Uuuf, odzyskałam prąd! A burza przeszła wczesnym popołudniem...

Konto usunięte: Może meszka? Jak ktoś jest uczulony to nieźle spuchnąć potrafi i czasem potrafi być niebezpiecznie charakterystyczne jest to np że ma różową obwódkę
Obydwie z Mamą zachodzimy w głowę co to mogło być, robactwo fruwało ostro, więc się uwagi ne zwracało zbytnio, tyle że jak coś "grubszego" to się odganiałyśmy. A spuchło bardzo, dwa razy większe i jak napompowane. Do tego jeszcze ta boląca szyja... To ucho było całe czerwone, przyglądałam się czy są jakieś ślady ugryzień, jakieś plamki i nic.
Konto usunięte: Czarne lepiej i paznokcie nude.
Pomyślałam o czarnych paznokciach. :D Chyba też by pasowało...
Mniam mniam! :D
Gejszalicious: gdy mnie coś ugryzie to smaruje miejsce ugryzienia fenistilem - łagodzi świąd i zmniejsza obrzęk, więc może twoja mama spróbuje :) w aptece kosztuje ok 16zł
Mama posmarowała Altacetem, "bo nie zaszkodzi". :D Ale to raczej na jakieś stłuczenia, siniaki, opuchnięcia po stłuczeniach. W każdym razie nie pogorszyło się. Piła też kilka razy wapno musujące i robiła okłady z zsiadłego mleka (podobno wyciąga opuchliznę) i to ucho wygląda trochę lepiej, nie jest takie wielkie i spuchnięte, bo zaczerwienienie się utrzymuje i trochę boli, ale nie swędzi. Powiem o Fenistilu, dzięki. :) Sama zadecyduje czy kupić czy zostać przy "domowych sposobach". Pomoże to np gdy komary pogryzą? Bo nigdy nie stosowałam, a czasami rączki tak lecą żeby podrapać... :D
Konto usunięte: Kolory dobrane idealnie, nic się nie gryzie! Co się może gryźć w połączeniu
beżu, czerni i mocnego akcentu jedynie na paznokciach... Aczkolwiek, paznokcie
nude też się sprawdzą świetnie
Mam właśnie pomalowane na czerwono, założyłam tą kieckę i wyglądało ciekawie. :) Lakier nude i waniliowy mam, najwyżej zmyję ten, pmaluję którymś z tamtych i zobaczę "na żywo" co pasuje lepiej.
BujajSieNaDwa91: Zestaw Ok ;) Ja byłam w beżowo kremowej kiecce na weselu , paznokcie coś al'a vanilia perłowa i czarne na wysokim obcasie buty i wszystko się komponowało idealnie ; ) nie wiem jak z tymi czerwonymi paznokciami , ale bezpieczniej to nude/vanilia paznokcie .
Mam identyczny zestaw, też na wesele. :) Jak napisała Paulinessa, czerwony to mocniejszy akcent i zrobię j/w, sprawdzę co mi się bardziej podoba albo wybiorę w drodze jakiegoś losowania, bo każda opcja wydaje mi się ciekawa.
Mariolka: Zestaw bardzo dobry - przyda się mocniejszy akcent.
Ładnie by też wyglądały szpilki w kolorze pudrowego różu. :)
Będzie jakieś losowanie, bo każda opcja teraz mi odpowiada. :) Co do butów to chciałam dobrać coś z tych, które mam, żeby nie kupować kolejnej pary na obcasach, jak i tak wolę śmigać w czymś "płaskim". Ale racja, takie szpilki wyglądałyby ładnie. :)