BoLubieSmiacSie
BoLubieSmiacSie
  12 июня 2011 (pierwszy post)
Hej :D
1. Jak wygląda Wasz makijaż latem? :) Odstawiacie jakieś kosmetyki (typu podkład itd.) a może latem wcale się nie malujecie? :)
2. Czy po spryskaniu się wodą termalną należy skórę osuszyć? :woot: Wydaje mi się, że jeśli pozostawiam bez wycierania, wysusza mi skórę :woot:
3. Chciałabym wzmocnić rzęsy, słyszałam o olejku rycynowym. Widziałyście efekty? :woot: Najlepiej nałożyć na noc czy np. na godzinę i zmyć? :woot:
4. Używała któraś z Was lakieru pękającego? Jeśli tak, jesteście zadowolone? ;)

5. Zastanawiam się nad kupnem Białej Perły. Jeśli uzywaliście, widzieliście efekty? Jak reagowały Wasze ząbki? ;]
feuliette
feuliette
  12 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda Wasz makijaż latem? :) Odstawiacie jakieś kosmetyki (typu podkład itd.) a może latem wcale się nie malujecie? :)

ostatnio się nie maluję,bez sensu dla mnie to... ;C

Konto usunięte
Konto usunięte: 3. Chciałabym wzmocnić rzęsy, słyszałam o olejku rycynowym. Widziałyście efekty? Najlepiej nałożyć na noc czy np. na godzinę i zmyć?

nie wiem...ja uzywam na noc

Konto usunięte
Konto usunięte: 4. Używała któraś z Was lakieru pękającego? Jeśli tak, jesteście zadowolone? ;)

nie ale podoba mi się strasznie..
Martittaaaaa
Martittaaaaa
  12 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda Wasz makijaż latem? :) Odstawiacie jakieś kosmetyki (typu podkład itd.) a może latem wcale się nie malujecie? :)

Jest delikatny. Lekki podkład, trochę pudru dla zmatowienia cery, tusz, trochę cienia i muśnięcie policzków różem + jakiś delikatny błyszczyk.

Konto usunięte
Konto usunięte: 4. Używała któraś z Was lakieru pękającego? Jeśli tak, jesteście zadowolone? ;)

Nawet fajny efekt.

Konto usunięte
Konto usunięte: 5. Zastanawiam się nad kupnem Białej Perły. Jeśli uzywaliście, widzieliście efekty? Jak reagowały Wasze ząbki? ;]

Podepnę się do pytania. Też myślę nad kupnem.
madzia2143
madzia2143
  12 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda Wasz makijaż latem? :) Odstawiacie jakieś kosmetyki (typu podkład itd.) a może latem wcale się nie malujecie? :) 2. Czy po spryskaniu się wodą termalną należy skórę osuszyć? Wydaje mi się, że jeśli pozostawiam bez wycierania, wysusza mi skórę 3. Chciałabym wzmocnić rzęsy, słyszałam o olejku rycynowym. Widziałyście efekty? Najlepiej nałożyć na noc czy np. na godzinę i zmyć? 4. Używała któraś z Was lakieru pękającego? Jeśli tak, jesteście zadowolone? ;) 5. Zastanawiam się nad kupnem Białej Perły. Jeśli uzywaliście, widzieliście efekty? Jak reagowały Wasze ząbki? ;]

ad.1 jest przede wszystkim delikatny, ewentualnie na jakieś wyjścia wieczorne maluję się mocniej. Jak jest bardzo gorąco to nie używam podkładu ; )
ad.2 -
ad.3 tak, olejek jest bardzo dobry :) ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i nakładać go codziennie na noc. Ja na sobie efekty widziałam stosunkowo szybko, a po roku używania bardzo mi się wydłużyły. Rano zmywasz go wacikiem ; ) nakładaj go maskarą ze starego tuszu do rzęs (oczyszczoną oczywiście). Chociaż nakładam małym paluszkiem bo mi wygodniej ; )
ad.4 -
sylwik
sylwik
  12 июня 2011
Konto usunięte

wiekszosc lata sie wcale nie maluje.
a jesli, to jest to delikatniejszy.
korektor, podklad (mineralny, w proszku!), puder brazujacy. brazowy cien, cien do brwi, tusz.

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Czy po spryskaniu się wodą termalną należy skórę osuszyć? Wydaje mi się, że jeśli pozostawiam bez wycierania, wysusza mi skórę

jesli ci przeszkadza, wycieraj:woot:
mi nic sie nie wysusza a zawsze ozstawiam.
pijana
pijana
  12 июня 2011
Konto usunięte

Maluję się tak jak zawsze. Jeśli moja cera jest akurat w bardzo dobrym stanie to nie nakładam podkładu, ale to się zdarza bardzo rzadko.
Konto usunięte

Używam, z Golden Rose. Jestem zadowolona :-)
pijana
pijana
  12 июня 2011

Aha, nadmiar wody termalnej się osusza chusteczką.

