@Agoosia
1. No wkurza jak dają Ci katalog a czegoś nie ma. Z H&M to nie pierwszy raz z reszta. A z doświadczenia wiem, że tych fajniejszych rzeczy w sklepach nie ma (moze na Oxford Street), tak samo tych lepszych jakościowo, np. serii organic.
2. Plecak zajebisty!!!! Mega jest :) i widzę, w Polsce be dosyć że mylą pojęcie hipstera to emo też... Wiec nie zapomnij młodemu do plecaka kupić zestawu żyletek
Gdyby moj miał fazę na Angry Bird, tez bym pewno polowała na ten plecak, i do tego tani!!! Nie podobają mi sie te zwykle szmaciane plecaki z plastikowym obrazkiem czegoś tam... Moj ma zwykły maly Timberlanda, jak znajdę tego typu z czymś co on lubi, to mu kupię :)
3. Lego - dobrze, że napisałaś "zaczęłam od tego...", jak Twój sie wciagnie jak moj, to bedzie faktycznie "ZACZĘŁAM"

ja już przeszłam szukanie dodatków na ebay, żeby całe miasto było kompletne, drzewka, znaki drogowe, traffic lights xD
W ogole daj znać jak mu pasują te od lat 5. Nie sadze by miał problem, jeśli Ty mu pomożesz składać zostawiając mu prostsze części. Z reszta zauważylam, ze ten przedział wiekowy został bardziej stworzony ze względów bezpieczeństwa. Z tylu opakowania powinnaś mieć przekreslone 3, wiec dziecko od lat 3 moze sie spokojnie bawić pod nadzorem rodzica - po prostu Lego nie chce mieć na sumieniu dzieciaków które połkną jakąś cześć i tą granica po prostu oddaje całkowicie odpowiedzialność rodzicom :)
Co do samodzielnego składania, wszystkie zestawy mam od lat 5, większe od 6. Z niektórymi ma problem, z niektórymi nie. Ze wszystkimi jednak ja siedzę tak czy siak.
Mam nadzieje, że Twój złapie bakcyla - Lego to jedna z lepszych zabawek na świecie, kształtuje wyobraźnię i wspomaga imaginary play, która jest bardzo ważna dla dzieci w naszym wieku :)
A jak tak, to na lato do Legolandu