AggUssIaaaa
AggUssIaaaa
  29 июня 2011 (pierwszy post)

Witam serdecznie :mrgreen:

Moje pytania brzmią tak:
- czy idąc na solarium a później na słońce opale sie mocniej i trwalej?
- własnie co do trwałości, macie jakieś polecone sbosoby?
- olejki, balsamy wspomagające opalanie? który wybrałyście
- ostatnio obiło mi sie o uszy o balsamach po opalaniu? czy któraś z was wypróbowała? i czy naprawde działa?

z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi i zycze pięknego dnia :* :)

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  29 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: - czy idąc na solarium a później na słońce opale sie mocniej i trwalej?

ja chodziłam wcześniej całą jesien, zime, wiosne na solarium, w wakacje ja wyszłam na 2 godziny na słonce tak mnie spaliło, że masakra. Myslalam, ze mam juz podkład z solarium w koncu chodzilam raz w tygodniu na 20 min lampy podwojnie brązujące (raczej lagodne, podtrzymujace opalenizne a nie wytwwarzające nową), a tu zonk, wiec na pewno mocniej sie opalisz.
BeataAnnax
BeataAnnax
  29 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: - czy idąc na solarium a później na słońce opale sie mocniej i trwalej?

no bedziesz jeszcze bardziej spalona, ale czy dluzej sie wtedy ta opalenizna utrzyma, to nie wiem. jakies balsamy utrwalajace i przedluzajace opalenizne sa, ja zadnego nie uzywalam. ale w koncu opalasz tylko naskorek, ktory po jakims czasie sie sciera i zbledniesz, jesli nie bedziesz opalac sie regularnie.

Konto usunięte
Konto usunięte: - olejki, balsamy wspomagające opalanie? który wybrałyście

chyba to
SoDope
SoDope
  29 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: czy idąc na solarium a później na słońce opale sie mocniej i trwalej?

Przeczytaj regulamin w solarium.
Idąc do solarium a potem tego samego dnia się 'dogrzać' ładnie hodujesz raczka.

Konto usunięte
Konto usunięte: własnie co do trwałości, macie jakieś polecone sbosoby?

Nie mam.

Konto usunięte
Konto usunięte: olejki, balsamy wspomagające opalanie? który wybrałyście

Wybrałabym jakikolwiek krom z filtrem + przyśpieszacz z Dax'a

Konto usunięte
Konto usunięte: ostatnio obiło mi sie o uszy o balsamach po opalaniu? czy któraś z was wypróbowała? i czy naprawde działa?

Tak używałam takiego z Avonu - w niebiekim opakowaniu. Tak działają bo chłodzą.
Proponuje na próbę kupić z Ziaji.

Konto usunięte
Konto usunięte:

a tego nie polecam chyba, że opalasz się na własnej działce gdzie możesz się umyć bo na plaży dochodzi wszystko tłuste od koca po ręcznika .. i ciuchy które ubierzesz po opalaniu.
BeataAnnax
BeataAnnax
  29 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: o balsamach po opalaniu?

chodzi ci o nawilzajacy, chlodzacy czy wlasnie utrwalajacy opalenizne?
SoDope
SoDope
  29 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: chodzi ci o nawilzajacy, chlodzacy czy wlasnie utrwalajacy opalenizne?

o to jest dobre pytanie. :mrgreen:
bo sa takie nawilżająco-chłodzące -, żeby zniwelować zaczerwienienie skóry i złagodzić 'etap schodzenia skóry' - lub go w ogóle wyeliminować
i takie które niby utrwalają opalenizne i zazwyczaj mają w swoim składzie małe zawartości 'środków samoopalających' jak i jakiego 'rozswietlenia'
bezoblacnoja
bezoblacnoja
  29 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: czy idąc na solarium a później na słońce opale sie mocniej i trwalej?

tylko po co? nie szanuejsz skóry
SoDope
SoDope
  29 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko po co?

bo istnieje przeświadczenie, że jak się chodzi na solarium to po opalaniu na prawdziwym słońcu będzie się szybciej opalała i nie będzie poprzeń skóry. ale mit został obalony.

Konto usunięte
Konto usunięte: ja chodziłam wcześniej całą jesien, zime, wiosne na solarium, w wakacje ja wyszłam na 2 godziny na słonce tak mnie spaliło, że masakra.

o. i tak by się to przedstawiało :ziober2:
Nadiaxx
Nadiaxx
  29 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: - olejki, balsamy wspomagające opalanie? który wybrałyście

jw ;D
masło kakaowe tez go używam ale rzeczywiscie po nim wszystko jest tłuste:/
styka51
styka51
  29 июня 2011
Konto usunięte

Ja kiedyś słyszałam, że jak ktoś chodzi na solarium, a potem opala się na słońcu, to ta opalenizna "słoneczna" trzyma się krócej. Tak mawiały koleżanki jeszcze za czasów LO, a czy to prawda, to nie wiem.

Konto usunięte
Konto usunięte: - własnie co do trwałości, macie jakieś polecone sbosoby?

Ja ZAWSZE po opalaniu stosuję :

bez względu na to czy jestem na słońcu godzinę czy trzy. Opalenizna dość długo się trzyma i świetnie to nawilża.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  29 июня 2011

opalanie to zuo, nalezy kapac sie w mleku 3-4 razy w tygodniu i nosic ochronny parasol by nasza skora byla delikatna niczym pergamin a nie wysuszona i ciemna ze spiechrzchnietymi ustami... :nie:

kiedys pozawalo sie po opaleniznie chlopki pracujace w polu, jeszcze wczesniej niewolnice, kobiety nizszej klasy... :ninja:

p.s. pamieta ktos w ogole Kirsten Dunst jako mala dziewczynke? :ziober2:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  29 июня 2011

najlepiej nie opalac sie wcale, suki!

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  29 июня 2011

Idę nad morze i nie muszę się niczym smarować na wspomaganie, jedynie mocnym filtrem najlepiej 30 bo mnie na brązowego tosta robi :ziober2:

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  29 июня 2011
Prinz
Prinz: najlepiej nie opalac sie wcale, suki!

a o czym to ja nad Toba napisalam szwabie?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

NuTiiiiii
Reputacja: -1080 | BluzgometrTM: 51
NuTiiiiii
  29 июня 2011

Blade dziewczyny to nie dziewczyny to nie dziewczyny, zbytnio spalone też nie.

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało :ziober2:
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek :pilka:

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.