Niebawem studniowka. Makijaz zrobie sobie sama, dlatego potrzebuje jakiegos utrwalacza dzieki ktoremu makijaz mi sie nie rozmaze i utrzyma dosc dlugo. Jaki polecacie?
Utrwalacz strona 1 z 2
lakier do włosów
na pewno makijaż będzie się lepiej trzymał niż bez tego :)
po co wydawać kilkadziesiąt złotych na fixator w sprayu, skoro i tak sama go całego nie zużyjesz?
wystarczy po zrobieniu makijażu spryskać twarz lakierem (tylko jakimś lepszym np. taft) z odległości kilkudziesięciu cm :)
Też słyszałam o lakierze do włosów i nawet próbowałam. Rzeczywiście utrwala makijaż tylko ja czułam jakbym miała twarz naciągniętą ;D
Ja mam jutro studniówkę :P
Jedyne,co mnie tutaj jeszcze trzyma-to jest przyciaganie ziemskie.
A i tak co do makijażu to moja siostra miała tydzień temu studniówkę i jej niektóre koleżanki były u kosmetyczki, lecz wcale tego nie było widać, miały gorszy makijaż niż ona :)
Jedyne,co mnie tutaj jeszcze trzyma-to jest przyciaganie ziemskie.
zakup bazę pod podkład i pod cienie do powiek. Jeśli chodzi o firmy to z tego co pamiętam dobra pod podkład była z L'oreal a pod cienie z Artdeco.
z lakierem zrób test wcześniej bo może wyjść bardzo przykro na zdjęciach.
ja używam tylko fixatora - nie jest bardzo drogi, czasami się przydaje, a raczej się nie zepsuje:].
makijaz wykonany dobrymi kosmetykami
patrz na moje foto robione 1 stycznia o godzinie 8 rano gdy wyszlam z psem we "wczorajszym" makijazu. widac zmeczenie, ale nie wyglada najgorzej, co nie? zero poprawek w ciagu nocy :D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Na mojej też niby laski były u kosmetyczek, podobno sporo zabuliły, efekt - baz szału. Potem się okazało, że kosmetyczka była sąsiadka czy starsza siostra

16 będzie 2 lata od mojej... o jaaa...