Hej jak uzyskac efekt matowej skory? Mam cere mieszana i uzywam matujacepodkladu i matujacego pudru ale to nie do konca sie sprawdza
lista tematów
super mat na twarzy strona 3 z 3
Konto usunięte: Nie rozumiem was dziewczyny jak można nakładać sobie na twarz jakieś chemiczne gówna i chodzić w tym cały dzień. Dbajcie o siebie a nie będzie trzeba kryć niedoskonałości pod pudrami
tapeta, a makijaż to różnica. ;)
Makijaż powinien być subtelny. ;)
Poza tym jeśli ktoś chodzi cały dzień w jednym makijażu to jest to... łee..
ale
Dbanie o siebie i jakość skóry nie zawsze idzie ze sobą w parze, bo niestety dużo mają tutaj do powiedzenia geny... Jak wiadomo nie zawsze są idealne.
Też posiadam cerę mieszaną i mam niemały problem z zachowaniem matowości... Pomimo tego iż kosmetyki (żele do mycia twarzy, kremy, peelingi itd) mam od dobrego dermatologa to nie jestem w stanie ogarnąć cery na tyle, by się nie świeciła. Inna sprawa, że mam dopiero 16 lat i nie wszystko w moim organiźmie się uspokoiło... Mniejsza o to. chodzi mi o to, że gdybym np nie uzyła pudru matującego też byś powiedział, że o siebie nie dbam, bo świeci mi się nos...
Konto usunięte: Hej jak uzyskac efekt matowej skory? Mam cere mieszana i uzywam matujacepodkladu i matujacego pudru ale to nie do konca sie sprawdza
przede wszystkim powinnas zainwestowac w dobry krem do cery mieszanej, a nie nakladac stosy pudru.
Staraj sie zapobiegac, ale ukrywac.
Ja tez mam cere mieszana tylko nie wiem w jakim sensie Ty masz mieszana cere.