gdzieś na dysku i do niego nie zaglądam.

Propozycja przyjęta :ziober2:
odwieczna
odwieczna
  29 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Znając Ciebie wyślesz mamę na zakupy Ja bym nie był wstanie leżeć w łóżku przez praktycznie cały dzień, nie wyobrażam sobie tego :D Dlaczego nie lubisz jego filmów? (; Z filmów z udziałem DeNiro to najbardziej lubię Przylądek strachu i Chłopcy z ferajny.

Pewnie tak. Mi nie po drodze. ;d

Ja nie leże, ja śpię. ;p
Nie lubisz spaćććććć?

Ostatnimi czasy trochę się zgubił. Jak dla mnie nawet Wściekłego Byka spie*****.
Wolę Jarmuscha, najwybitniejszy amerykański reżyser - jak dla mnie przed Martinem.

Chłopcy też Martina. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wiem co to samba Zgadzam się z tym, ale do niektórych ludzi nie można dotrzeć, nawet jeżeli wszystko się im wytłumaczy to dalej będą oni myśleć tak jak wcześniej, zamknięci w ścianach swojego umysłu, który gnije od środka (;

Nie musisz wiedzieć, ważne byś tańczyłłłłł. :pavarotti:
Dam Ci darmowe lekcje. ;d

Jak to fajne powiedziane. :ninja:
Każdy ma swój świat.

Konto usunięte
Konto usunięte: Gadanie jest gadaniem Zamotałem się już :D

Gadanie nie zawsze jest marudzeniem. ;d
Ja raczej teżżż.

Konto usunięte
Konto usunięte: Śniłaś o seksie z gorącą brunetką?

Raczej Ty!
Nie śnią mi się kobiety, zwłaszcza uprawiające seks. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja jestem obcy, obcy ludzie nie mają racje w stawiania osądów, więc

Jesteś obcy, więc tym bardziej się wstydzę. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Teraz tak, wcześniej nie był (:

Wcześniej też. ;>

Konto usunięte
Konto usunięte: Pozwij mnie :D

Doniosę na Ciebie!
;D

Konto usunięte
Konto usunięte: Więc szukaj i uważaj na kłody rzucane pod nogi

Zagłębię się. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Czyli praktycznie nie ma różnicy

Nie śmierdzi u mnie w mieście. ;c

Konto usunięte
Konto usunięte: Zawsze możesz spróbować :d Tylko z angielskiego miałem najwyższą ilość punktów, z reszty średnio :D Nie byłem kujonem, toż to obraza dla mnie Szkoła szkoła (;

Ok, ale bez kolegi. :ziober2:

Szalejesz. Angielski jest fee. ;d

Jak nie? Sam się przyznałeś. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: W tej kwestii nie dojdziemy do konsensusu, ponieważ jest to powiązane z jedną moją zasadą dotyczącą życia - nie poddam się :D Musiałaś. Masz na ramieniu jakiegoś chochlika, który karze Tobie robić różne rzeczy?

Ohooo, to tak jak ja. Więc lepiej odłożyć temat. ;D

Chochlika. :lol:
Widać, że uwielbiasz książki fantasy. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak wygodnie, właśnie stałem się ignorantem z powołania Też można tak na to spojrzeć (; To bardzo dobrze, że nie grozi ;d

Dlatego nie jestem za równouprawnieniem. :ninja:

Tak jest. ;>
I tak jestem super. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Były kocisko, teraz siedzi w niebie i spogląda na Ciebie Nie dziwię się, wygląda na takiego co dużo waży - zgadzam się z tym, że słodki :D Na tych to nawet nie zwracam uwagi, wygląda to ohydnie niczym jakiś mutant :d Właśnie dlatego czekam na jesień, wrócą kurtki i ciepłe ubrania, koniec z negliżem

Właśnie uśmierciłeś mi kotaaaa. :and:
Dokarmiałam go ja. Niczego mu nie żałowałam. To i stał się grubasem. :d

Nie podoba się to Tobie? Masz na co popatrzeć. :ziober2:
O tak, długie czerwone płaszcze i kasztany nosze w kieszeni na szczęście. :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Jesteś uzależniona? Baw się baw (: Ja jak już coś napiszę, to zapisuję plik gdzieś na dysku i do niego nie zaglądam. Propozycja przyjęta

Wrr, ja nie jestem od niczego uzależniona! Niczegoooo. Tym bardziej od internetu. ;)

Wiersze? ;d

Daszzz mi szansę wygrać? Kobietą jestem! :ziober2:
Ichabod
Ichabod
  29 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Pewnie tak. Mi nie po drodze. ;d Ja nie leże, ja śpię. ;p Nie lubisz spaćććććć? Ostatnimi czasy trochę się zgubił. Jak dla mnie nawet Wściekłego Byka spie*****. Wolę Jarmuscha, najwybitniejszy amerykański reżyser - jak dla mnie przed Martinem. Chłopcy też Martina.

Nie lubisz zakupów?
Wróć, kobiety mają miłość do robienia zakupów we krwi :ninja:

Lubię spać, szczególnie wtedy kiedy wiem, że rano muszę wstać :D

Ja tam go lubię :ninja:
Ghost Dog i Broken Flowers :zakochany:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie musisz wiedzieć, ważne byś tańczyłłłłł. Dam Ci darmowe lekcje. ;d Jak to fajne powiedziane. Każdy ma swój świat.

Kolejna ciekawa propozycja :ziober2:

Też miewam przebłyski, jeżeli chodzi o operowanie słowem :d
I codziennie dokonujemy inwazji na światy innych ludzi :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Gadanie nie zawsze jest marudzeniem. ;d Ja raczej teżżż.

Ale to nie zmienia faktu, że jest fajne :D
Ogłaszamy remis?

Konto usunięte
Konto usunięte: Raczej Ty! Nie śnią mi się kobiety, zwłaszcza uprawiające seks.

