witam, chciałam zapytać czy znacie jakieś domowe sposoby na peeling do twarzy? sklepowy mi się skończył ostatnio a jestem chora i nie chce wychodzić na zewnątrz po nowy do sklepu więc dlatego zwracam się do was :) pozdrawiam serdecznie
lista tematów
peeling do twarzy :)
a masz zwykly krem Nivea? wymieszaj go z cukrem :)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
kawa i cukier, tak jak dziewczyny pisały, chociaż ja kiedyś z nudów próbowałam i nie polecam. lepszy efekt dają jednak te sklepowe, przynajmniej ja tak uważam :D
piasek jest dobry, ale nie wiem czy w domu masz
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Konto usunięte: Ja już nieraz próbowałam i to jeden z najlepszych pilingów, jaki istnieje
Oczywiście mam na myśli piasek morski, nie taki z piaskownicy czy coś
tylko że ja chyba gruboskórna jestem, nic mi nie zaszkodzi, mam tłustą skórę i do wrażliwej jej daleko raczej więc..
No to jak Ty się piaskiem bawisz, to ta moja kawa, to przy tym pikus jest

Kawą też próbowałam, ale nie lubię tego zapachu, poza tym strasznie ciężko zmyć, nie tyle samą kawę, co ta powłoka brązowa lekko co zostaje

poza tym piling jak dla mnie ma być mocny, a nie jakieś tam małe drobinki mieć w sobie jedynie

na razie najlepszy i najostrzejszy jaki miałam

ale piasek i tak lepszy! szkoda, że nie mam dostępu do morskiego piasku przez cały rok

Szczerze ? - ja bym powiedziała, że twarz przeżyje tydzień bez peelingu.
Kiedyś nie robiłaś jego w ogóle a dziś (gorzej nie wiedziałaś nawet co to jest) a dziś ,że jest to kosmetyk NIEZBĘDNY...
Konto usunięte: witam, chciałam zapytać czy znacie jakieś domowe sposoby na peeling do twarzy? sklepowy mi się skończył ostatnio a jestem chora i nie chce wychodzić na zewnątrz po nowy do sklepu więc dlatego zwracam się do was :) pozdrawiam serdecznie
wejdz sobie na youtube. tam jest z milion tutoriali na temat peelingów, maseczek do wszystkiego. trzeba tylko sie zainteresowac.