vladimir111
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
vladimir111
  12 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 5. Zastanawiam się nad kupnem Białej Perły. Jeśli uzywaliście, widzieliście efekty? Jak reagowały Wasze ząbki? ;]

używałem przez dłuższy czas i nic mi nie dała, może jakieś znikome efekty. Zastanawiam się tylko, czy to nie wina tego, że mam już taki odcień kości i Biała Perła tego nie zmieni :woot:
91kasia
91kasia
  12 июня 2011
Konto usunięte

tusz do rzęs+ błyszczyk (czasami)

Konto usunięte

Używałam i nawet aktualnie mam nim zrobione paznokcie :)
Podoba mi się, ale musza być dobrze dobrane kolory :)
Denaris
Denaris
  12 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda Wasz makijaż latem? :) Odstawiacie jakieś kosmetyki (typu podkład itd.) a może latem wcale się nie malujecie? :) 2. Czy po spryskaniu się wodą termalną należy skórę osuszyć? Wydaje mi się, że jeśli pozostawiam bez wycierania, wysusza mi skórę 3. Chciałabym wzmocnić rzęsy, słyszałam o olejku rycynowym. Widziałyście efekty? Najlepiej nałożyć na noc czy np. na godzinę i zmyć?

1. Maluję się nadal tak samo i nie czuję dyskomfortu. Natomiast kiedy wiem ,że idę na basen/jezioro i wiem ,że będę zamoczona wtedy nie maluję się w ogóle.

2. Jak Ci przeszkadza to wycieraj. ;)

3. Tak. Olejkiem rycynowym wzmacniałam przede wszystkim brwi ,bo tak zażyczyła sobie kosmetyczka do której chodzę wyrównywać. Potem zaczęłam nakładać na rzęsy. I choć oczywiście nie ma jakiejś kolosalnej różnicy, to rzęsy nieco się wydłużyły.
Nakładałam przed snem.
Jasmina
Jasmina
  12 июня 2011
Konto usunięte

Zależy, ale latem zazwyczaj delikatniej się maluje. Jak są upały nie używam podkładu, pudru, różu, jedynie korektor na sińce pod oczami, tusz do rzęs, delikatny błyszczyk, kreska eyelinerem, albo bez. Czasem też delikatny cień do oczu. I to wszystko, nie chcę żeby coś mi spływało :nie:
NeverGoodEnough
NeverGoodEnough
  12 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Hej :D 1. Jak wygląda Wasz makijaż latem? :) Odstawiacie jakieś kosmetyki (typu podkład itd.) a może latem wcale się nie malujecie? :)

Na codzień staram się nie malować. Jak wychodzę gdzieś wieczorkiem i upał jest mniejszy to lekki podklad ja używam Kanebo Sensai

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Czy po spryskaniu się wodą termalną należy skórę osuszyć? Wydaje mi się, że jeśli pozostawiam bez wycierania, wysusza mi skórę

Tak trzeba odczekać chwilkę i usunąć wacikiem nadmiar wody bo może wysuszyć

Konto usunięte
Konto usunięte: 3. Chciałabym wzmocnić rzęsy, słyszałam o olejku rycynowym. Widziałyście efekty? Najlepiej nałożyć na noc czy np. na godzinę i zmyć?

Na noc ale wątpie, że to coś daje

Konto usunięte

Mam czarny z Isa Dory ale stoi i go nie używam, jakoś nie jestem zachwycona tym efektem

Konto usunięte

Moja koleżanka ma zamiar używać moim zdaniem to lepsze niż te paski wybielające bo z tego co wiem takie paseczki dziąsła podrażniają
mmaryjka
mmaryjka
  12 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda Wasz makijaż latem?

lekki podkład HR lub krem tonujący estee lauder, do tego tusz do rzęs, czasami róż/bronzer, ale to już na wyjście no i puder.

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Czy po spryskaniu się wodą termalną należy skórę osuszyć?

jak psiknę za dużo to osuszam chusteczką/wacikiem.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli tak, jesteście zadowolone?

nie. mam lakier isadory.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak reagowały Wasze ząbki?

całkowicie nie nadaje się dla ludzi z nadwrażliwością zębów i dziąseł, a u reszty może ją spowodować.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 июня 2011
Konto usunięte

przedluzam sobie rzesy zeby nie uzywac mascary i to wszystko - zero pudru i czegokolwiek innego

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Darunia511
Darunia511
  13 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda Wasz makijaż latem? :) Odstawiacie jakieś kosmetyki (typu podkład itd.) a może latem wcale się nie malujecie? :) 2. Czy po spryskaniu się wodą termalną należy skórę osuszyć? Wydaje mi się, że jeśli pozostawiam bez wycierania, wysusza mi skórę 3. Chciałabym wzmocnić rzęsy, słyszałam o olejku rycynowym. Widziałyście efekty? Najlepiej nałożyć na noc czy np. na godzinę i zmyć? 4. Używała któraś z Was lakieru pękającego? Jeśli tak, jesteście zadowolone? ;) 5. Zastanawiam się nad kupnem Białej Perły. Jeśli uzywaliście, widzieliście efekty? Jak reagowały Wasze ząbki? ;]

1. Normalnie, jak podczas innych pór roku.
4. Używałam, może być.
5. Są.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.