Mi się nic nie śni, więc to nie mogłem być ja! :d

No to zmienimy kobietę na faceta, bruneta.
Tacy się Tobie śnią? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jesteś obcy, więc tym bardziej się wstydzę.

Touche :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wcześniej też. ;>

Nie, nie, nie :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Doniosę na Ciebie! ;D

Do kogo? :D
:boi się:

Konto usunięte
Konto usunięte: Zagłębię się.

To zabrzmiało groźnie, naprawdę :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie śmierdzi u mnie w mieście. ;c

Ty to powiedziałaś, nie ja :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Ok, ale bez kolegi. Szalejesz. Angielski jest fee. ;d Jak nie? Sam się przyznałeś.

Wolisz duet, też mi to bardziej odpowiada :D

Lubię angielski, jeżeli mam jakiś talent, to jest nim nauka języków :ninja:

Nie przyznałem się! Veto! :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Ohooo, to tak jak ja. Więc lepiej odłożyć temat. ;D Chochlika. Widać, że uwielbiasz książki fantasy.

Pierwszy remis :ninja:

Lubię, nie wiem czy uwielbiam - dobry świat dla ludzi z wyobraźnią :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Dlatego nie jestem za równouprawnieniem. Tak jest. ;> I tak jestem super.

Nie jesteś? :ninja:

Nie mogę się z tym spierać, nie mam prawa :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Właśnie uśmierciłeś mi kotaaaa. Dokarmiałam go ja. Niczego mu nie żałowałam. To i stał się grubasem. :d Nie podoba się to Tobie? Masz na co popatrzeć. O tak, długie czerwone płaszcze i kasztany nosze w kieszeni na szczęście. :)

Ja pacyfista, niczego, a nie nikogo nie uśmierciłem :ninja:
Zakochał się w Tobie. Albo w Twoim jedzeniu :D

Nie podoba właśnie, większość kobiet postępuje tak, aby przyciągać uwagę, bo uroda jest ich jedynym atutem, więc tym bardziej nie mam zamiaru tego robić (:

Czarne płaszcze lepsze są :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Wrr, ja nie jestem od niczego uzależniona! Niczegoooo. Tym bardziej od internetu. ;) Wiersze? ;d Daszzz mi szansę wygrać? Kobietą jestem!

Tylko nie gryź, już warczeć zaczynasz :ninja:

Opowiadania, eseje i takie tam (:

To stawia Ciebie na uprzywilejowanej pozycji? :ziober2:
odwieczna
odwieczna
  29 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie lubisz zakupów? Wróć, kobiety mają miłość do robienia zakupów we krwi

Nie. Nie ważne czy to książki czy ubrania, czyyy spożywcze. :ninja:
Czy to świadczy, że nie jestem 100% kobietą? :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: Lubię spać, szczególnie wtedy kiedy wiem, że rano muszę wstać :D Ja tam go lubię Ghost Dog i Broken Flowers

Ty codziennie rano wstajesz, ja korzystam z wakacji. ;d

Ujdzie. Wole innych. ;>
O Broken Flowers ostatnio gdzieś tu pisałam. :ninja:

Nooo właśnie, jak go nie kochać? ;d
Wszystkie jego filmy mają swój czar, klimat, wypełniają umysł dobrymi wrażeniami.

Oglądałeś 'Noc na ziemi'? ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Kolejna ciekawa propozycja Też miewam przebłyski, jeżeli chodzi o operowanie słowem :d I codziennie dokonujemy inwazji na światy innych ludzi

Nie do odrzucenia bym powiedziała. :ziober2:

Czasamiiiii Ci się uda. :D
Niestety. Bo przecież każdy powinien zająć się sobą, a nie..

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale to nie zmienia faktu, że jest fajne :D Ogłaszamy remis?

Marudą jesteś, oh. ;D
Nie!

Konto usunięte
Konto usunięte: Mi się nic nie śni, więc to nie mogłem być ja! :d No to zmienimy kobietę na faceta, bruneta. Tacy się Tobie śnią?

Nie wiesz czy się nie śni. Ty po prostu nie pamiętasz. ;d

Żadni nadzy mężczyźni! Nie! :mrgreen:
Eh, co Tobie po głowie chodzi?! ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie, nie, nie :d

Młodzieniaszkiem nie był. ;d
Nie lubię tego aktora. ;>

Konto usunięte
Konto usunięte: Do kogo? :D :boi się:

To będzie niespodzianka. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: To zabrzmiało groźnie, naprawdę :D

Rozluźnij się. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wolisz duet, też mi to bardziej odpowiada :D

Sam na sam. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Lubię angielski, jeżeli mam jakiś talent, to jest nim nauka języków Nie przyznałem się! Veto! :D

Jakim jeszcze operujesz? ;d

Nie chce mi się szukać. Przyznałeś się! Pamiętam! :kv3:

Konto usunięte
Konto usunięte: Pierwszy remis Lubię, nie wiem czy uwielbiam - dobry świat dla ludzi z wyobraźnią :D

Ej, żaden remis. ;d

Lub dla ludzi bez wyobraźni od ludzi z wyobraźnią. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie jesteś? Nie mogę się z tym spierać, nie mam prawa :d

Ja i feminizm? :ziober2:
Feminizm jest wyrazem głupoty. Równouprawnienie jest złe. Gdyby rzeczywiście doszło do całkowitego równouprawnienia to kobiety byłyby w fatalnej sytuacji życiowej i nie chciałabym się w takiej znaleźć

Po prostu wiesz, że to prawda. ;D

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja pacyfista, niczego, a nie nikogo nie uśmierciłem Zakochał się w Tobie. Albo w Twoim jedzeniu :D

Kota mojego. :and:
Żyje on!

