witam
temat chciałabym poświęcić bordowym pomadkom
macie takie w swojej kolekcji?
spotykane najczęściej w zimowych kolekcjach, czy na cieplejsze dni też się nadają?
na co dzień do lekkiego makijażu czy tylko na specjalne okoliczności?
czy znacie jakieś odcienie z bourjois?
komu pasuje, komu nie?
osobiście uważam, że wyglądają fenomenalnie, soczysta czerwień kojarzy mi się trochę wulgarnie, przeciwnie bordo- prezentuje się zmysłowo, elegancko
przykłady:
pozdrawiam, życzę miłego końca weekendu
lista tematów
w kolorze wina
maybe I had said something that was wrong
mam jedna, kupilam na allegro a na zdjeciu wydawala sie byc jasna, troche koralowa

niestety, mi nie

podobaja mi sie na modelkach ze zdjec, ale malo kto wyglada korzystnie w tak ciemnych pomadkach. bardziej kobiety albo o 'wampowatej' urodzie, albo te z bardzo klasycznymi rysami twarzy.
Nie posiadam, bo źle się czuję w takich kolorach na ustach.
Pasują rudzielcom i brunetkom, które mają ładne duże usta.
Ja preferuję różne odcienie różu.

Hmm , nie mam takiej . Mam tylko czerwoną i maluję usta nią praktycznie codziennie , postarza mnie , ale to dobrze bo i tak wyglądam na 15 lat ;c
Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .
Nie mam.
Na co dzień to chyba trochę za mocne, ja bym nie miała odwagi tak wyjść do sklepu po bułki np. ;) Może nie tyle o odwagę chodzi, ale uważam, że za mocne i tyle.
Takie kolory postarzają, wydaje mi się, że raczej nie młodym osobom. Może bardziej takim starszym paniom, one zazwyczaj się tak malują. A jak już to pewnie osobom o wyrazistej urodzie, prędzej brunetkom niż blondynkom, w sumie to nie znam się.
sinaasappelsap: osobiście uważam, że wyglądają fenomenalnie, soczysta czerwień kojarzy mi się trochę wulgarnie, przeciwnie bordo- prezentuje się zmysłowo, elegancko
na "salonach" może i tak, ale wg mnie na co dzień obie wyglądają równie wulgarnie
nie, nawet nie mam kolekcji ;)
Teoretycznie sie nadaja, wszystko zalezy od tego, czy komus pasuje odcien
na specjalne okolicznosci.
bladolicym pannom.
Teoretycznie sie nadaja, wszystko zalezy od tego, czy komus pasuje odcien

na specjalne okolicznosci.
bladolicym pannom.
nie mam :) primo - nie pasuje mi bordowy, secundo - nie lubię tego koloru :)
mnie się wydaje, że bordo raczej występuje w jesiennych kolekcjach :) moim zdaniem ten kolor nie nadaje się na wiosnę czy lato, bo jest zbyt ciemny i "ciężki"
z takimi ciemnymi szminkami na ustach jest tak jak ze smokey eye - poszłabyś w smokey eye do sklepu po bułki, lub do pracy? raczej nie ;P ciemne i mocno kontrastujące kolory w makijażu są raczej przeznaczone na wieczorowe wyjścia :)
kobietom z typem urody jesień: rude/brązowe włosy, zielone/piwne/ brązowe tęczówki, ciepły odcień skóry, piegi

Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
właśnie się zastanawiam czy to nie jest przypadkiem ten kolor dzięki któremu zęby optycznie wydają się trochę bielsze...a może zupełnie w drugą stronę?
sinaasappelsap: macie takie w swojej kolekcji?
spotykane najczęściej w zimowych kolekcjach, czy na cieplejsze dni też się nadają?
na co dzień do lekkiego makijażu czy tylko na specjalne okoliczności?
czy znacie jakieś odcienie z bourjois?
komu pasuje, komu nie?
Nie mam, wydaje mi się że częściej pojawiają się w trendach jesiennych/zimowych, raczej na wieczór. Wychodzi na to że mi pasuje taki odcień ale póki co nie mogę sobie wyobrazić takiego koloru na swoich ustach