Kusza: czy można od aparatu w telefonie oczekiwać jakości zdjęć takiej samej jak te z normalnego aparatu?
Telefon nigdy nie zrobi takich zdjęć jak nawet tani kompakt.
Są telefony, które mają bardzo dobre aparaty, ale mimo to ich jakość nie jest taka jak w cyfrówkach. Ale wiadomo, że nie nosisz zawsze ze sobą aparatu, a telefon masz zawsze przy sobie i okazyjnie aparat się przyda.
Kusza: A czemu ma słaby ekran ta toshibka?;>
Nie wiem dokładnie o co chodziło koledze. Moim zdaniem ma dobrą rozdzielczość. Być może chodzło mu o to, że jest to zwykły ekran LCD, a nie np. Super Amoled. Od razu napiszę wyjaśnienie: Super Amoled charakteryzuje się bardziej żywymi kolorami i zmniejszonym poborem energii w stosunku do LCD.
Kusza: Co do srebrnego koloru widziałam na allegro 1szt i to za 1,5 tys co usuwa niestety se na dalszy plan :/
Satio jest drogi i do codziennego użytku nie wiem czy się nada. Lepiej wziąć cos innego. Oczywiście to mogą być subiektywne opinie, bo dla kogoś Satio będzie spoko, a np. X10 bee i na odwrót.
Kusza: No właśnie czytałam jakieś opinie że ciężko naprawić go, że trzeba wysyłać za granicę i czekać...
Tego nie mogę potwierdzić, ale wydaje mi się, że w Polsce są serwisy Toshiby.
Kusza: A jak gwarancja się skończy to gdzie ja go naprawię?
W każdym innym serwisie. Tylko oczywiście wszystko byłoby uzależnione od tego co się zepsuło, ale części zawsze można kupić sobie nawet taniej na allegro i zanieś do seerwisu żeby naprawili.
Kusza: Czym się różni android od windowsa? Szczerze powiem, że zielona jestem w tym
Android jest systemem stworzonym do internetu, a Windows jest dobry jeżeli np. chcesz mieć AutoMapę. Ale np. w androidzie jak wspomniałem wcześniej jest masa gier i przydatnych aplikacji. większość z nich jest do pobrania z Android Market za darmo, a część jest płatna, ale wszystkie te aplikacje, które są najpotrzebniejsze są darmowe. Android ma jeszcze to do siebie, że lubi sobie aktualizować różne rzeczy pobierając je z neta wbrew woli użytkownika, ale tu nie masz się czym martwić bo można w telefonie odciąć dostęp do internetu aplikacjom. Istnieje także aplikacja APNdroid, która skutecznie blokuje pobieranie aktualizacji.:)
Kusza: x10 mini pro ma mój chłopak i nowy telefon już mu się psuć zaczął, nie wiem czy wadliwy mu się trafił, czy wszystkie tak mają, więc z dystansem patrzę na te wszystkie z serii xperia.
X10 mini pro to całkiem inny telefon. Być może Twój chłopak trafił na wadliwy model, ale uwierz mi, że X10(ta duża, nie żadne mini, mini pro) to naprawdę udany model, dobrze wykonany i z dużymi możliwościami. Dość sporo czytałem o tym telefonie na innym forum i osobom poszukującym dobrego telefonu z Androidem właśnie polecają X10.
Kusza: Co do tych aplikacji to masz rację, na pewno SE ma pełno możliwości, na toshibę ciężko byłoby cokolwiek znaleźć
Tak, w Android Market jest sporo tego. Część z nich to tak duble. Działają tak samo, te same funkcje, ale jest inny wydawca

Co nie zmienia faktu, że jest sporo interesujących gier czy aplikacje, które na pewno umilą Ci wolny czas.
Windows też ma swój market, ale tam jest duuuużo mniej aplikacji.
Kusza: Hmm, czy nie widać to nie wiem, mam telefon który ma 16mln, nokia 5530, szczerze powiem, że jak odtworzyłam filmy wgrane już na telefon bylam w szoku, że są one takiej niesamowitej jakości. Nie wiem czy chodzi tu o te kolory czy o jakieś inne bzdury na których się nie znam:))
Na dobrą jakość filmów nie ma wpływu raczej to ile kolorów posiada ów telefon. Z drugiej strony jeżeli telefon jest dobrej jakości,a nie nagrywany żelazkiem w kinie to na komórce się go dobrze ogląda. Być może telefony z 16 mln są troszkę jaśniejsze niż z 265, ale tego nie sprawdziłem. Wiem tyle, że ludzkie oko nie widzi więcej ja 256 tys.
Kusza: Oczywiście mam zamiar kupić używany telefon, czy istnieje jakaś magiczna możliwość pozbycia się rysek na telefonie dotykowym? Kto taki ma ten wie, że rysują się niesamowicie a obudowy ot tak zmienić się nie da jak w nokii 3310.
Czy jeśli kupię folię na trochę porysowany telefon będą te ryski mniej widoczne?
Aby zapobiec ryskom najlepiej od nowości założyć folię ochronną. Mało kosztuje, dobrze się trzyma, a możemy spać spokojnie.
W tych lepszych telefonach jest montowane szkło GorillaGlass, po którym możesz jeździć gwoździami, kluczami i nic się nie porysuje.
A co do tego czy ryski znikną, to szczerze nie wiem. Niby na allegro można przeczytać na niektórych aukcjach jakie to folijki są świetne bo maskują ryski. Najlepiej byłoby kupić taką jeżeli nie jest droga i samemu się przekonać. A żeby uchronić tył telefonu przed zarysowaniem można kupić kolorowe skórki dopasowywane do każdego modelu telefonu.
www.skiner.pl
Konto usunięte: a co do Sony Xperia...masowa produkcja telefonu, zwykła X10 daje rade ale te inne x8,play itp.... wyprodukowane by sprzedać a nie zadowolić klienta.
co do toshiby z czystego serca Ci radzę nie bierz tego...wada: windows....chodzi dość wolno jak na taki procesor....
W pełni się z Tobą zgadzam.
Fakt. Można też pomyśleć nad tym telefonem, ale jest on np. trochę grubszy chyba niż X10. Ma symbiana i są sprzeczne opinie na jego temat, ale to też są subiektywne opinie, bo jeden to by chciał żeby telefon na zawołanie wszystko otworzył.