Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 278 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
O dziwo (odpukać) z tego paskudnego chmurzyska efekt jest podobny do tego, jaki jest u Ciebie :) Leje, trochę się drzewa przechylają, raz na jakiś czas zagrzmi, ale nie ma tragedii. Gorzej było całkiem niedawno, jak była taka 'sucha' burza. Jak grzmiało to szyby się trzęsły :)
Ja za to jak jestem na działce to się boje cholernie. nie czuje się tam bezpiecznie, co innego własnie w domu, w Wawie. Zupełnie inaczej. Tam jak jest burza wszystko wyłączam, telewizor, telefon, etc. Tutaj nic.
pochmurno w okolicach Tarnowa.Cay dzień słońce.Pdewnie będzie padać ;P a na nocke ide do pracy więc niech pada ;)
Dopiero teraz przyjechałam ubłagalismy lekarza w szpitalu zeby nie dawał nogi do gipsu, zgodzil sie ale w poniedzialek do chirurga jak nic sie nie poprawi to gips, jak bedzie lepiej to szyna.
a Brat musial zostac w szpitalu bo dostal w zebra w miejscu gdzie jest wątroba, śledziona itp i musieli go zostawic, sprawdzic czy nic nie jest uszkodzone i do poniedzialku musi zostac na obserwacji zeby jakis skrzep sie gdzies nie zrobil itp.
2 tyg przed slubem.
na szczescie na rentgenie nic nie wykazalo, zadnego pekniecia itp, jedynie chyba mocne stluczenie ale nie wiadomo czy nie bedzie powiklan jakies plyny sie beda zbierac itp.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Czy ja wiem, jak mu dwa lata temu taka nasadka wbiła się między oczy to te zwykle panstwowe ubezpieczenie (nie wiem jak to sie nazywa, te najzwyklejsze ubezpieczenie z pracy?) nic nie dało, Piotrek był na komisji w ZUSie i powiedzieli ze nie ma zadnych powiklan, a skore mial szyta itp, blizna zostala to gnoje nic nie dali. I od razu ubezpieczyl sie w PZU placi 62 zł miesiecznie i nie wiem czy dostanie wlasnie jakies odszkodowanie, znasz sie na tym? To jest za sam wypadek czy za powiklania?
Bedzie, chyba da rade narazie wszystko ok, ale ten pierścien waży z 20 kg i walnął tak mocno, że aż metalową ramę ze stołu zagiął

Nie wiem czy warto przekładać zdrowie, nad wszystko inne.
Jeśli mi by się coś takiego przydarzyło, nawet przed ślubem, a lekarz zalecałby gips, pewnie zostałby założony.
niestety nie znam sie na POLSKIM prawie, pozwy to ja czesto pisze

raz typowi wygralam sprawe, to z odszkodowania mial siano zeby depozyt 10% na chate wplacic

szczescie w nieszczesciu :C musza uwazac :
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail