malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mmaryjka
mmaryjka
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ostatnio moje rejonu ominęło.

mnie ominęło bo akurat byłam nad morzem;)
u mnie już się rozjaśniło, ale przez chwilę to była pełna groza
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: o nieee, to u mnie to tak nie wyglądało. teraz już powoli przechodzi, więc nic strasznego:) tylko pada wciąż i raz na jakiś czas mocno grzmotnie

O dziwo (odpukać) z tego paskudnego chmurzyska efekt jest podobny do tego, jaki jest u Ciebie :) Leje, trochę się drzewa przechylają, raz na jakiś czas zagrzmi, ale nie ma tragedii. Gorzej było całkiem niedawno, jak była taka 'sucha' burza. Jak grzmiało to szyby się trzęsły :)
mmaryjka
mmaryjka
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Gorzej było całkiem niedawno, jak była taka 'sucha' burza. Jak grzmiało to szyby się trzęsły

ja tam dopóki nie grzmi to spoko, ale jak tylko usłyszę to od razu włącza mi się kierunek dom i nie ma innej opcji. w domu już się nie boje
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja tam dopóki nie grzmi to spoko, ale jak tylko usłyszę to od razu włącza mi się kierunek dom i nie ma innej opcji. w domu już się nie boje

Ja za to jak jestem na działce to się boje cholernie. nie czuje się tam bezpiecznie, co innego własnie w domu, w Wawie. Zupełnie inaczej. Tam jak jest burza wszystko wyłączam, telewizor, telefon, etc. Tutaj nic.
mmaryjka
mmaryjka
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: co innego własnie w domu

ja mam pirunochron i chyba dlatego bez stresu. czasami lubię jak jest burza, usiądę sobie na tarasie na fotelu z winem i fajkiem i się relaksuje
ImaDrug
ImaDrug
  19 августа 2011

pochmurno w okolicach Tarnowa.Cay dzień słońce.Pdewnie będzie padać ;P a na nocke ide do pracy więc niech pada ;)

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: czasami lubię jak jest burza, usiądę sobie na tarasie na fotelu z winem i fajkiem i się relaksuje

ja podczas burzy wole być w pomieszczeniu :)
mmaryjka
mmaryjka
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja podczas burzy wole być w pomieszczeniu

siadam blisko okna:mrgreen:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: siadam blisko okna

odważna :ziober2:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  19 августа 2011

Dopiero teraz przyjechałam :and: ubłagalismy lekarza w szpitalu zeby nie dawał nogi do gipsu, zgodzil sie ale w poniedzialek do chirurga jak nic sie nie poprawi to gips, jak bedzie lepiej to szyna. :and:
a Brat musial zostac w szpitalu bo dostal w zebra w miejscu gdzie jest wątroba, śledziona itp i musieli go zostawic, sprawdzic czy nic nie jest uszkodzone i do poniedzialku musi zostac na obserwacji zeby jakis skrzep sie gdzies nie zrobil itp.

2 tyg przed slubem. :and:

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  19 августа 2011

na szczescie na rentgenie nic nie wykazalo, zadnego pekniecia itp, jedynie chyba mocne stluczenie ale nie wiadomo czy nie bedzie powiklan jakies plyny sie beda zbierac itp. :woot:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 2 tyg przed slubem.

wypadek w pracy, bedziecie bogaci!

wiem, wybacz mi moj nietakt w takiej chwili - moje zboczenie zawodowe :and:

mam nadzieje, ze wszystko okej, bedzie swiadkowac?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

iFeelSoLost
iFeelSoLost
  19 августа 2011
massacre
massacre: wypadek w pracy, bedziecie bogaci!

Czy ja wiem, jak mu dwa lata temu taka nasadka wbiła się między oczy to te zwykle panstwowe ubezpieczenie (nie wiem jak to sie nazywa, te najzwyklejsze ubezpieczenie z pracy?) nic nie dało, Piotrek był na komisji w ZUSie i powiedzieli ze nie ma zadnych powiklan, a skore mial szyta itp, blizna zostala to gnoje nic nie dali. I od razu ubezpieczyl sie w PZU placi 62 zł miesiecznie i nie wiem czy dostanie wlasnie jakies odszkodowanie, znasz sie na tym? To jest za sam wypadek czy za powiklania?

massacre
massacre: mam nadzieje, ze wszystko okej, bedzie swiadkowac?

Bedzie, chyba da rade narazie wszystko ok, ale ten pierścien waży z 20 kg i walnął tak mocno, że aż metalową ramę ze stołu zagiął :ninja: bo widzialam to, a najlepsze jest to, ze Piotrek siedzial na tym style a brat sie opierał na łokciach i on dostal w zebra a Piotrek w kolano, ale zawsze kucają jak pompują oponę i gdyby kucali to w głowy by dostali nie wiadomo czy wypadek nie byłby śmiertelny
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  19 августа 2011

Nie wiem czy warto przekładać zdrowie, nad wszystko inne.
Jeśli mi by się coś takiego przydarzyło, nawet przed ślubem, a lekarz zalecałby gips, pewnie zostałby założony.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  19 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: I od razu ubezpieczyl sie w PZU placi 62 zł miesiecznie i nie wiem czy dostanie wlasnie jakies odszkodowanie, znasz sie na tym? To jest za sam wypadek czy za powiklania?

niestety nie znam sie na POLSKIM prawie, pozwy to ja czesto pisze :mrgreen: niestety nie moge brac udzialu aktywnego w rozprawach - (moze jak bede w ciazy i na macierzynskim to sobie znow podniose kwalifikacje :kv3:). Tak czy siak w wiekszosci przypadkow sprawy koncza sie przed rozprawami sadowymi - tutaj wyroki nie musza zapadac na sali sadowej - nie te o siano, odszkodowania itd. nie trzeba sie piedolic po sadach. Powiem ci ze u nas o odszkodowania mozna na drodze sadowej sie ubiegac. z pracodawcami to zawsze jest jakis cyrk... dlatego moj nie chce mnie zwolnic :crylol:
raz typowi wygralam sprawe, to z odszkodowania mial siano zeby depozyt 10% na chate wplacic :lol: a sprawa byla trudniejsza, bo szef chcial po prostu mu zmniejszyc wynagrodzenie :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiadomo czy wypadek nie byłby śmiertelny

szczescie w nieszczesciu :C musza uwazac :

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.