Witajcie Drogie Panie, mam kilka pytań do Was odnośnie depilacji, warto wymienić się opiniami, każdej z Nas się przydadzą ;)
1. Jaki rodzaj depilacji preferujecie? Maszynka/Depilator mechaniczny/Depilator w kremie/Paski/Wosk
2. Dlaczego własnie takie sposób?
3. W jaki sposób depilujecie sobie rowek?
4. Jak często dana metoda się depilujecie? Co jaki odstęp czasu?
5. Jak radzicie sobie z podrażnieniami? Bolesnymi, swedzacymi krostkami?
Dziękuje za pomoc ;)
lista tematów
DEPILACJA OKOLIC INTYMNYCH! :) strona 3 z 4
Konto usunięte: 1. Jaki rodzaj depilacji preferujecie? Maszynka/Depilator mechaniczny/Depilator w kremie/Paski/Wosk
Maszynka, ale chciałabym kiedyś na laser iść.
Tani i bezbolesny.
Trzaskam maszynką co dwa dni.
Zazwyczaj nie mam podrażnień, dość często robię peelingi, bardzo pomaga :)
Też mam podobny problem, i pod pępkiem jadę depilatorem, w sumie nawet nie jest to bardzo bolesne, z resztą da się przyzwyczaić. Robię tak gdzieś od 3 lat i coraz lepiej to wygląda, tak jakby mniej tych włosków tam było. Tylko pierwszy raz jak głupia sobie je zgoliłam, gdybym od początku depilowała to teraz może i bym spokój już miała

A.
Elph06: Też mam podobny problem, i pod pępkiem jadę depilatorem, w sumie nawet nie jest to bardzo bolesne, z resztą da się przyzwyczaić. Robię tak gdzieś od 3 lat i coraz lepiej to wygląda, tak jakby mniej tych włosków tam było. Tylko pierwszy raz jak głupia sobie je zgoliłam, gdybym od początku depilowała to teraz może i bym spokój już miała
Dlatego jak na brzuchu nie goliłam włosków, nawet się do nich przyzwyczaiłam, ale wypróbuje w przyszłości ta paste cukrową :)
styka51: Ja próbowałam, działało, tylko za rzadka ta pasta mi wyszła i słabo łapała.
Ale kiedyś na setke spróbuje jesio raz.
Ja kiedyś też :)
Jak sie nie boisz pójścia do kosmetyczki to idz chociażby na 'ręce' sprawdzić czy to 'dla Ciebie' a pasta cukrowa w salonach chyba wygląda troszkę inaczej niżeli ta domowa..
http://www.youtube.com/watch?v=AS-SqbTWgKY