1. Szukam książek gdzie zostaje przedstawiona katastroficzna wizja przszłości, i pytanie- A. Huxley- Nowy wspaniały świat- nadaje się?
2. Kiedyś, z 10 lat temu oglądałam film, horror, o rodzinie ktora przeprowadziła się do nowego domu, było tak jakieś drzewo przed tym domem, no i ono było jakieś nawiedzone, nie pamietam dokładnie, były tam jakieś dzieci, kilka chyba, ktoś coś kojarzy? ;)
lista tematów
Film i książki z opisem katastroficznej przyszłości.
Patrishia: 2. Kiedyś, z 10 lat temu oglądałam film, horror, o rodzinie ktora przeprowadziła się do nowego domu, było tak jakieś drzewo przed tym domem, no i ono było jakieś nawiedzone, nie pamietam dokładnie, były tam jakieś dzieci, kilka chyba, ktoś coś kojarzy? ;)
duch

Erich von Daniken - pisze o katastrofach przeróżnych
"Wojna światów" - Wellsa
"Głowa Kasandry" - Baranieckiego
"Czarna chmura" - Hoyle'a
"Kurs na zderzenie" - Bayleya
"Gra Endera" - Carda
"Kantyczka dla Leibowitza" - Millera
a to nie będzie już po katastrofie ?
...Ignorance is bliss...
To chyba ten film, jutro obejrze ;)
Za książki dzięki, będę musiała przeczytać kilka.
A Huxley pisze o 30 wieku, no i wizja tego świata nie jest zbyt fajna. Ale sama nie wiem.
Patrishia: 1. Szukam książek gdzie zostaje przedstawiona katastroficzna wizja przszłości, i pytanie- A. Huxley- Nowy wspaniały świat- nadaje się?
Czytałam tylko fragment "Nowego wspaniałego świata" i to raczej nie jest katastroficzna wizja przyszłości tylko typowe science-fiction a'la Lem. Może "Szok przyszłości" Alvina?
Probably to Duch