Witam.Mam pytanie czy znacie może filmy polskie podobne do symetri?
z góry dziękóweczka ;D
Symetria
może nie o więzieniu a o wojsku i o tym jak się traktowało poborowych. film samowolka. jedną z głównych ról gra tam Mariusz Jakus (Kosior z symetrii) dużo slangu i "obyczajów" panujących za czasów poborów z lat 90' + do tego na you tube też polecam dokumentalny derial który leciał kiedyś na dwójce "kawaleria powietrzna" tu masz link do pierwszego odcinka. Uważam że tematyka wojska poborowego tamtych czasów też jest bardzo ciekawa Pozdro
http://www.youtube.com/watch?v=htr_Z3g8Eh8

No te co wyżej a jeśli byś chciał obejrzeć coś w stylu Symetrii ale w wersji ang to obejrzyj sobie filmik pt Felon.
Też mocny;]
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
nie
na szczęście nie ma wielu takich gniotów
no w kategorii komedii był niezły, szło się chwilami popłakać ze śmiechu
z pierdlem nie ma nic wspólnego
a jak interesuje cie coś w tej tematyce to mogę polecić tylko książkę a właściwie trylogie
"sex zbrodnia i kara"
nie pamiętam autora miałem jeden tom i gdzieś mi zniknął pewnie się do kogoś przykleił...
tytuły 2 pierwszych to o ile dobrze pamietam
- śledztwo
- więzienie
trzeciej na oczy nie widziałem
czytałem tylko 2'ga i muszę przyznać ze to mocne było
pisane takim samym językiem jakim się posługiwali "bohaterowie" wiec ciężkie w zrozumieniu i przetrawieniu, poza tym opisywane bez ubarwiania i gloryfikacji czegokolwiek :)
Jeśli chodzi o ksiązki to mam inne upodobania ;) np Jonathan Carroll - Na pastwę aniołów :D hehe ale nie chce nabijać postów bez sensu :D ;PP bo temat jest inny ;) Dzięki za pomoc ;) Pionteczka dla wszystkich pomocnych ! ;)