Witam!
Dzisiaj jestem w dużo lepszym nastroju!
I chciałam Wam wszystkim serdecznie podziękować za rady!
Zrobiłam tak jak mówiliście: pojechałam do innego salonu, i znalazłam suknię. Zupełnie inny model, tamten mierzyłam ale był jednak dla mnie za skromny
Ale teraz zastanawiam się:
1. Biała, czy ecru?
2. Buty szpic czy okrągłe?
3. Doszywać takie ramiączko na szyję?
http://www13.speedyshare.com/files/27283563/download/(00)20110308014.jpg
Dziękuje jeszcze raz - szczególnie tym, co doradzali, abym jeszcze się rozejrzała. :-)
lista tematów
Suknia ślubna 2. strona 3 z 4
Konto usunięte: 1. Biała, czy ecru?
1. Mi się bardziej podoba kolor ecru, aczkolwiek chyba bym pozostała przy białym jak ślub.
3. Doszyj koniecznie, ale tak zeby nie bylo widać, ale odczepiane. Awaryjnie bedziesz miała gdyby się sukienka zaczęła brzydko zachowywać, ja bym tak przynajmniej zrobiła.
Konto usunięte: . Doszyj koniecznie, ale tak zeby nie bylo widać, ale odczepiane. Awaryjnie bedziesz miała gdyby się sukienka zaczęła brzydko zachowywać, ja bym tak przynajmniej zrobiła.
Tez tak uważam.
Dorobienie sobie ramiączek z możliwością odczepiania nie jest wielkim problem, a może jednak się przydać. Przecież nigdzie nie jest powiedziane, że koniecznie będziesz musiała z nich skorzystać. Nie będziesz potrzebowała - dobrze, będziesz potrzebowała - będziesz przygotowana na taką ewentualność :)
Konto usunięte: 3. Doszyj koniecznie, ale tak zeby nie bylo widać, ale odczepiane. Awaryjnie bedziesz miała gdyby się sukienka zaczęła brzydko zachowywać, ja bym tak przynajmniej zrobiła.
Konto usunięte: Tez tak uważam.
Dorobienie sobie ramiączek z możliwością odczepiania nie jest wielkim problem, a może jednak się przydać. Przecież nigdzie nie jest powiedziane, że koniecznie będziesz musiała z nich skorzystać. Nie będziesz potrzebowała - dobrze, będziesz potrzebowała - będziesz przygotowana na taką ewentualność :)
faktycznie... bardzo dobrze to napisałyście

suknia jest cacy :) fason na +, falbany na + jednak wydaje mi się, że suknia ma zbyt intensywnie zdobioną górę :) z takim falbaniastym dołem wygląda to na przesadzone i zbyt ciężkie :?
buty - okrągłe
kolor - biały
ramiączko - nie potrzebne
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
2. Okrągłe. Co jak co, ale buty do ślubu w szpic to tak nie bardzo.
3. A jak TY byś się czuła z tym ramiączkiem? Póki, co na agrafkę, czy na te, no, jak one się nazywają - szpileczki, chyba, tak? - przypnij paseczek, który będzie na chwilę 'zastępował' takie ramiączko. Sprawdź, czy Ci wygodnie.
To nie mój ślub i suknia... ale te falbanki mogłyby być bardziej na prosto zrobione, bo gorset jest już bardzo ozdobny
poza tym śliczna :)
suknia biała
buty przede wszystkim wygodne.. żebyś nie musiała tańczyć na boso

weź sobie lepiej takie ramiączko, żebyś mogła doczepić w razie czego :)
ramiaczko mozesz zrobic, doszywajac malutki guziczek od wewnatrz, i do tasiemki z jakiej zrobisz ramiaczko pętelkę doszyc:)
Konto usunięte: Hmm, Twoja sukienka mi się nie bardzo podoba...no ale to nie mój ślub...Ja bym poszukała innej.
bez sensu jest takie stwierdzenie, to nie Twój ślub, Ty byś takiej sukienki nie przymierzyła więc nie musiałabyś szukać innej ;-) mierzyłabyś te które Ci sie podobaja ;-)
i nie brałam pierwszej lepszej z brzegu, zeby powiedziec' mogłam poszukac innej'