Witam :)
poszukuję podkładu, który zmatowi moją skórę choć trochę i będzie się trzymał przez cały dzień. dotychczas używałam podkładu z edm (moja sucha cera już nie przepada za nim tak bardzo) oraz revlon colorstay (super zapychacz, do tego odcień niewłaściwy)
myślałam nad podkładem w musie. kiedyś miałam takowy z bell i był całkiem ok jeżeli chodzi o konsystencję, a ja taką uwielbiam. tylko chciałabym lepszy podkład, cena nie gra roli, ważne by był w musie i miał szeroką gamę odcieni
pozdrawiam :)
lista tematów
podkład - porada strona 2 z 2
ciekawe czy są dostępne w rossmannie?
Konto usunięte: Ja miałam cameo, a jestem blada... Myślę, że najjaśniejszy będzie naprawdę jasny. Chyba, że sprawdzałaś i wiesz, że będzie za ciemny dla Ciebie.
zależy co masz na myśli słowo 'blada', bo ja jestem zimą i odcień skóry wpada bardziej w zimne tony, a niżeli ciepłe.. i jak są tam jakieś różowe tony to będę wyglądać tragicznie
Konto usunięte: On nie ciemniał. Jak prawie każdy podkład ciemnieje, ten nie. A L'oreala nie miałam nigdy żadnego podkładu, ale jak wypróbujesz i będzie dobry to daj znać. ;)
aha, to dobrze:) niedługo wybieram się na zakupy, więc dam znać jak kupię
nie ma co się dziwić.. soraya to chyba nie specjalnie zajmuje się produkcją podkładów
Konto usunięte: zależy co masz na myśli słowo 'blada', bo ja jestem zimą i odcień skóry wpada bardziej w zimne tony, a niżeli ciepłe.. i jak są tam jakieś różowe tony to będę wyglądać tragicznie
Ano właśnie ten odcień cameo, który ja mam chyba trochę wpada w róż, lecz nie jestem pewna, średnio znam się na odcieniach. Najlepiej jeśli sama sprawdzisz, bo wiadomo, że musi być idealnie dopasowany...
mus z l'oreal jest okej, lekki, nie robi maski,
za to słabo kryję według mnie i nie matuję zbyt dobrze.
Konto usunięte: Witam :)
poszukuję podkładu, który zmatowi moją skórę choć trochę i będzie się trzymał przez cały dzień. dotychczas używałam podkładu z edm (moja sucha cera już nie przepada za nim tak bardzo) oraz revlon colorstay (super zapychacz, do tego odcień niewłaściwy)
myślałam nad podkładem w musie. kiedyś miałam takowy z bell i był całkiem ok jeżeli chodzi o konsystencję, a ja taką uwielbiam. tylko chciałabym lepszy podkład, cena nie gra roli, ważne by był w musie i miał szeroką gamę odcieni
pozdrawiam :)
Sama nie używałam, ale słyszałam od znajomych, że L'Oreal Mat'Morphose jest bardzo dobry. Ponoć dobrze kryje, bez efektu maski i jest bardzo lekki. Jedyna wada to po kilku godzinach, przy bardzo tłustej skórze, zaczyna się świecić.

jak coś lepszego to estee lauder. moja koleżanka która świeci się jak latarnia używa od x czasu i mówi, że to najlepiej i najdłużej matujący podkład. nie wiem dokładnie jak się nazywa, ale to możesz sprawdzić choćby na wizażu.
sama miałam jeden podkład estee i był całkiem w porządku, ale lekka wersja do suchej cery dla mnie za mocno kryła jednak i przeszłam na lancome photogenic i chyba już nigdy go nie zmienię.
clinique też ma dobre podkłady, ale jak z matowieniem to nie wiem.