Dziewczyny, zrobiło mi się coś dziwnego na czole i pod nosem. Na początku wyglądało to jak zmiana chorobowa przy ospie, krosteczka wypełniona płynem. Oczywiście przebiłam to i doszłam do wniosku, że jest to takie same jak odciski, które robią się np. na nogach. Do tego bardzo boli i robi mi się na tym strupek. Mialyście takie coś? Co to może być? Czymś smarować?
lista tematów
krostki
gagulina: Dziewczyny, zrobiło mi się coś dziwnego na czole i pod nosem. Na początku wyglądało to jak zmiana chorobowa przy ospie, krosteczka wypełniona płynem. Oczywiście przebiłam to i doszłam do wniosku, że jest to takie same jak odciski, które robią się np. na nogach. Do tego bardzo boli i robi mi się na tym strupek. Mialyście takie coś? Co to może być? Czymś smarować?
Jeżeli jeszcze nie masz strupka, a rankę, posmaruj ją maścią Tribiotic (w malutkiej saszetce, ja taką kupiłam za mniej niż 2zł) - na noc i zakleić plasterkiem albo w dzień w domu, jak nie musisz nigdzie wychodzić. Spowoduje, że ranka szybciej się zagoi. Polecam, bo stosowałam ją właśnie na poobdzierane do krwi pięty, bolesne odciski na stopach. Goiło się pięknie i szybko, więc na Twój problem również powinno pomóc. :)
słuchamy

czyms wysuszającym najlepiej, odciągającym wodę i ropę z rany, Tribiotic od biedy pomoze, ale na krosty sie nie nadaje, dopiero na zranienia, w koncu ma własciwosci odkażające, ja posiłkuje sie mascmi opryszczkowymi, np Antivir, Ganciclovir, które odsysaja wode i krostka sie wyraźnie zmniejsza.