gagulina
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
gagulina
  29 марта 2011 (pierwszy post)

Dziewczyny, zrobiło mi się coś dziwnego na czole i pod nosem. Na początku wyglądało to jak zmiana chorobowa przy ospie, krosteczka wypełniona płynem. Oczywiście przebiłam to i doszłam do wniosku, że jest to takie same jak odciski, które robią się np. na nogach. Do tego bardzo boli i robi mi się na tym strupek. Mialyście takie coś? Co to może być? Czymś smarować?

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 485
Kiniowska
  29 марта 2011
gagulina
gagulina: Dziewczyny, zrobiło mi się coś dziwnego na czole i pod nosem. Na początku wyglądało to jak zmiana chorobowa przy ospie, krosteczka wypełniona płynem. Oczywiście przebiłam to i doszłam do wniosku, że jest to takie same jak odciski, które robią się np. na nogach. Do tego bardzo boli i robi mi się na tym strupek. Mialyście takie coś? Co to może być? Czymś smarować?

Jeżeli jeszcze nie masz strupka, a rankę, posmaruj ją maścią Tribiotic (w malutkiej saszetce, ja taką kupiłam za mniej niż 2zł) - na noc i zakleić plasterkiem albo w dzień w domu, jak nie musisz nigdzie wychodzić. Spowoduje, że ranka szybciej się zagoi. Polecam, bo stosowałam ją właśnie na poobdzierane do krwi pięty, bolesne odciski na stopach. Goiło się pięknie i szybko, więc na Twój problem również powinno pomóc. :)
Letal
Letal
  29 марта 2011

W każdej aptece dostaniesz na to jakieś maści :) albo kremy.

FejkiemJestem
FejkiemJestem
  29 марта 2011
gagulina
gagulina: Dziewczyny

słuchamy

gagulina
gagulina: przebiłam to

:nie:

gagulina
gagulina: Czymś smarować?

czyms wysuszającym najlepiej, odciągającym wodę i ropę z rany, Tribiotic od biedy pomoze, ale na krosty sie nie nadaje, dopiero na zranienia, w koncu ma własciwosci odkażające, ja posiłkuje sie mascmi opryszczkowymi, np Antivir, Ganciclovir, które odsysaja wode i krostka sie wyraźnie zmniejsza.
gagulina
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 13
gagulina
  29 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: słuchamy

przepraszam proszę Pana : )
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  29 марта 2011
gagulina
gagulina: Dziewczyny

ok :P

Generalnie to chyba nie powinnaś tego przebijać.Nie wiem co to jest,ale być może wyskoczenie tego ma jakiś związek z dietą/zmianą kosmetyków/nadchodzącą wiosną. Radziłbym się wybrać do dermatologa ,a przy okazji do laryngologa i zrobić sobie testy na uczulenie :)
animka
animka
  29 марта 2011

ee.. ja bym to maścią cynkową potraktowała , żeby wysuszyło trochę.

Fieska
Fieska
  29 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a przy okazji do laryngologa i zrobić sobie testy na uczulenie :)

Laryngolog może ją tyle co do alergologa wysłać lub dermatologa.

gagulina
gagulina: Mialyście takie coś? Co to może być? Czymś smarować?

Lepiej abyś poszła do lekarza.
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  29 марта 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Laryngolog może ją tyle co do alergologa wysłać lub dermatologa.

Chodziło mi właśnie o te testy u alergologa. Źle się wyraziłem.
368212
368212
  29 марта 2011
gagulina

Spróbuj maścią na opryszczkę, Antivir.
naaats
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
naaats
  30 марта 2011
gagulina

Ja bym posmarowała pastą cynkową.

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.