We mnie! Teraz kolejny się kocha, ale to pies wiec pewnie nie chcesz go oglądać. ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie podoba właśnie, większość kobiet postępuje tak, aby przyciągać uwagę, bo uroda jest ich jedynym atutem, więc tym bardziej nie mam zamiaru tego robić (: Czarne płaszcze lepsze są :D

Tylko, że te które święcą urody nie posiadają. :ninja:
Bezguścia. :d

Oh tak. Ty nie patrzysz zapewne na wygląd? ;>

Dla facetów. ;P

Konto usunięte
Konto usunięte: Tylko nie gryź, już warczeć zaczynasz Opowiadania, eseje i takie tam (: To stawia Ciebie na uprzywilejowanej pozycji?

Na razie warczę, zobaczymy co będzie potem. ;D

Fantastyczne? ; >

Zdecydowanie!
Jesteś dżentelmenem i dasz wygrać. :ziober2:
olewaaa
olewaaa
  30 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wiem co to samba

Odżizuskuvajapiedolę :zonk:
Dzięki.
Ichabod
Ichabod
  30 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie. Nie ważne czy to książki czy ubrania, czyyy spożywcze. Czy to świadczy, że nie jestem 100% kobietą?

Dziwne, zaiste jest to dziwne :ninja:
Nie powiedziałem tego, dla mnie jest to plus :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Ty codziennie rano wstajesz, ja korzystam z wakacji. ;d Ujdzie. Wole innych. ;> O Broken Flowers ostatnio gdzieś tu pisałam. Nooo właśnie, jak go nie kochać? ;d Wszystkie jego filmy mają swój czar, klimat, wypełniają umysł dobrymi wrażeniami. Oglądałeś 'Noc na ziemi'? ;)

Korzystaj póki możesz :kv3:

A nie zauważyłem, lubię Billa Murraya :d

Nie wiem czy wszystkie, bo każdego nie oglądałem, a te co wiedziałem to rzeczywiście są bardzo dobra (;

Tego akurat nie oglądałem, co w nim takiego specjalnego?

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie do odrzucenia bym powiedziała. Czasamiiiii Ci się uda. :D Niestety. Bo przecież każdy powinien zająć się sobą, a nie..

Nie czytałaś za dużo Ojca chrzestnego? :ziober2:

Tylko czasami :d
Ludzie już dawno nie robią tego co powinni, wolą zajmować się tym, co innych wkurza.

Konto usunięte
Konto usunięte: Marudą jesteś, oh. ;D Nie!

A to źle? ;d

Tak, tak - jest remis :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie wiesz czy się nie śni. Ty po prostu nie pamiętasz. ;d Żadni nadzy mężczyźni! Nie! Eh, co Tobie po głowie chodzi?! ;d

Jeżeli czegoś nie pamiętam, to tak jakby tego nie było, więc :d

Masz awersję?
Nic, ja tylko odbijam piłeczkę :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Młodzieniaszkiem nie był. ;d Nie lubię tego aktora. ;>

Ale w porównaniu z tym najnowszym był bardzo młody.
Do Rambo nadawał się idealnie, to się liczy (;
No i parę innych filmów akcji z lat 90 miał dobrych.

Konto usunięte
Konto usunięte: To będzie niespodzianka.

Nie lubię niespodzianek, niebezpieczne są :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Sam na sam.

Dobrze, ciekawe co z tego wyniknie - ja wygram :kv3:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jakim jeszcze operujesz? ;d Nie chce mi się szukać. Przyznałeś się! Pamiętam!

Niemiecki, rumuński, łacina i parę dialektów angielskiego (;

Wpadłem? Tylko nie to :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ej, żaden remis. ;d Lub dla ludzi bez wyobraźni od ludzi z wyobraźnią.

Nie lubisz? Zawsze musisz wygrać? :ziober2:

Tak też można ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja i feminizm? Feminizm jest wyrazem głupoty. Równouprawnienie jest złe. Gdyby rzeczywiście doszło do całkowitego równouprawnienia to kobiety byłyby w fatalnej sytuacji życiowej i nie chciałabym się w takiej znaleźć Po prostu wiesz, że to prawda. ;D

Oho, nareszcie głos rozsądku :d
Feministki dążą do autodestrukcji :ninja:

A skąd Ty to wiesz? :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Kota mojego. Żyje on! We mnie! Teraz kolejny się kocha, ale to pies wiec pewnie nie chcesz go oglądać. ;d

Nie uśmierciłem, przypadkiem użyłem czasu przeszłego :ninja:
Pardon.

Psów mam dość, nawet tych swoich :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Tylko, że te które święcą urody nie posiadają. Bezguścia. :d Oh tak. Ty nie patrzysz zapewne na wygląd? ;> Dla facetów. ;P

Wielce prawdopodobne :ninja:
Raczej desperatki.

Nie patrzę w ogóle na ludzi, guzik mnie obchodzi jak kto wygląda i kim jest, liczy się to co ma do powiedzenia (;

Czarny kolor pasuje do każdego, niezależnie od płci (;

Konto usunięte
Konto usunięte: Na razie warczę, zobaczymy co będzie potem. ;D Fantastyczne? ; > Zdecydowanie! Jesteś dżentelmenem i dasz wygrać.

Już się boję, znowu :ninja:

Nie tylko, często jest to ironiczne spojrzenie na otaczająca mnie rzeczywistości (;

Dżentelmen zawsze musi przegrywać? A gdzie jego honor? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Odżizuskuvajapiedolę Dzięki.

Dobrze wiesz, że nindża oznacza u mnie także ironię.
Proszę bardzo.
odwieczna
odwieczna
  30 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziwne, zaiste jest to dziwne Nie powiedziałem tego, dla mnie jest to plus :d

Same plusy zbieram. :ziober2:
Zakupy to koszmar.
Pełno ludzi wchodzących na Ciebie, ocierających się. Łe.

Konto usunięte
Konto usunięte: Korzystaj póki możesz A nie zauważyłem, lubię Billa Murraya :d Nie wiem czy wszystkie, bo każdego nie oglądałem, a te co wiedziałem to rzeczywiście są bardzo dobra (; Tego akurat nie oglądałem, co w nim takiego specjalnego?

