Witajcie Drogie Panie, mam kilka pytań do Was odnośnie depilacji, warto wymienić się opiniami, każdej z Nas się przydadzą ;)
1. Jaki rodzaj depilacji preferujecie? Maszynka/Depilator mechaniczny/Depilator w kremie/Paski/Wosk
2. Dlaczego własnie takie sposób?
3. W jaki sposób depilujecie sobie rowek?
4. Jak często dana metoda się depilujecie? Co jaki odstęp czasu?
5. Jak radzicie sobie z podrażnieniami? Bolesnymi, swedzacymi krostkami?
Dziękuje za pomoc ;)
lista tematów
DEPILACJA OKOLIC INTYMNYCH! :) strona 2 z 4
Konto usunięte: 1. Jaki rodzaj depilacji preferujecie? Maszynka/Depilator mechaniczny/Depilator w kremie/Paski/Wosk
Maszynka
nie boli
w lato co 2 dni
nie wyskakuje mi nic
Tylko maszynka, bo depilatorów się straszliwie boję :D
Zależy od potrzeb, ale zazwyczaj średnio co dwa dni bo po prostu czuję się komfortowo.
Dobrze, że o tym wspomniałaś, bo może użyję czegoś, co poleci jakaś kobieta.
Czasami wyskakują mi straszliwe krostki, co jest dla mnie czymś okropnym.
A nie radzę sobie z tym praktycznie w ogóle.
Żadne kremy nawilżające i inne nie dają sobie z tym rady u mnie, chociaż ostatnio zaczęłam smarowac po depilacji tormentiolem i o dziwo działa.
Tylko problemem jest to, że jest dosc gęsty i zanim zaschnie mija ładnych parę godzin, więc w grę wchodzi depilacja tylko wieczorami, a i bardzo brudzi jasne rzeczy, ale pomaga i to chyba najważniejsze.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Konto usunięte: 1. Jaki rodzaj depilacji preferujecie? Maszynka/Depilator mechaniczny/Depilator w kremie/Paski/Wosk
maszynka, rzadko krem.
maszynka bo szybko, krem bo nie podraznia- ale za to kazdy mi cuchnie, i dlatego rzadko. no i nawet veet nie usuwa calkiem wloskow;/
nie siegam, wiec nie gole;P
co kilka dni, 4, 5:)
ano wlasnie nie radze;/
Jasmina: Na nogach (łydki, uda), pachy, bikini, brwi naturalnie zrośnięte- za dużo tego Trochę tez na rękach ale nie depiluję ich, przyzwyczaiłam się do tych włosków ;)
taki typ urody, moja znajoma tez tak ma, ona ma wlosy na nogach takie grube i czarne jak odrastaja po goleniu to kłuje, nawet linię od pępka aż do łonowych ma taką zarośniętą grubymi włosami, że musi golić.
Konto usunięte: taki typ urody, moja znajoma tez tak ma, ona ma wlosy na nogach takie grube i czarne jak odrastaja po goleniu to kłuje, nawet linię od pępka aż do łonowych ma taką zarośniętą grubymi włosami, że musi golić.
Na brzuchu ta linia też jest u mnie pokryta włoskami, ale wole tego nie golić

Ja mam i gęste i grube i ogólnie obrzydliwe to włoski

Sylvinka: Czasami wyskakują mi straszliwe krostki, co jest dla mnie czymś okropnym.
A nie radzę sobie z tym praktycznie w ogóle.
myslałam, że jestem sama... do tego jeszcze wrastające włoski, masakra... byłam nawet u dematologa z tym, to mi dała... jakis żel na pryszcze... na cholerę mi to?
a myślisz, że nie będę wrastać włoski po takim zabiegu?