lista tematów
cellulit vol. 2 strona 1 z 2
Pisałam już kiedyś o tym moim nieszczęsnym cellulicie. Dzisiaj byłam kupić sobie gąbeczkę i balsamik. Gąbkę mam z balsamem jest problem. Na każdym jest napisane, że spala tkankę tłuszczową, wyszczupla itd. Ja czegoś takiego nie chcę! Ma likwidować cellulit i ujędrniać. Błagam, polećcie coś :D
i tak ci nie zredukuje tkanki tłuszczowej więcej niż 4cm i nie wyszczupli.
po raz kolejny polecam tołpę - niesamowite kosmetyki w tym przedziale cenowym. no i nie palą dupy tak jak eveline.
po raz kolejny polecam tołpę - niesamowite kosmetyki w tym przedziale cenowym. no i nie palą dupy tak jak eveline.
gagulina: Pisałam już kiedyś o tym moim nieszczęsnym cellulicie. Dzisiaj byłam kupić sobie gąbeczkę i balsamik. Gąbkę mam z balsamem jest problem. Na każdym jest napisane, że spala tkankę tłuszczową, wyszczupla itd. Ja czegoś takiego nie chcę! Ma likwidować cellulit i ujędrniać. Błagam, polećcie coś :D
To jest jakiś żart?:D
Jak chcesz zredukować celulit nie spalają tłuszczu?
Cellulit to tkanka tłuszczowa - ale nieprawidłowa - tłuszcz jest nierównomiernie 'osadzony' pod skórą, pozbijał się w grudki itp. Nie jest to problem skórny, że balsam Ci na to pomoże. Dziewczyno ogarnij się
 Musisz zacząć ćwiczyć (i to solidnie) aby się tego pozbyć.
 Musisz zacząć ćwiczyć (i to solidnie) aby się tego pozbyć.Rozmawiałam ostatnio z moją instruktorką na siłowni, szczupła jak nie wiem co a powiedziała, że ma problemy z cellulitem - ona, szczupła, aktywna fizycznie, prowadząca zajęcia fitness itp. Byłam w szoku.
Dodam, że cellulitu nie da się tak łatwo pozbyć, musisz ćwiczyć, używać peelingów, balsamów - same balsamy za Ciebie tego nie zrobią.
Dziękuję za uwagę, idę do pracy walczyć z brudem.
gagulina: Pisałam już kiedyś o tym moim nieszczęsnym cellulicie. Dzisiaj byłam kupić sobie gąbeczkę i balsamik. Gąbkę mam z balsamem jest problem. Na każdym jest napisane, że spala tkankę tłuszczową, wyszczupla itd. Ja czegoś takiego nie chcę! Ma likwidować cellulit i ujędrniać. Błagam, polećcie coś :D
dieta bogata w minerały, zbilansowane posiłki, pełne przysiady z obciązeniem na miarę możliwości
różnego rodzaju kosmetyki to tylko dodatek do tego co tak naprawde powinno ci pomóc koleżanko:) żaden krem nie zastąpi przysiadów i diety przykro mi ale nie należy wierzyć w cudowne rozwiązania które nie wymagaja miesiecy wyrzeczeń
Nie, szorowaliśmy dzisiaj wszystkie krzesła, i oczywiście były aluzje, że jak krzeseł nie myje się na bierząco to lakier zasycha i że tak samo jest z ludzmi, jak ktoś się nie myje to jest brudny i śmierdzi itp, ale ona nic nie czai, nikt nie chce zacząć tematu z nią a ja nie bede odwalac roboty za nich :-)
Samymi balsamami cellulitu nie zlikwidujesz. Trzeba byłoby zacząć u Ciebie od przyczyny powstawania cellulitu. Czy jest do nadmiar tłuszczu, który zebrał się pod skórą, czy są to estrogeny, które sprawiają, że przegrody tkanki łącznej raz mniej, a raz więcej puchną, a czy jest to sprawa toksyn.
Co mogę Ci polecić to drenaż limfatyczny, prysznic raz zimną, a raz ciepłą wodą, sauna, no i przede wszystkim sport.
A pijesz dużo wody mineralnej? Na cellulit najlepsza i najskuteczniejsza jest dieta. Pij 2 l wody mineralnej niegazowanej i 3 herbaty zielone dziennie. Zobaczysz, że ci pomogą. A i odżywiaj się zdrowo.