Strasznie pogryzly mnie komary :( Mam pełno ran, bo zdrapałam sie az do krwi w niektorych miejscach . :\ Jest jakas masc moze na ukaszenia ? Zeby az tak bardzo nie swedzialo ? Drapie sie chyba przez sen, bo zawsze wstaje z rozdrapaniem..
lista tematów
ukaszenia. strona 1 z 2
jest...idz do dermatologa bo ona jest na recepte
zabij mnie, ale nie pamietam jej nazwy
powiedzialam tylko, ze mam zbyt duze rany po drapaniu sie po ukaszeniach i lekarz mi wypisal genialna masc
stosowalam ja jak tylko mnie cos ugryzlo i nigdy wiecej juz nie mialam problemu z drapaniem.
Jak bardzo chcesz to sie jakos dowiem co to za masc, zapytam mamy
Nie uzywam jej teraz bo tu gdzie mieszkam nie ma tylu latajacych "przyjaciol"
w takim przypadku najlepiej zaraz po ukąszeniu przetrzeć to miejsce spirytusem :)
na swędzenie jest też dobrze przecierać zaczerwienione swędzące miejsce liściem żyworódki :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Zielinek34: Zapach nie jest rewelacyjny, ale rzeczywiście łagodzi swędzenie i zaczerwienienie, dobra jest też na oparzenia, siniaki i stłuczenia :)
To zakupię.
Konto usunięte: Jak nic nie mam to ocet pomaga ...ja jeszcze mam opuchliznę (uczulenie chyba) i również rewelacyjnie pomaga
O, przypomniało mi się! Ostatnio na ukąszenie ( nie komara ale jakiejś muchy, bo chyba uczulenie mam ) i opuchliznę sporą, zastosowałam okład - woda i trochę octu, zamoczyłam gazę i przykładałam do tego. Opuchlizna i swędzenie znacznie się zmniejszyło.
Konto usunięte: Strasznie pogryzly mnie komary :( Mam pełno ran, bo zdrapałam sie az do krwi w niektorych miejscach . :\ Jest jakas masc moze na ukaszenia ? Zeby az tak bardzo nie swedzialo ? Drapie sie chyba przez sen, bo zawsze wstaje z rozdrapaniem..
Oprócz wyżej wymienionych sposób słyszałam jeszcze o sodzie oczyszczonej.
Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.
A jaki smród... :D Nigdy nie byłam taka odważna żeby tego próbować, ale przy najbliższym możliwym kontakcie z komarami biorę pod pachę waciki i butelkę octu. :D
Gejszalicious: na swędzenie jest też dobrze przecierać zaczerwienione swędzące miejsce liściem żyworódki :)
Proszę się nie śmiać! :D Co to jest żyworódka...? :P
Konto usunięte: Strasznie pogryzly mnie komary :( Mam pełno ran, bo zdrapałam sie az do krwi w niektorych miejscach . :\ Jest jakas masc moze na ukaszenia ? Zeby az tak bardzo nie swedzialo ? Drapie sie chyba przez sen, bo zawsze wstaje z rozdrapaniem..
U mnie też zawsze kończy się na drapaniu, żeby nie wiem co... :/ Gdy już mam po ugryzieniu rankę, to smaruję ją maścią Tribiotic (w malutkich saszetkach, grosze w aptece, działa mi na wszystkie ranki wszelakiego pochodzenia :P) i w razie potrzeby zaklejam plasterkiem. :)