Nie przypominaj mi. :and:

Polecane Filmy. ;d
Najlepszy w filmie Golfiarze. ;D
Miał tam niesamowitą role psychopatycznego dozorcy który lubi sobie przypalić, coś rozwalić, i jeszcze ta scena z Chevy Chasem. :zakochany:

To ja Cię zapewniam, że wszystkie. :zakochany:

Masz okazję zobaczyć. :ziober2:
Dziś o 17:50 tvp kultura.

To chyba mój ulubiony film Jarmuscha. ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie czytałaś za dużo Ojca chrzestnego? Tylko czasami :d Ludzie już dawno nie robią tego co powinni, wolą zajmować się tym, co innych wkurza.

Oglądałam, może i za dużo. :ziober2:
Co rokuuu to oglądam. ;d

Ooo to i wiemy skąd się bierze marudzenie. ;>
Interesują się bardziej innymi niż sobą, więc nie układa im się w życiu, a co za tym idzie - marudzą. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: A to źle? ;d Tak, tak - jest remis

No a dobrze? :ziober2:

Phiii. :nie:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeżeli czegoś nie pamiętam, to tak jakby tego nie było, więc :d Masz awersję? Nic, ja tylko odbijam piłeczkę

Jeśli czegoś nie pamiętasz to nie znaczy, że nie było.. starać się przypomnieć powinieneś. ;d

Do mężczyzn w ogóle. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale w porównaniu z tym najnowszym był bardzo młody. Do Rambo nadawał się idealnie, to się liczy (; No i parę innych filmów akcji z lat 90 miał dobrych.

No dobra - był młody. ;d
Jakoś nie pamiętam. ;>

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie lubię niespodzianek, niebezpieczne są

Ale jakie przyjemne. ;D

Konto usunięte
Konto usunięte: Dobrze, ciekawe co z tego wyniknie - ja wygram

O nie, to na pewno nie wyniknie. :ninja:
Nie ciesz się za wcześnie. :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Niemiecki, rumuński, łacina i parę dialektów angielskiego (; Wpadłem? Tylko nie to

;o
No zdolny Ty!
Niemiecki jest fe.

Wpadłeś, a ja Cię na tym przyłapałam. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie lubisz? Zawsze musisz wygrać? Tak też można ;d

No nie zawsze, ale zawsze gdy wiem, ze zasługuję. ;D

Droczę się! :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Oho, nareszcie głos rozsądku :d Feministki dążą do autodestrukcji A skąd Ty to wiesz? :D

Dobrze gdyby było więcej takich kobiet jak ja. Świat byłby lepszy. :ziober2:
'Feminizm został stworzony tylko po to, aby brzydkie kobiety zjednoczyć w wspólnotę' :ninja:

Coraz więcej takich osób. Zawzięcie walczą o równouprawnienie, a są to kobiety, które tylko zasłaniając się tym hasłem dążą do zgnojenia mężczyzn, do podporządkowania ich sobie. ;D

Czytam Ci w myślach. ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie uśmierciłem, przypadkiem użyłem czasu przeszłego Pardon. Psów mam dość, nawet tych swoich

Wybaczam. ;d

Mój jest świetny. :zakochany:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wielce prawdopodobne Raczej desperatki. Nie patrzę w ogóle na ludzi, guzik mnie obchodzi jak kto wygląda i kim jest, liczy się to co ma do powiedzenia (; Czarny kolor pasuje do każdego, niezależnie od płci (;

I do tego używają swojej 'najmocniejszej broni'. ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie patrzę w ogóle na ludzi, guzik mnie obchodzi jak kto wygląda i kim jest, liczy się to co ma do powiedzenia (; Czarny kolor pasuje do każdego, niezależnie od płci (;

A najczęściej do powiedzenia mają mało. :ninja:

Tak samo jak czerwony. ;D

Konto usunięte
Konto usunięte: Już się boję, znowu Nie tylko, często jest to ironiczne spojrzenie na otaczająca mnie rzeczywistości (; Dżentelmen zawsze musi przegrywać? A gdzie jego honor?

Przecież łagodna jestem. ;d

Kiedy coś przeczytam? ;d

Dam Ci za to wygrać w tysiąca. :ziober2:
Ichabod
Ichabod
  30 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Same plusy zbieram. Zakupy to koszmar. Pełno ludzi wchodzących na Ciebie, ocierających się. Łe.

Masz talent :ninja:

Nareszcie jakiś człowiek, co myśli tak jak ja :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie przypominaj mi. Polecane Filmy. ;d Najlepszy w filmie Golfiarze. ;D Miał tam niesamowitą role psychopatycznego dozorcy który lubi sobie przypalić, coś rozwalić, i jeszcze ta scena z Chevy Chasem. To ja Cię zapewniam, że wszystkie. Masz okazję zobaczyć. Dziś o 17:50 tvp kultura. To chyba mój ulubiony film Jarmuscha. ;)

Znalazłem czuły punkt :ninja:

Chevy Chase to od razu kojarzy mi się z serią W krzywym zwierciadle, genialne komedie :D

Wierzę na słowo, znów :ziober2:

O, to znajdę trochę wolnego czasu i go obejrzę (:
Dziękuję za cynka :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Oglądałam, może i za dużo. Co rokuuu to oglądam. ;d Ooo to i wiemy skąd się bierze marudzenie. ;> Interesują się bardziej innymi niż sobą, więc nie układa im się w życiu, a co za tym idzie - marudzą.

Filmy są świetne, Marlon Brando to geniusz (;
Jakaś tradycja?

Jaka śmiała teza :rotfl:
Ale prawdziwa :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: No a dobrze? Phiii.

Mnie się to podoba :D

Bulwers, bulwers, bulwers :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli czegoś nie pamiętasz to nie znaczy, że nie było.. starać się przypomnieć powinieneś. ;d Do mężczyzn w ogóle.

