Witam.
W skrócie - Szukam zapachu dla siebie.
Otóż jak dotąd używałam zwykle perfum, które otrzymywałam w prezencie lub nie używałam wcale, wyjątkiem były Little white dress w liceum, które mi się faktycznie podobały, ale po czasie zaczęły męczyć. Tak samo Pur Blanca, która na mnie ma inny zapach niż czułam od koleżanki na której mi się podobały, więc pewnie to nie dla mnie.
Niuchałam różne zapachy w Sephorze, ale już mi się zaczęło mieszać, zresztą nic mi się nie spodobało, więc pytam o konkretne propozycje tutaj.
Szukam zapachu lekkiego, świeżego, ale nie kwaśnego. Nie lubię też słodkich i duszących.. Lubię zapachy np jaśminu, mięty, zielonej herbaty, lawendy.. :)
Jakieś propozycje? Cena do ok 300 zł.
Pozdrawiam, P.
lista tematów
Perfumy. strona 2 z 4
Niżej masz kilka moich propozycji. Podałam ceny za 50ml, wiedza googlowa, więc nie wiem jak to się ma do praktyki i cen w drogeriach. ;) Wszystkie śmiało polecam, przetestowałam i z każdego byłam bardzo zadowolona (z którego najbardziej - jest zaznaczone :P).
Lacoste - Touch of pink (132zł)

Moschino - Light clouds (97zł)

Escada - Tai sunset

Puma - Urban motion (51zł)

Britney Spears - Radiance (97zł)

Adidas - Fruity rhythm (19zł)
Calvin Klein - Euphoria (142zł)

Guerlain - Idylle (208zł)

Winterfell: Zobaczę to, zainteresowalo nawet. Co do Cascady to dla mnie to jest przesłodkie okropienstwo. W liceum koleżanki dręczyly mnie podrobami tego.
Cascady? :D Fakt, podróby są tragiczne - przesłodzone i mdłe, za to oryginał jest cudowny.

yves rocher,
nie tyle perfumy, co woda toaletowa
ale mega długo pachnie, jak prawdziwy bez, serio serio :-)
Teraz z tego co się orientuje jest promocja
i zamiast 70, kosztuje 50 pln :-)
To można kupic tylko tam u nich nie? Już mniej więcej wiem gdzie to to po Sephorze polecę tam, brzmi ciekawie. :-D
A i sori, że nie odpowiadam na wszystkie posty, ale czytam i dziękuję za propozycje, mam w czym przebierać i wybierać. :D
Winterfell: To można kupic tylko tam u nich nie? Już mniej więcej wiem gdzie to to po Sephorze polecę tam, brzmi ciekawie. :-D
Chyba tak, tylko u nich, ewentualnie jak coś już się sprawdzi i przypadnie do gustu, warto zajrzeć na allegro ;-)
Ja uwielbiam ten zapach, jest totalnie naturalny.
Poniuchać możesz, a nóż Ci się spodoba ;*