Dzisiaj krótko.
Jak poznać, że bluza/spodnie są oryginalne?
Ostatnio chciałam kupić bluzę Adidas, ale nigdzie nie było mojego rozmiaru, kazali mi szukać na Allegro. Znalazłam rozmiar 36, metki wszystko takie same, ale zamki w kieszeniach: ta część za którą się chwyta aby zamknąć pisze na niej YKK, a nie powinno Adidas? Dodam, że bluza nie była z żadnej promocji: w sklepie była po 189 a ja na Allegro zamówiłam za 199. Jak pójdę do sklepu Adidas to poznają czy to oryginał?
Oryginalność towaru.
YKK to wiodący producent zamków. Widocznie Adidas też wrzuca do ubrań ich zamki tak jak setki innych dobrych firm.
Pewnie tak

Należy kupować w sklepach, w których dana marka prowadzi sprzedaż. Wtedy pewność jest.
nie kupuje ' oryginalnych ' ubrań na allegro .
kiedyś kupiłam buty a adidasa i wszystko ładnie pięknie metki pudełeczko oryginalne.
Oczywiście na ' języku ' napisik ' adidas ' troszke niżej 3 krececzki ;)
Jak dotarła do mnie paczka zobaczyłam , ze na podeszwie jest znak adidasa :)
ale nie z 3 tylko z 4 kreseczkami:)
oczywiście szybko napisałam do sprzedającego a ten powiedział , ze to nie możliwe bo 4 to mają podróbki a on sprzedaje tylko oryginalne .:))
1. znaczek jest naszyty a nie naklejony .
2 . ma metke przy kark , z boku i na dole rekawu
Zresztą jaki masz problem? Mówisz, że inne rozmiary były w sklepie, więc idź z tą bluzą rozmiar 36 i porównaj z rozmiarami innymi.
Aha, to mnie trochę uspokoiło.
Wiem, chciałam kupić w sklepie ale nie było już nigdzie mojego rozmiaru bo facet sprawdzał i powiedzieli, że mam na Allegro zobaczyć i że widzieli mój rozmiar.
bez sensu jest to co napisałaś, to on się wyparł, że sprzedał Ci podróbę? bo nie rozumiem?
wiem, ale muszę jechać aż do Katowic bo tam mam najblizej

Wejdź sobie na stronę adasia i zobacz czy w opisie bluzy nie ma że ma zamki YKK. To jest przeważnie podawane jako jedna z zalet ubrania, bo to są dobre zamki.
o, albo możesz też zadzwonić do sklepu i będziesz wszystko wiedzieć.

Próbowałam dodzwonić się do faceta, podany numer jest nieprawidłowy...
Wygląda dobrze, jedynie na metce
nie widnieje cała nazwa
Firebird TT
tylko D SLOGO FIREBI
jakieś :/
jak kupiłam podróbę za 200 zł to się chlasnę, bez kitu
Dobra zadzwoniłam do Sklepu w M1 i powiedzieli, że jak bluza ma wszystkie metki a dodatkowo z boku na dole obok tej, gdzie jest napisane jak prać itp jest taka malutka wszywka musi być data produkcji i nr seryjny a z drugiej strony Logo Adidas takie jakby hologramowe. No i jest, więc pewnie oryginalna :-) uff, a już złorzeczyłam facetowi w duchu :D