Ale pewnych rzeczy nie chcę pamiętać, między innymi snów :d
Więc ich nie było :ninja:

Mam podobnie, z tą różnicą, że do kobiet :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: No dobra - był młody. ;d Jakoś nie pamiętam. ;>

Aha! Przyznałaś mi rację :kv3:
Bo to głównie były bezmyślne filmy akcji kierowane do facetów :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale jakie przyjemne. ;D

Przyjemne? Dla mnie czy dla Ciebie? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: O nie, to na pewno nie wyniknie. Nie ciesz się za wcześnie. :d

Przekonamy się :ninja:
Ja się tylko droczę :D

Konto usunięte
Konto usunięte: ;o No zdolny Ty! Niemiecki jest fe. Wpadłeś, a ja Cię na tym przyłapałam.

Niemiecki mam we krwi, że się tak wyrażę, ale nie lubię się nim posługiwać :ninja:

Hańba, straciłem honor - muszę popełnić seppuku :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: No nie zawsze, ale zawsze gdy wiem, ze zasługuję. ;D Droczę się!

Zasługujesz? Czyli nie jestem godnym przeciwnikiem? :ninja:

To droczenie jest przemienne :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Dobrze gdyby było więcej takich kobiet jak ja. Świat byłby lepszy. 'Feminizm został stworzony tylko po to, aby brzydkie kobiety zjednoczyć w wspólnotę' Coraz więcej takich osób. Zawzięcie walczą o równouprawnienie, a są to kobiety, które tylko zasłaniając się tym hasłem dążą do zgnojenia mężczyzn, do podporządkowania ich sobie. ;D Czytam Ci w myślach. ;d

Prawda :ziober2:

Kobiety chcą rządzić światem, a nie potrafię nawet oszukać swojej własnej płci :D
Straszne :ninja:

Niemożliwe! Mam na głowie ochronę z folii! :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Wybaczam. ;d Mój jest świetny.

Dziękować ;d

Mój też, jak śpi i nie szczeka :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: I do tego używają swojej 'najmocniejszej broni'. ;d

Popełniając tym samym rytualne samobójstwo :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: A najczęściej do powiedzenia mają mało. Tak samo jak czerwony. ;D

Nie mało, tylko nic - nie warto nawet marnować czasu na rozmowę :ninja:

'Co czerwone to zboczone' - jednak nie pasuje :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Przecież łagodna jestem. ;d Kiedy coś przeczytam? ;d Dam Ci za to wygrać w tysiąca.

Ale ciągle grozisz :d

Jak się przemogę :ziober2:

W tysiąca? Wieki w to nie grałem :d
odwieczna
odwieczna
  30 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Masz talent Nareszcie jakiś człowiek, co myśli tak jak ja

Niewątpliwe. :ziober2:

Hym i czy tak samo jak ja nie lubisz komunikacji miejskiej? :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Znalazłem czuły punkt Chevy Chase to od razu kojarzy mi się z serią W krzywym zwierciadle, genialne komedie :D Wierzę na słowo, znów O, to znajdę trochę wolnego czasu i go obejrzę (: Dziękuję za cynka :d

Nie posługuj się tym za często. :and:

Nie lubię komedii, ale ta do gustu mi przypadła. ;d

Ja nigdy nie kłamię. :ziober2:

Mam nadzieje, że będzie podobał się Tobie. ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Filmy są świetne, Marlon Brando to geniusz (; Jakaś tradycja?

Geniusz, ale jego inne role są chyba niedoceniane. ;)
Nie, ale przynajmniej raz w roku muszę to obejrzeć. Lubie wracać do niektórych filmów.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jaka śmiała teza Ale prawdziwa

Ty to na prawdę maruda jesteś. :ziober2: !

Konto usunięte
Konto usunięte: Mnie się to podoba :D Bulwers, bulwers, bulwers

Nie ma nic fajnego w marudzeniu. ;d

Chcesz mnie sprowokować? :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale pewnych rzeczy nie chcę pamiętać, między innymi snów :d Więc ich nie było Mam podobnie, z tą różnicą, że do kobiet

Były, ale Ty ich nie chcesz. ;D
Tak sobie tłumacz.

Wolisz mężczyzn? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Aha! Przyznałaś mi rację Bo to głównie były bezmyślne filmy akcji kierowane do facetów :D

Mogę się wycofać z tego? :ziober2:

Lubię męskie kinoooo. ;d
Uwielbiam np O jeden most za daleko. :)

Konto usunięte
Konto usunięte: Przyjemne? Dla mnie czy dla Ciebie?

A nie może być dla Ciebie i dla mnie? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Przekonamy się Ja się tylko droczę :D

No ok. Z Kinga jestem średnia. :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: Niemiecki mam we krwi, że się tak wyrażę, ale nie lubię się nim posługiwać Hańba, straciłem honor - muszę popełnić seppuku

Korzenie niemiecki? ;d

Prawdziwy samuraj nie jest panem swojego życia - więc powinieneś dostać pozwolenie na seppuku.
Nie pozwalam. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Zasługujesz? Czyli nie jestem godnym przeciwnikiem? To droczenie jest przemienne :D

Bredzisz. Jesteś, jesteś!
Niech będzie remis. :ninja:

:pavarotti:

Konto usunięte
Konto usunięte: Prawda Kobiety chcą rządzić światem, a nie potrafię nawet oszukać swojej własnej płci :D Straszne Niemożliwe! Mam na głowie ochronę z folii! :D

:zakochany:

Jeszcze by tego brakowało by w rządzie same kobiety zasiadały. :>
Kobiety najlepsze są w krytykowaniu ale żeby dać coś od siebie to wtedy już pod górkę.

