Konto usunięte: 1. Co myślicie o podkładach w musie? Jak nakładać ten rodzaj podkładu i który Waszym zdaniem jest najlepszy? (nie śpię na pieniążkach, więc szukam promocji.)
1a. To samo pytanie dotyczące bronzera i różu?
2. Jak malować oczy by był efekt powiększenia? Mam nieduże zielone oczy i co najbardziej mnie denerwuje, przy otwartych oczach nie widać mi powiek.
3. Chcę iść również na depilację brwi do kosmetyczni, chciałabym nadać im jakiś wyrazisty zarys, ale nie mam pojęcia jaki. A co z henną?
4. Jak wygląda Wasz makijaż na co dzień i na imprezę?
1. Kilka lat temu kupiłam sobie taki puder w musie i wyglądałam jak dalmatyńczyk. Możliwe też, że to dlatego, że moja sztuka make up'u nie była jeszcze na tyle rozwinięta jak dzisiaj, ale według mnie nie jest to dobre. Ewentualnie pod puder kompaktowy, jako baza lub latem, jako lekki bronzer i highlighter. A co do różu to ja mam jeden różowy i jeden brzoskwiniowy. Używam w zależności od ochoty. Nakładam pędzelkiem na kości policzkowe, ale zanim nałożę strzepuję nadmiar pukając trzonkiem pędzelka o umywalkę lub pudełeczko. 
3. Moim zdaniem kosmetyczka sama powinna doradzić Ci jaki kształt i kolor będzie pasował. Według mnie brwi powinny być ciut ciemniejsze od kolorów włosów lub w takim samym kolorze. 
4. Makijaż na co dzień. 
- Najpierw myję twarz, potem oczyszczam ją jeszcze tonikiem lub płynem. 
- Nakładam krem nawilżający. 
- Czekam aż krem wciągnie. W tym czasie np. myję zęby lub rozczesuję włosy. 
- Nakładam korektor w kącikach nosa, pod oczami, między brwiami i na brodzie. 
- Najpierw opuszkiem palca rozcieram lekko, a potem gąbeczką "wtapiam" 
- Teraz przechodzę do fluidu. Małym pędzelkiem nakładam fluid punktowo pod oczy, wkoło nosa, na brodę i na czoło. Potem jeszcze wzdłuż żuchwy kilka punkcików. 
- Dużym pędzlem rozcieram fluid na twarzy. Ewentualnie miejsca, gdzie jest małe krycie pokrywam lekko dodatkową warstwą. 
- Potem gąbeczką wtapiam fluid i rozcieram go w okolicach żuchwy, czoła, uszu, aby nie było widocznych linii między make up'em, a nie pomalowaną częścią. 
- Teraz sypkim pudrem matuje cerę. Czoło, pod oczami i broda. 
- Na kości policzkowe nakładam highlighter i róż. 
- Maluję rzęsy i nakładam błyszczyk na usta i voila. 
A na specjalne okazje do tego wszystkiego przed pomalowaniem rzęs dochodzi jakiś cień lub kreska jak mi się uda. I zazwyczaj wybieram mocniejszy błyszczyk lub szminkę niż na co dzień.