Pisałam już kiedyś o tym moim nieszczęsnym cellulicie. Dzisiaj byłam kupić sobie gąbeczkę i balsamik. Gąbkę mam z balsamem jest problem. Na każdym jest napisane, że spala tkankę tłuszczową, wyszczupla itd. Ja czegoś takiego nie chcę! Ma likwidować cellulit i ujędrniać. Błagam, polećcie coś :D
lista tematów
cellulit vol. 2 strona 1 z 2
i tak ci nie zredukuje tkanki tłuszczowej więcej niż 4cm i nie wyszczupli.
po raz kolejny polecam tołpę - niesamowite kosmetyki w tym przedziale cenowym. no i nie palą dupy tak jak eveline.
gagulina: Pisałam już kiedyś o tym moim nieszczęsnym cellulicie. Dzisiaj byłam kupić sobie gąbeczkę i balsamik. Gąbkę mam z balsamem jest problem. Na każdym jest napisane, że spala tkankę tłuszczową, wyszczupla itd. Ja czegoś takiego nie chcę! Ma likwidować cellulit i ujędrniać. Błagam, polećcie coś :D
To jest jakiś żart?:D
Jak chcesz zredukować celulit nie spalają tłuszczu?
Cellulit to tkanka tłuszczowa - ale nieprawidłowa - tłuszcz jest nierównomiernie 'osadzony' pod skórą, pozbijał się w grudki itp. Nie jest to problem skórny, że balsam Ci na to pomoże. Dziewczyno ogarnij się

Rozmawiałam ostatnio z moją instruktorką na siłowni, szczupła jak nie wiem co a powiedziała, że ma problemy z cellulitem - ona, szczupła, aktywna fizycznie, prowadząca zajęcia fitness itp. Byłam w szoku.
Dodam, że cellulitu nie da się tak łatwo pozbyć, musisz ćwiczyć, używać peelingów, balsamów - same balsamy za Ciebie tego nie zrobią.
Dziękuję za uwagę, idę do pracy walczyć z brudem.
gagulina: Pisałam już kiedyś o tym moim nieszczęsnym cellulicie. Dzisiaj byłam kupić sobie gąbeczkę i balsamik. Gąbkę mam z balsamem jest problem. Na każdym jest napisane, że spala tkankę tłuszczową, wyszczupla itd. Ja czegoś takiego nie chcę! Ma likwidować cellulit i ujędrniać. Błagam, polećcie coś :D
dieta bogata w minerały, zbilansowane posiłki, pełne przysiady z obciązeniem na miarę możliwości
różnego rodzaju kosmetyki to tylko dodatek do tego co tak naprawde powinno ci pomóc koleżanko:) żaden krem nie zastąpi przysiadów i diety przykro mi ale nie należy wierzyć w cudowne rozwiązania które nie wymagaja miesiecy wyrzeczeń
Nie, szorowaliśmy dzisiaj wszystkie krzesła, i oczywiście były aluzje, że jak krzeseł nie myje się na bierząco to lakier zasycha i że tak samo jest z ludzmi, jak ktoś się nie myje to jest brudny i śmierdzi itp, ale ona nic nie czai, nikt nie chce zacząć tematu z nią a ja nie bede odwalac roboty za nich :-)
Samymi balsamami cellulitu nie zlikwidujesz. Trzeba byłoby zacząć u Ciebie od przyczyny powstawania cellulitu. Czy jest do nadmiar tłuszczu, który zebrał się pod skórą, czy są to estrogeny, które sprawiają, że przegrody tkanki łącznej raz mniej, a raz więcej puchną, a czy jest to sprawa toksyn.
Co mogę Ci polecić to drenaż limfatyczny, prysznic raz zimną, a raz ciepłą wodą, sauna, no i przede wszystkim sport.
A pijesz dużo wody mineralnej? Na cellulit najlepsza i najskuteczniejsza jest dieta. Pij 2 l wody mineralnej niegazowanej i 3 herbaty zielone dziennie. Zobaczysz, że ci pomogą. A i odżywiaj się zdrowo.