Mika121
Mika121
  12 июля 2011 (pierwszy post)

Witam planuje zakupić pędzle do makijażu i tak sie zastanawiam jakiej firmy??
Słyszałam , że MAC, Inglot Sephora Maestro sa dobre ....ale chyba niekoniecznie na moją kieszeń....

Z tańszych widziałam firmy lacrone ...co o nich sadzicie? A moze jakeis inne polecacie?

agoosiaaa
agoosiaaa
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: owszem, może i jest. ale syntetyczne też są miłe w dotyku i nie czuję potrzeby korzystania z tych naturalnych, skoro syntetyki zastępują je z powodzeniem :-) i nikt na tym nie ucierpi
powiedz mi ile taki pedzel syntetyczny sie rozklada i naprawde pomysl, czy nikt na tym nie ucierpi jak za 100 lat na ziemi bedzie jedno wielkie smietnisko.
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: powiedz mi ile taki pedzel syntetyczny sie rozklada i naprawde pomysl, czy nikt na tym nie ucierpi jak za 100 lat na ziemi bedzie jedno wielkie smietnisko.

ja segreguje odpady, więc nie mam sobie nic do zarzucenia :-) :ziober2: nie wyrzucam smieci do lasu itp, a takie tworzywa da się przetopić i wykorzystać ponownie, tak jak szkło.
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja segreguje odpady, więc nie mam sobie nic do zarzucenia :-) nie wyrzucam smieci do lasu itp, a takie tworzywa da się przetopić i wykorzystać ponownie, tak jak szkło.

segregacja odpadow nie pomoze za wiele, kiedy bedzie sie masowo produkowac nowe.
nie zrozum mnie zle - nic do tego nie mam, ale myslac o przyszlosci to lepiej uzywac produktow latwodegradalnych.
mmaryjka
mmaryjka
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: uzywala kozackiego pedzla z estee

a jaki to był? wczoraj widziałam świetne pędzle mufe, ale też dość drogie, a ja mam już od cholery tych pędzli, a używam i tak tylko tych ulubionych
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: segregacja odpadow nie pomoze za wiele, kiedy bedzie sie masowo produkowac nowe. nie zrozum mnie zle - nic do tego nie mam, ale myslac o przyszlosci to lepiej uzywac produktow latwodegradalnych.

ok.znaki...
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a jaki to był? wczoraj widziałam świetne pędzle mufe, ale też dość drogie, a ja mam już od cholery tych pędzli, a używam i tak tylko tych ulubionych

cholera nie wiem dokladnie, bede musiala sie tam przejsc jeszcze raz i zobaczyc dokladnie :woot:
ale na stronie widze tylko ten: http://www.esteelauder.co.uk/templates/product/spp.tmpl?CATEGORY_ID=CAT20975&PRODUCT_ID=PROD97319
wiec chyba to musi byc to :woot:
mmaryjka
mmaryjka
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: widze tylko ten

ładny, ale ja tam i tak wole syntetyczne bo przede wszystkim nie gubią włosia, a to mnie niemiłosiernie irytuje bo kiedyś z rozpędu kupiłam dwa naturalne i mimo swojej marki i ceny, to to włosie zaczęło wypadać, fakt faktem, że bardzo dużo ich używałam, ale każdy naturalny będzie gubił
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ładny, ale ja tam i tak wole syntetyczne bo przede wszystkim nie gubią włosia, a to mnie niemiłosiernie irytuje bo kiedyś z rozpędu kupiłam dwa naturalne i mimo swojej marki i ceny, to to włosie zaczęło wypadać, fakt faktem, że bardzo dużo ich używałam, ale każdy naturalny będzie gubił

no kupywalam puder mineralny z estee (polecam, kozak) i byl w zestawie pedzelek i rzeczywiscie gubi wloski, ale w sumie o tym wiedzialam, nie moge narzekac :D
mmaryjka
mmaryjka
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no kupywalam puder mineralny z estee

ja miałam prasowany, fajny, ale nie dla mnie. wysuszał mi skórę i ogólnie oni mają większość kosmetyków dla osób z cerą tłustą/mieszaną/normalną, a to dziwne bo to raczej marka dla kobiet dojrzałych:and:
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja miałam prasowany, fajny, ale nie dla mnie. wysuszał mi skórę i ogólnie oni mają większość kosmetyków dla osób z cerą tłustą/mieszaną/normalną, a to dziwne bo to raczej marka dla kobiet dojrzałych

:woot:
mam ten: http://www.esteelauder.co.uk/templates/product/spp.tmpl?CATEGORY_ID=CAT20955&PRODUCT_ID=PROD93342
i nie wysuszal :nie:
tzn jakos od 2 - 3 dni mam swoja normalna cere, suche platy mi zniknely i ten nadaje sie akurat.
mmaryjka
mmaryjka
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: mam ten:

no tak, bo mineralne nie powinny wysuszać, ale ja akurat nie lubię sypkich, a większość mineralnych jest sypkich
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no tak, bo mineralne nie powinny wysuszać, ale ja akurat nie lubię sypkich, a większość mineralnych jest sypkich

no ja chcialam prasowany, ale ostatecznie zdecydowalam sie na ten.
w sumie prasowany tez musze kupic.
mmaryjka
mmaryjka
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no ja chcialam prasowany, ale ostatecznie zdecydowalam sie na ten. w sumie prasowany tez musze kupic.

estee lauder ma naprawdę fajne pudry, no ale niestety nie dla mojej skóry.
ja teraz czaję się na bronzer chanel, ale nie wiem czy znajdę go w polsce.
Darunia511
Darunia511
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: segregacja odpadow nie pomoze za wiele, kiedy bedzie sie masowo produkowac nowe. nie zrozum mnie zle - nic do tego nie mam, ale myslac o przyszlosci to lepiej uzywac produktow latwodegradalnych.

Pomyśl w takim razie ile rozkłada się plastik użyty do Twoich super pędzli i zastanów się czy nadal pomagasz środowisku.
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 июля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Pomyśl w takim razie ile rozkłada się plastik użyty do Twoich super pędzli i zastanów się czy nadal pomagasz środowisku.

hmm, nie widze, zebym w ktorykolwiek momencie pokazala moje pedzle, a ten z estee jest drewniany.
w kazdym badz razie nawet jakby byl plastikowy to i tak pomagam wiecej niz kupujac sztuczne.

Konto usunięte
Konto usunięte: estee lauder ma naprawdę fajne pudry, no ale niestety nie dla mojej skóry. ja teraz czaję się na bronzer chanel, ale nie wiem czy znajdę go w polsce.

uu, jaki?? :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.