Konto usunięte: BINGO :D dlatego właśnie usunięto czwórki żeby dwójka i trójka mogły się cofnąć,
właśnie tak :D
bo wiesz, patrząc na to Twoje zdjęcie, które wrzuciłaś miałam w głowie obraz w miarę prostych zębów, no i myśle sobie: ale jak trójki do tyłu przesuwać? toż to szpara z przodu by się zrobiła. głupek ze mnie... w ogóle mi do głowy nie wpadło, że Twoje zęby mogły na siebie zachodzić :D
Konto usunięte: No nie jest najgorzej z górą, kiedyś była masakra ;) a są bóle mocne przy
aparacie? Bo to mnie przeraża.
właściwie ból jest tylko po 'naciąganiu' - czyli po wizycie, na której wymienia się druty, ligaturki i takie tam. może boleć ze dwa dni, albo i wcale :) i nie jest to ból ciągły, odczuwa się go raczej przy jakimś nacisku, np. przy jedzeniu. i nie bolą wszystkie zęby, to zależy od tego, co zrobi ortodonta - czasami skupia się, aby w danym miesiącu przesunąć jeden czy dwa zęby, więc ból pojawia się tylko w tym obrębie (można wówczas jeść drugą stroną). czasami po wizycie nie bolało mnie nic :) a jeśli już to dzień, dwa, góra trzy, później nic się nie czuje.
piszę to wszystko na własnym przykładzie, nie wiem jak jest u innych :) ale pytałam kiedyś znajomych - odczucia podobne do moich :)