Gdybyś nawet kaska nałożył to by mi to nie przeszkadzało. ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Dziękować ;d Mój też, jak śpi i nie szczeka

Znaj moją dobroć. ;d

Jaki Ty okrutny!
Słodkie stworzenia. ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Popełniając tym samym rytualne samobójstwo

Więc czemu mężczyźni i tak na nie lecą? :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie mało, tylko nic - nie warto nawet marnować czasu na rozmowę 'Co czerwone to zboczone' - jednak nie pasuje :D

Czuje się zaszczycona, że rozmawiasz ze mną. ;D

Tak, jestem zboczona! :ziober2:

Ty nie? :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ale ciągle grozisz :d Jak się przemogę W tysiąca? Wieki w to nie grałem :d

Uprzejmość to moja. ;d

Nie wstydź się!
Odkopuj. ;d

Mam więc większe szanse! :kv3:
Ichabod
Ichabod
  30 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Niewątpliwe. Hym i czy tak samo jak ja nie lubisz komunikacji miejskiej?

I ta skromność :ziober2:

Lubię jedynie w przypadku, gdy jest pusty bus i mogę w spokoju czytać książkę :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie posługuj się tym za często. Nie lubię komedii, ale ta do gustu mi przypadła. ;d Ja nigdy nie kłamię. Mam nadzieje, że będzie podobał się Tobie. ;)

Dobrze, będzie to last resort (;

Wolisz bardziej poważne kino? ;d

Nigdy nie mów nigdy :ziober2:

Też mam taką nadzieję (;

Konto usunięte
Konto usunięte: Geniusz, ale jego inne role są chyba niedoceniane. ;) Nie, ale przynajmniej raz w roku muszę to obejrzeć. Lubie wracać do niektórych filmów.

Cóż, został zaszufladkowany, kojarzy się wszystkim głównie z tej roli (;
Mam podobnie, i z książkami i filmami.

Konto usunięte
Konto usunięte: Ty to na prawdę maruda jesteś. !

Bardzo mały i wybredny :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie ma nic fajnego w marudzeniu. ;d Chcesz mnie sprowokować?

Wszystko jest w nim fajne, szczególnie reakcja innych osób :D

Ależ skądże :kv3:

Konto usunięte
Konto usunięte: Były, ale Ty ich nie chcesz. ;D Tak sobie tłumacz. Wolisz mężczyzn?

Tak sobie tłumaczę, bardzo to wygodne, ale nie widzę w tym nic złego :d

Zawsze ktoś musi to napisać, zawsze :rotfl:
Wolę spokój ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Mogę się wycofać z tego? Lubię męskie kinoooo. ;d Uwielbiam np O jeden most za daleko. :)

Możesz robić co tylko zechcesz (;

Klasyk to jest, też lubię :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: No ok. Z Kinga jestem średnia.

Potem możesz Ty wybrać kategorię konkursową :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: A nie może być dla Ciebie i dla mnie?

Taka opcja też jest możliwa, jak mogłem o tym nie pomyśleć :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Korzenie niemiecki? ;d Prawdziwy samuraj nie jest panem swojego życia - więc powinieneś dostać pozwolenie na seppuku. Nie pozwalam.

Tak (;

Widzę, że zostałem zdegradowany do pozycji Twojego wasala :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Bredzisz. Jesteś, jesteś! Niech będzie remis.

Oho, zmiana strategii :D
Doszło do konsensusu :ninja:

I pojawiły się ruszające brwi :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeszcze by tego brakowało by w rządzie same kobiety zasiadały. :> Kobiety najlepsze są w krytykowaniu ale żeby dać coś od siebie to wtedy już pod górkę. Gdybyś nawet kaska nałożył to by mi to nie przeszkadzało. ;d

Dobrze, że nigdy do tego nie dojdzie, no chyba że powtórzy się scenariusz Seksmisji :ninja:
Krytykowanie własnej płci, ciekawe :d

Folia lepsza, ma dodatkowe funkcje, m.in. przydaje się do kanapek :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Znaj moją dobroć. ;d Jaki Ty okrutny! Słodkie stworzenia. ;d

Znam, znam :ninja:

Słodkie, ale jak dają mi spokój :D
Wolę koty i tak już mi zostanie :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Więc czemu mężczyźni i tak na nie lecą?

To nie mężczyźni, a jedynie faceci. Różnica tkwi w zawartości mózgu :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Czuje się zaszczycona, że rozmawiasz ze mną. ;D Tak, jestem zboczona! Ty nie?

Jak to zabrzmiało :d

Podchwytliwe pytanie :ninja:
Ponoć w każdym tkwi zboczeniec :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Uprzejmość to moja. ;d Nie wstydź się! Odkopuj. ;d Mam więc większe szanse!

Oho :d

Muszę poszukać coś co nadaje się do pokazania :ziober2:

Będę oszukiwać, więc nie :ninja:
odwieczna
odwieczna
  30 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: I ta skromność Lubię jedynie w przypadku, gdy jest pusty bus i mogę w spokoju czytać książkę

Od kogoś stąd się tego nauczyłam. :ninja:

Też czytam w autobusach o ile jest możliwość. :ninja:
Masa ludzi, pchają się na Ciebie i niby przypadkiem ocierają. Czasem nawet chciałoby się przez okno wyskoczyć. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Dobrze, będzie to last resort (; Wolisz bardziej poważne kino? ;d Nigdy nie mów nigdy Też mam taką nadzieję (;

Oby!

Chyba tak. Dramaty np. ;)
Nie oznacza to, że śmiać się nie umiem. :ziober2:

Ok, kłamię. :and:
... ale nie tym razem. ;D

Ja już normalnie doczekać się nie mogę. :zakochany:

Konto usunięte
Konto usunięte: Cóż, został zaszufladkowany, kojarzy się wszystkim głównie z tej roli (; Mam podobnie, i z książkami i filmami.

W zasadzie mi też.
Żeby wymienić inne jego filmy musiałabym sięgnąć głęboko do mej pamięci, a pewnie i tak bym sobie nie przypomniała. ;>

Są rzeczy które chyba nigdy się nie znudzą.

