Witam planuje zakupić pędzle do makijażu i tak sie zastanawiam jakiej firmy??
Słyszałam , że MAC, Inglot Sephora Maestro sa dobre ....ale chyba niekoniecznie na moją kieszeń....
Z tańszych widziałam firmy lacrone ...co o nich sadzicie? A moze jakeis inne polecacie?
lista tematów
Pędzle do makijażu? strona 3 z 6
powiedz mi ile taki pedzel syntetyczny sie rozklada i naprawde pomysl, czy nikt na tym nie ucierpi jak za 100 lat na ziemi bedzie jedno wielkie smietnisko.
Konto usunięte: powiedz mi ile taki pedzel syntetyczny sie rozklada i naprawde pomysl, czy nikt na tym nie ucierpi jak za 100 lat na ziemi bedzie jedno wielkie smietnisko.
ja segreguje odpady, więc nie mam sobie nic do zarzucenia :-)

Konto usunięte: ja segreguje odpady, więc nie mam sobie nic do zarzucenia :-) nie wyrzucam smieci do lasu itp, a takie tworzywa da się przetopić i wykorzystać ponownie, tak jak szkło.
segregacja odpadow nie pomoze za wiele, kiedy bedzie sie masowo produkowac nowe.
nie zrozum mnie zle - nic do tego nie mam, ale myslac o przyszlosci to lepiej uzywac produktow latwodegradalnych.
Konto usunięte: a jaki to był? wczoraj widziałam świetne pędzle mufe, ale też dość drogie, a ja mam już od cholery tych pędzli, a używam i tak tylko tych ulubionych
cholera nie wiem dokladnie, bede musiala sie tam przejsc jeszcze raz i zobaczyc dokladnie

ale na stronie widze tylko ten: http://www.esteelauder.co.uk/templates/product/spp.tmpl?CATEGORY_ID=CAT20975&PRODUCT_ID=PROD97319
wiec chyba to musi byc to

ładny, ale ja tam i tak wole syntetyczne bo przede wszystkim nie gubią włosia, a to mnie niemiłosiernie irytuje bo kiedyś z rozpędu kupiłam dwa naturalne i mimo swojej marki i ceny, to to włosie zaczęło wypadać, fakt faktem, że bardzo dużo ich używałam, ale każdy naturalny będzie gubił
Konto usunięte: ładny, ale ja tam i tak wole syntetyczne bo przede wszystkim nie gubią włosia, a to mnie niemiłosiernie irytuje bo kiedyś z rozpędu kupiłam dwa naturalne i mimo swojej marki i ceny, to to włosie zaczęło wypadać, fakt faktem, że bardzo dużo ich używałam, ale każdy naturalny będzie gubił
no kupywalam puder mineralny z estee (polecam, kozak) i byl w zestawie pedzelek i rzeczywiscie gubi wloski, ale w sumie o tym wiedzialam, nie moge narzekac :D
Konto usunięte: ja miałam prasowany, fajny, ale nie dla mnie. wysuszał mi skórę i ogólnie oni mają większość kosmetyków dla osób z cerą tłustą/mieszaną/normalną, a to dziwne bo to raczej marka dla kobiet dojrzałych

mam ten: http://www.esteelauder.co.uk/templates/product/spp.tmpl?CATEGORY_ID=CAT20955&PRODUCT_ID=PROD93342
i nie wysuszal

tzn jakos od 2 - 3 dni mam swoja normalna cere, suche platy mi zniknely i ten nadaje sie akurat.
Konto usunięte: segregacja odpadow nie pomoze za wiele, kiedy bedzie sie masowo produkowac nowe.
nie zrozum mnie zle - nic do tego nie mam, ale myslac o przyszlosci to lepiej uzywac produktow latwodegradalnych.
Pomyśl w takim razie ile rozkłada się plastik użyty do Twoich super pędzli i zastanów się czy nadal pomagasz środowisku.
Konto usunięte: Pomyśl w takim razie ile rozkłada się plastik użyty do Twoich super pędzli i zastanów się czy nadal pomagasz środowisku.
hmm, nie widze, zebym w ktorykolwiek momencie pokazala moje pedzle, a ten z estee jest drewniany.
w kazdym badz razie nawet jakby byl plastikowy to i tak pomagam wiecej niz kupujac sztuczne.
Konto usunięte: estee lauder ma naprawdę fajne pudry, no ale niestety nie dla mojej skóry.
ja teraz czaję się na bronzer chanel, ale nie wiem czy znajdę go w polsce.
uu, jaki?? :D