1. Kosmetyczka sama będzie wiedziała, jaki kształt będzie pasował do mojej twarzy, czy będzie się mnie pytać jaki kształt brwi ma mi zrobić?
2. Na taki mały zabieg trzeba się zapisywać, czy zrobi mi to od ręki?
3. Ile to mniej więcej kosztuje?

Ludzie mówią, weź się lecz się, sam się weź się, lecz się, kur.wa, co jeden lepszy ekspert.
Ja chodzę bardzo często, bo samej mi się nie chce wyrywac
Zazwyczaj płaciłam 5 zł ale ostatnio brała nawet 6 czy 7, a co najdziwniejsze w tym wszystkim zwykła fryzjereczka na stażu robiła mi je lepiej niż cała szefowa salonu.
Jedne po wosku dorywają jeszcze włoski a niektore mówią tylko "dziękuje".
Kiedyś właśnie chciałam żeby mi kształt zmieniła jedna to powiedziała ze z przodu muszę miec o wiele grubsze, wiec sobie sama w domu zrobiłam, a następnym razem dostosowywała się do mojego gustu :)
Kiedyś chciałam pójść, bo wyczytałam, że właśnie 5zł to kosztuje, więc spoko. Poszłam do najbliższej kosmetyczki spytać o cenę, zażyczyła sobie 15zł. Zrezygnowałam, już wolę sama sobie w domu regulować pęsetą :P Ale jakby faktycznie gdzieś w okolicy regulowali za 5zł, to bym chodziła, czemu nie :)
A.
Ja generalnie ostatnio miałam postanowienie
UWIELBIAM rwać sobie brwi, przyglądając się sobie w lustrze patrzę non stop na brwi i wypatruję co by tu można wyrwać ]:->
Niestety mam bardzo jasne brwi i rzadkie, czasami mam wrażenie że mogłabym policzyć te które mi zostały i tworzą jakiś tam kształt.
Wracając do postanowienia - chciałam żeby mi zarosły i zrobić sobie trochę "grubsze" bo od tej manii wyrywania niewiele ich zostało... Oczywiście nie wychodzi mi to zbyt dobrze. Sama bym nigdy nie poszła do kosmetyczki, nie miałabym na tyle zaufania do jakiejś baby od której zależy wygląd mojej twarzy :D Ale co kto lubi.
A apropo brwi mam pytanie: Jak wspomniałam mam bardzo rzadkie i jasne. Ostatnio zaczęłam je sobie przyciemniać brązowym cieniem do powiek, mam rude włosy, makijaż oczu zawsze brązowy - czy jakaś kosmetyczka zrobi mi hennę brwi ale nie taką jaką widzę na ulicy że tak wieśniacko wyglądają, tylko ładny jasno brązowy odcień, bo jednak dziwnie wyglądam z brwiami praktycznie w kolorze skóry, jakbym miała czoło 2 razy wyższe ;|
":D
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail