Gotusiaaa
Gotusiaaa
  4 августа 2011 (pierwszy post)

Strasznie pogryzly mnie komary :( Mam pełno ran, bo zdrapałam sie az do krwi w niektorych miejscach . :\ Jest jakas masc moze na ukaszenia ? Zeby az tak bardzo nie swedzialo ? Drapie sie chyba przez sen, bo zawsze wstaje z rozdrapaniem..

asiulcia1
asiulcia1
  4 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

fenistil żel :tak:
boniwinter
boniwinter
  4 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jest jakas masc moze na ukaszenia ?

jest...idz do dermatologa bo ona jest na recepte
zabij mnie, ale nie pamietam jej nazwy
powiedzialam tylko, ze mam zbyt duze rany po drapaniu sie po ukaszeniach i lekarz mi wypisal genialna masc
stosowalam ja jak tylko mnie cos ugryzlo i nigdy wiecej juz nie mialam problemu z drapaniem.
Jak bardzo chcesz to sie jakos dowiem co to za masc, zapytam mamy
Nie uzywam jej teraz bo tu gdzie mieszkam nie ma tylu latajacych "przyjaciol"
Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  4 августа 2011

w takim przypadku najlepiej zaraz po ukąszeniu przetrzeć to miejsce spirytusem :)

na swędzenie jest też dobrze przecierać zaczerwienione swędzące miejsce liściem żyworódki :)

Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Zielinek34
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 35
Zielinek34
  4 августа 2011

Koszt około 8 zł, rewelacja!

Pokłońcie się Turkuciowi, bowiem tylko On jest waszym Zbawicielem.

Martitta
Martitta
  4 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Strasznie pogryzly mnie komary :(

Weź nic mi nie mów nawet :nie: Też jestem cała pogryziona. Fenistil średni jest wg mnie. Entil miałam wypróbować ale zawsze zapomnę kupić :/

Zielinek34
Zielinek34: Koszt około 8 zł, rewelacja!

Serio taka dobra? To chyba wypróbuje.
Gotusiaaa
Gotusiaaa
  4 августа 2011

Fenistil nie dziala :and: .
Na razie nie mam jak wybrac sie do dermatologa.
Sprobuje ta masc z arniki.

Zielinek34
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 35
Zielinek34
  4 августа 2011
Martitta
Martitta: Serio taka dobra? To chyba wypróbuje.

Zapach nie jest rewelacyjny, ale rzeczywiście łagodzi swędzenie i zaczerwienienie, dobra jest też na oparzenia, siniaki i stłuczenia :)

Pokłońcie się Turkuciowi, bowiem tylko On jest waszym Zbawicielem.

asiulcia1
asiulcia1
  4 августа 2011

mi pomaga tylko, ze stosuje tuż po ukąszeniu..

Hana25
Hana25
  4 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Zeby az tak bardzo nie swedzialo ?

Jak nic nie mam to ocet pomaga ...ja jeszcze mam opuchliznę (uczulenie chyba) i również rewelacyjnie pomaga
Martitta
Martitta
  4 августа 2011
Zielinek34
Zielinek34: Zapach nie jest rewelacyjny, ale rzeczywiście łagodzi swędzenie i zaczerwienienie, dobra jest też na oparzenia, siniaki i stłuczenia :)

To zakupię.

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak nic nie mam to ocet pomaga ...ja jeszcze mam opuchliznę (uczulenie chyba) i również rewelacyjnie pomaga

O, przypomniało mi się! Ostatnio na ukąszenie ( nie komara ale jakiejś muchy, bo chyba uczulenie mam ) i opuchliznę sporą, zastosowałam okład - woda i trochę octu, zamoczyłam gazę i przykładałam do tego. Opuchlizna i swędzenie znacznie się zmniejszyło.
Hana25
Hana25
  4 августа 2011
Martitta
Martitta: Opuchlizna i swędzenie znacznie się zmniejszyło.

Ja to leję czysty ocet( tzn na gazę lub wacik) i ulga niesamowita
mmaryjka
mmaryjka
  4 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Na razie nie mam jak wybrac sie do dermatologa.

idź do zwykłego lekarza rodzinnego. wypisze ci receptę i nie będzie problemu. ja muszę używać maści ze sterydem bo miejsce ugryzienia mi strasznie puchnie z zostają ślady.
naaats
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 0
naaats
  5 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Strasznie pogryzly mnie komary :( Mam pełno ran, bo zdrapałam sie az do krwi w niektorych miejscach . :\ Jest jakas masc moze na ukaszenia ? Zeby az tak bardzo nie swedzialo ? Drapie sie chyba przez sen, bo zawsze wstaje z rozdrapaniem..

Oprócz wyżej wymienionych sposób słyszałam jeszcze o sodzie oczyszczonej.

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.

Kiniowska
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 485
Kiniowska
  5 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja to leję czysty ocet( tzn na gazę lub wacik) i ulga niesamowita

A jaki smród... :D Nigdy nie byłam taka odważna żeby tego próbować, ale przy najbliższym możliwym kontakcie z komarami biorę pod pachę waciki i butelkę octu. :D

Gejszalicious
Gejszalicious: na swędzenie jest też dobrze przecierać zaczerwienione swędzące miejsce liściem żyworódki :)

Proszę się nie śmiać! :D Co to jest żyworódka...? :P

Konto usunięte
Konto usunięte: Strasznie pogryzly mnie komary :( Mam pełno ran, bo zdrapałam sie az do krwi w niektorych miejscach . :\ Jest jakas masc moze na ukaszenia ? Zeby az tak bardzo nie swedzialo ? Drapie sie chyba przez sen, bo zawsze wstaje z rozdrapaniem..

U mnie też zawsze kończy się na drapaniu, żeby nie wiem co... :/ Gdy już mam po ugryzieniu rankę, to smaruję ją maścią Tribiotic (w malutkich saszetkach, grosze w aptece, działa mi na wszystkie ranki wszelakiego pochodzenia :P) i w razie potrzeby zaklejam plasterkiem. :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.