lista tematów
Problem z internetem
Mam problem z netem, sieć radiowa. Mam juz go prawie rok i nie było żadnych problemów śmigał jak wściekły. Od paru tyg nasila sie jeden problem, mianowcie przy ściąganiu np z serwera zippyshare pliku o wadze 50 mb prędkośc spada drastycznie. rzez pierwsze 2 min jest ok a później juz tylko spada aż spadnie do 30 kb. Wiecie może co to może być?
spróbuj ściągnąć coś z innych stron/serwerów... dobreprogramy.pl rapidshare itp
sprawdź też sobie prędkość łącza tutaj www.speedtest.net
jak gdzie indziej będzie dobrze to albo zpipyshare mają problem z serwerami, albo administrator radiówki wprowadził ograniczenia,
jeżeli też będzie kiepsko to albo Wasza sieć jest przeciążona, albo masz jakiegoś syfa w kompie. Upewnij się, że nie masz włączonych programów typu Emule, uTorrent itp, które potrafią przytykać łącze
sprawdź też sobie prędkość łącza tutaj www.speedtest.net
jak gdzie indziej będzie dobrze to albo zpipyshare mają problem z serwerami, albo administrator radiówki wprowadził ograniczenia,
jeżeli też będzie kiepsko to albo Wasza sieć jest przeciążona, albo masz jakiegoś syfa w kompie. Upewnij się, że nie masz włączonych programów typu Emule, uTorrent itp, które potrafią przytykać łącze
A więc tak : w teście wszystko pokazuje OK, z innych stron ściąganie dużo lepsze, ale też bez rewelacji, system nowo zainstalowany, utorrent wyłączony. A co do preciążenia sieci... do tej pory nigdy jej nie było a teraz by sie tak nagle pojawiła? I jesli już to nie cały dzień, bo testuję właśnie przez całe dnie i wciąż to samo ;/
Panowie ja stawiam na modem. Kiedy go zrestartuję prze kilkadziesiąt sekund jest ok. Później na nowo to samo