lista tematów
szybsza neostrada
witam mam neo 10mega ale tak naprawde  to osiagam tak z 7 mega ost cos nie działało wifi przyjechali technicy poustawiali wszystko i ja usunąłem zabezpieczenia sieci na hasło i odziwo net smiga lepiej nie mam juz 7 mega a prawie 9 czemu to tak
Trudno powiedzieć...ale z tego, co piszesz, to problem po stronie routera leżał pewnie. 
Sprawdzałeś na innych komputerach? Możliwe, że karta sieciowa nie radzi sobie z zabezpieczeniami wpa/psk, lub zwyczajnie router świruje...podałeś zbyt mało informacji :) Jaki system posiadasz na kompie; XP? karty starszego typu niekiedy miały problemy z zabezpieczeniami wpa/psk, przy czym mając XP z SP2 trzeba było dodatkowo poprawkę instalować..ale i to niekiedy nie pomagało. Uzupełnij treść tematu o informacje, czy od początku tak miałeś, czy problem wystąpił samoistnie.. :)
Konto usunięte: usunąłem zabezpieczenia sieci na hasło i odziwo net smiga lepiej nie mam juz 7 mega a prawie 9 czemu to tak
Sprawdzałeś na innych komputerach? Możliwe, że karta sieciowa nie radzi sobie z zabezpieczeniami wpa/psk, lub zwyczajnie router świruje...podałeś zbyt mało informacji :) Jaki system posiadasz na kompie; XP? karty starszego typu niekiedy miały problemy z zabezpieczeniami wpa/psk, przy czym mając XP z SP2 trzeba było dodatkowo poprawkę instalować..ale i to niekiedy nie pomagało. Uzupełnij treść tematu o informacje, czy od początku tak miałeś, czy problem wystąpił samoistnie.. :)
U mojej dziewczyny była inna historia. Ona też posiadała umowę z 10mb transferem. Non stop nie przekraczało jednak 6,7mb. Zadzwoniło się wreszcie z jobami do centrali i po dziesięciu minutach hulało 10mb :)
Konto usunięte: witam mam neo 10mega ale tak naprawde  to osiagam tak z 7 mega ost cos nie działało wifi przyjechali technicy poustawiali wszystko i ja usunąłem zabezpieczenia sieci na hasło i odziwo net smiga lepiej nie mam juz 7 mega a prawie 9 czemu to tak
Czasami bywa też tak, że podpięcie kabla jest wstanie rozwiązać problem dotyczący prędkości. Próbowałeś korzystać z internetu przez kabel na nie wifi? Na działanie wifi ma wpływ wiele czynników m.in. nawet przepływ powietrza w pomieszczeniu może zakłócać jego pracę.
i'm out
xxdlOlbxx: U mojej dziewczyny była inna historia. Ona też posiadała umowę z 10mb transferem. Non stop nie przekraczało jednak 6,7mb. Zadzwoniło się wreszcie z jobami do centrali i po dziesięciu minutach hulało 10mb :)
Bo nasi ukochani usługodawcy przycinają na nas nie odblokowując protów. U nich zawsze wszystko działa. Tak jak mówisz trzeba dzwonić i się dopominać o swoje co jest moim zdaniem karygodne.
i'm out
Co do samej prędkości..zależy to również od wielu czynników. Począwszy od tłumienia linii, po kilka innych parametrów. Możliwe, że jesteś daleko od centralki i większej prędkości nie osiągniesz. Co do techników; kiedyś zgłosiłem awarie, panowie przyjechali jak byłem w pracy i jakie zdziwienie było na widok patch panela, 2 linii idących na 1 kablu; DSL i Neostrada, modem ustawiony w bridge, natomiast sesja ppoa ustawiona na serwerze....mogłęm przez to kontrolować wszystko. Stwierdzili, że to wina tej niekonwencjonalnej instalacji i że to tak działać nie będzie. Nie wiem po co tak w ogóle przyjechali, bo dzień po zgłoszeniu wszystko hulało. Możliwe, że w Waszej okolicy są bardziej wykwalifikowani technicy, bo u nas na widok więcej, niż 1 przewodu, gaciami trzęsą. 