Konto usunięte
Konto usunięte: Bardzo mały i wybredny

Mały? ;o
187. I Ty nazywasz siebie małym? ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Wszystko jest w nim fajne, szczególnie reakcja innych osób :D Ależ skądże

Śmiejesz się więc ze mnie? ;d
Ja lubię tylko swoje marudzenie. :ninja:

Phi!

Konto usunięte
Konto usunięte: Tak sobie tłumaczę, bardzo to wygodne, ale nie widzę w tym nic złego :d Zawsze ktoś musi to napisać, zawsze Wolę spokój ;d

Jesteś nazbyt wygodny. :ninja:

Więc coś w tym musi być. Musi! :D
Z kobietą też można go doznać.
Chyba. ;>

Konto usunięte
Konto usunięte: Możesz robić co tylko zechcesz (; Klasyk to jest, też lubię

Okej, więc nie przyznaje Ci racji! :D

Wcale mnie tym nie zdziwiłeś. :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: Potem możesz Ty wybrać kategorię konkursową

wybiorę coś czego nie czytałeś. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Taka opcja też jest możliwa, jak mogłem o tym nie pomyśleć

Same plusy tej opcji. :pavarotti:

Konto usunięte
Konto usunięte: Widzę, że zostałem zdegradowany do pozycji Twojego wasala

Wasale nie popełniają seppuku. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Oho, zmiana strategii :D Doszło do konsensusu I pojawiły się ruszające brwi :d

Jestem za kompromisami. ;d

Widzę, że lubisz. ;p

Konto usunięte
Konto usunięte: Dobrze, że nigdy do tego nie dojdzie, no chyba że powtórzy się scenariusz Seksmisji Krytykowanie własnej płci, ciekawe :d Folia lepsza, ma dodatkowe funkcje, m.in. przydaje się do kanapek

Ciekawie by było. Zostalibyście zepchnięci do najniższej pozycji. :ninja:
To, że jestem kobietą musi oznaczać, że będę stawała w obronie głupich kobiet, feministek np.? ;d

Zapakuj się lepiej w sreberko. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Słodkie, ale jak dają mi spokój :D Wolę koty i tak już mi zostanie :d

Wyczuwam jakieś niemiłe i dość bliskie kontakty z psami. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: To nie mężczyźni, a jedynie faceci. Różnica tkwi w zawartości mózgu

Czyli ten co się obróci za taką, poderwie ma gorszą zawartość mózgu niż Ty. :ziober2:
Coś czuję, że masz moją płeć mózgu. Damską.
Nie myśl, że to miało być obraźliwe! :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Podchwytliwe pytanie Ponoć w każdym tkwi zboczeniec

Wykręcasz się.
Nie można wprost?
:ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Muszę poszukać coś co nadaje się do pokazania Będę oszukiwać, więc nie

Szukajjjj!! ;)

Ahaha, na kurniku się nie da. :ziober2:
Ichabod
Ichabod
  30 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Od kogoś stąd się tego nauczyłam. Też czytam w autobusach o ile jest możliwość. Masa ludzi, pchają się na Ciebie i niby przypadkiem ocierają. Czasem nawet chciałoby się przez okno wyskoczyć.

Od kogo? :ninja:

Ja zawsze kładę torbę na siedzenie obok, aby przypadkiem ktoś nie usiadł obok mnie. Dopiero jak autobus jest już pełny to ją zdejmuję, ale dopiero po czasie - niech się pomęczą trochę :ninja: Lepsza jest opcja z wyrzuceniem ich przez okno :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Oby! Chyba tak. Dramaty np. ;) Nie oznacza to, że śmiać się nie umiem. Ok, kłamię. ... ale nie tym razem. ;D Ja już normalnie doczekać się nie mogę.

Znów się boisz :kv3:

Nawet o tym nie pomyślałem, każdy potrafi się śmiać :d

A widzisz, tak jak każdy człowiek się nie zmienia to i każdy kłamie :ninja:

Oho :d

Konto usunięte
Konto usunięte: W zasadzie mi też. Żeby wymienić inne jego filmy musiałabym sięgnąć głęboko do mej pamięci, a pewnie i tak bym sobie nie przypomniała. ;> Są rzeczy które chyba nigdy się nie znudzą.

Podobnie jest z wieloma aktorami, głównie tymi z Władcy pierścieni, Matrixa czyli to co było najbardziej popularne (;

Fakt, dobrze, że takie rzeczy istnieją.

Konto usunięte
Konto usunięte: Mały? ;o 187. I Ty nazywasz siebie małym? ;d

No jestem mały :ninja:
To dużego trochę brakuje :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Śmiejesz się więc ze mnie? ;d Ja lubię tylko swoje marudzenie. Phi!

Nie śmiałbym :D
Egoistka! :ziober2:

Phi phi phi, a cóż to? :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Jesteś nazbyt wygodny. Więc coś w tym musi być. Musi! :D Z kobietą też można go doznać. Chyba. ;>

Takie życie :ninja:

Nie musi! Kurdę, nie lubię tego :D
Chyba? Sama masz wątpliwości :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Okej, więc nie przyznaje Ci racji! :D Wcale mnie tym nie zdziwiłeś.

I znowu zaczynamy od początku, 0:0 :ziober2:

Staję się przewidywalny, niedobrze :d

Konto usunięte
Konto usunięte: wybiorę coś czego nie czytałeś.

Daj mi 24 godziny fory i będzie przeczytane :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Same plusy tej opcji.

Nie mam innego wyboru jak się z Tobą zgodzić :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Wasale nie popełniają seppuku.

Ci moi popełniają :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jestem za kompromisami. ;d Widzę, że lubisz. ;p

A ja nie, ale cóż uczynić :d

Ano :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ciekawie by było. Zostalibyście zepchnięci do najniższej pozycji. To, że jestem kobietą musi oznaczać, że będę stawała w obronie głupich kobiet, feministek np.? ;d Zapakuj się lepiej w sreberko.

