Paski z woskiem do depilacji!!!!! Jakie polecacie? Takie zeby byly niedrogie i dobre? Prosze o odpowiedzi. Buziaki
lista tematów
Paski z woskiem do depilacji!!!!! strona 2 z 2
Trauma. Wolę załatwić sprawę samodzielnie. Chociaż kusi mnie żeby spróbować ponownie w innym salonie.
Prawdopodobnie albo to ja mam coś nie tak ze skórą, albo miała wadliwy sprzęt, albo samej kosmetyczce brakowało umiejętności.
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
368212: |
Jak się ma za dużo skóry to tak jest. |
Przemyślałaś sens i treść swojej wypowiedzi pod względem logicznym i faktycznym wpływem mojej otyłości na wyniki woskowania czy po prostu usiłowałaś zabłysnąć i wyszło CI jak zwykle ? Proszę o merytoryczną, popartą faktami i badaniami kosmetologicznymi odpowiedź jak ma się większa ilość skóry do wyników depilacji :) .
Brzeginka: Przemyślałaś sens i treść swojej wypowiedzi pod względem logicznym i faktycznym wpływem mojej otyłości na wyniki woskowania czy po prostu usiłowałaś zabłysnąć i wyszło CI jak zwykle ? Proszę o merytoryczną, popartą faktami i badaniami kosmetologicznymi odpowiedź jak ma się większa ilość skóry do wyników depilacji :) .
chyba wyolbrzymiasz. jestes przewrazliwiona swoja otyloscia?
mi kosmetyczka kaze trzymac i naciagac palcem, zeby wlasnie skora sie nie zwijala i zeby nie bylo wlasnie takich przypadkow. a to, ze ktos gdzies ma za duzo skory to nie jest od razu picie do otylosci

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Nie, nie mam problemów z akceptacją swojego wyglądu. Natomiast wkurza mnie założenie, że zapewne to ja"mam za dużo skóry" i problem leżał akurat po mojej stronie. Poza tym byłam ciekawa poparcia tej teorii rzeczowymi argumentami.
P.S. "Naciąganie" skóry jest polecane zawsze przy depilacji woskiem. Chodzi po prostu o napięcie skóry co minimalizuje ryzyko wystąpienia krwawień i zasinień.