Tobi..a czasami też bywa, że na odwrót ;)
Tobi; powietrze nie ma wpływu na wifi...niektóre urządzenia blisko stojące, owszem :)
Na szczęście u mnie TP..sorry, Orange działa rewelacyjnie :) Mam pełne 20Mb na Neo. Faktycznie w niektórych okolicach jest troszkę mniej kolorowo, ale jest to wina infrastruktury :) Niedawno byłem u znajomej, gdzie interwencja Panów Techników zakończyła się diagnozą, że router zepsuty, dlatego nie ma netu, natomiast telefon nie dzwoni, bo spalony...a okazało się, że mikrofiltr był uszkodzony; wtedy to już byłą zwyczajna kpina :)
Nie no..w takim przypadku nie działały by Ci pewne usługi...nie ma to nic wspólnego z prędkościami ;) Jedyne co, to priorytety są ustawiane dla poszczególnych usług, ale to w sieci9ach radiowych :)
TobiXywa: Czasami bywa też tak, że podpięcie kabla jest wstanie rozwiązać problem dotyczący prędkości.
Tobi..a czasami też bywa, że na odwrót ;)
TobiXywa: Na działanie wifi ma wpływ wiele czynników m.in. nawet przepływ powietrza w pomieszczeniu może zakłócać jego pracę
Tobi; powietrze nie ma wpływu na wifi...niektóre urządzenia blisko stojące, owszem :)
TobiXywa: Bo nasi ukochani usługodawcy przycinają na nas nie odblokowując protów. U nich zawsze wszystko działa. Tak jak mówisz trzeba dzwonić i się dopominać o swoje co jest moim zdaniem karygodne.
Na szczęście u mnie TP..sorry, Orange działa rewelacyjnie :) Mam pełne 20Mb na Neo. Faktycznie w niektórych okolicach jest troszkę mniej kolorowo, ale jest to wina infrastruktury :) Niedawno byłem u znajomej, gdzie interwencja Panów Techników zakończyła się diagnozą, że router zepsuty, dlatego nie ma netu, natomiast telefon nie dzwoni, bo spalony...a okazało się, że mikrofiltr był uszkodzony; wtedy to już byłą zwyczajna kpina :)
TobiXywa: Bo nasi ukochani usługodawcy przycinają na nas nie odblokowując protów. U nich zawsze wszystko działa. Tak jak mówisz trzeba dzwonić i się dopominać o swoje co jest moim zdaniem karygodne.
Nie no..w takim przypadku nie działały by Ci pewne usługi...nie ma to nic wspólnego z prędkościami ;) Jedyne co, to priorytety są ustawiane dla poszczególnych usług, ale to w sieci9ach radiowych :)
Najgorsze jest to żę 801505505 jest płatne to sobie dzwoń , czekaj i płac rachunek x2 większy niż normalnie ....
Neo to neo u mnie na szczęście działa i nie narzekam
Może ci filtr wymienili ? Może kable docisnęli ? Może kabel jakiś wymienili ? Albo cud ... nie to XXI wiek ....
Neo to neo u mnie na szczęście działa i nie narzekam
Może ci filtr wymienili ? Może kable docisnęli ? Może kabel jakiś wymienili ? Albo cud ... nie to XXI wiek ....
a mieszkam w małej miejscowosci i wcale nie było neta. rok temu połozyli swiatłowod postawili centralke i od niej do mnie jakies 2 km pocisneli chyba zwykłym kablem. dali swoj router jakis cell pipe zamontowali go nawet nie musieli grzebac w kompie u mnie. wracam z pracy odpalam wi fi bo router mam na korytarzu wiec nie bede latał z kablami przez 2 pomieszczenia. i smiga mi 6.5mega. pozniej nie działąło wifi myslałem ze router sie spalił i nie działa. technicy pogrzebali ja ustawiłem wifi jako wolna siec a nie hasła i teraz mam prawie 9 mega predkosci. czy da sie wycisnac wiecej. kiedy kumpel miał radiowke w miesci miał 6 mega gdy poprzestwaiła cos w routerze to miał predkosc 20mega.