A teraz to niby na której jesteśmy? Na początku łańcucha pokarmowego :ninja:
Kobieca solidarność i takie tam :d

Czy ja wyglądam na czekoladę milkę? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wyczuwam jakieś niemiłe i dość bliskie kontakty z psami.

Ugryzł mnie taki jeden, jak byłem mniejszy :ninja:
To był bardzo bliski kontakt zębów z moją nogą :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Czyli ten co się obróci za taką, poderwie ma gorszą zawartość mózgu niż Ty. Coś czuję, że masz moją płeć mózgu. Damską. Nie myśl, że to miało być obraźliwe!

Dokładnie :D
Dobrze czujesz, jakiś czas temu robiłem sobie test na płeć mózgu i wyszła mi damska :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Wykręcasz się. Nie można wprost?

Lubię się wykręcać, fajna zabawa to jest :D
W pewnych kwestiach nie można :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Szukajjjj!! ;) Ahaha, na kurniku się nie da.

Jaka niecierpliwa :d

Zapomniałem, że głupich komputerów nie da się oszukać :ninja:
odwieczna
odwieczna
  30 июля 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Od kogo? Ja zawsze kładę torbę na siedzenie obok, aby przypadkiem ktoś nie usiadł obok mnie. Dopiero jak autobus jest już pełny to ją zdejmuję, ale dopiero po czasie - niech się pomęczą trochę Lepsza jest opcja z wyrzuceniem ich przez okno :d

Był taki jeden. :ninja:
Maszzz spory staż tu pewnie znasz. :D

Dobrze, że chociaż zdejmujesz jak robi się pełny. ;d
Ja lubię siadać koło ludzi czytających. Zawsze ciekawi mnie co czytają. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Znów się boisz Nawet o tym nie pomyślałem, każdy potrafi się śmiać :d A widzisz, tak jak każdy człowiek się nie zmienia to i każdy kłamie Oho :d

Ciebie? ;d
O nie!

Jednak nie każdy lubi to robić. ;)
Nietzsche uważał, że nasza kultura odrodzi się dzięki śmiechowi. Wątpliwe.

Ponoć poczucie humoru u mężczyzny jest jedną z cech definiujących jego pozycję. Jest oznaką inteligencji.
Chyba muszę się z tym zgodzić. Dla mnie poczucie humoru jest większą oznaką męskości niż mięśnie. :ninja:

Przekręciłeś. Każdy człowiek się zmienia i każdy kłamie. ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Podobnie jest z wieloma aktorami, głównie tymi z Władcy pierścieni, Matrixa czyli to co było najbardziej popularne (; Fakt, dobrze, że takie rzeczy istnieją.

Owszem popularne, ale przeze mnie mało lubiane. :ninja:
Wood kojarzy mi się bardziej z filmem Hooligans.

Konto usunięte
Konto usunięte: No jestem mały To dużego trochę brakuje :D

Chyba małych nie widziałeś. :ninja:
Jak na faceta jesteś wysoki, a ja jak na kobietę duża, za duża. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie śmiałbym :D Egoistka! Phi phi phi, a cóż to? :d

Widzę przecież. ;d
Jak każdy po trochu. Nie zaprzeczysz, że Ty nie jesteś. ;>
Przecież dbając jedynie o innych nie widzimy własnych potrzeb, ograbiamy się z umiejętności wsłuchania się we własne potrzeby.

Konto usunięte
Konto usunięte: Takie życie Nie musi! Kurdę, nie lubię tego :D Chyba? Sama masz wątpliwości :d

Fakt, nie niesie ono zbyt wile wygód, samemu trzeba sobie radzić. ;d

Sam prowokujesz. ;d
Mam, bo nie z każdą kobietą dam się wytrzymać. ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: I znowu zaczynamy od początku, 0:0 Staję się przewidywalny, niedobrze :d

Licz, ja się zgubię. ;d

Nie, tego filmu po prostu nie da się nie lubić. ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Daj mi 24 godziny fory i będzie przeczytane

Wybiorę jakiś cykl powieści i nie uwiniesz się w 24 godziny.
Hym, a może Harlequiny? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie mam innego wyboru jak się z Tobą zgodzić :D

Jaka zgodność. Podoba mi się. :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ci moi popełniają

Śmierć ta jest zarezerwowana dla klas wyższych, dlatego zaraz popełnię jigai :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: A ja nie, ale cóż uczynić :d Ano

I tak na niego idziesz. ;d

Twój słaby punkt. ;d
Trzepotanie brwiami. :ziober2:
:pavarotti:

Konto usunięte
Konto usunięte: A teraz to niby na której jesteśmy? Na początku łańcucha pokarmowego Kobieca solidarność i takie tam :d Czy ja wyglądam na czekoladę milkę?

Jesteście na pewno na wyższej niż kobiety. :ninja:
Nie w tym wypadku. Nie solidaryzuje się z feministkami. ;D

Nie widzę Ciebie więc nie stwierdzę tego. :d

Konto usunięte
Konto usunięte: Ugryzł mnie taki jeden, jak byłem mniejszy To był bardzo bliski kontakt zębów z moją nogą :D

Oh, to wszystko wyjaśnia. ;d

A kot nigdy Cię nie udrapał? :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Dokładnie :D Dobrze czujesz, jakiś czas temu robiłem sobie test na płeć mózgu i wyszła mi damska

Kobieca intuicja. :ninja:
Too ta lepsza płeć. ;d

Konto usunięte
Konto usunięte: Lubię się wykręcać, fajna zabawa to jest :D W pewnych kwestiach nie można

Jak z dzieckiem. ;D
Ja i tam wiem swoje - JESTEŚ. :ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: Jaka niecierpliwa :d Zapomniałem, że głupich komputerów nie da się oszukać

Owszem.
Nie lubię czekać. ;d

Nie takie głupie skoro przechytrzyć się nie da. :ziober2:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.