Czy pewnie płeć piękna powie że to przez nas ?
Czy kobiety z natury są złośliwe strona 1 z 2
"Złośliwość, czyli skłonność do sprawiania komuś drobnych przykrości, nawet kosztem poniesienia osobistych strat, to cecha powszechna, ale często pomijana w badaniach psychologicznych. Dlatego naukowcy z Uniwersytetu Stanu Waszyngton (USA) postanowili nieco wzbogacić wiedzę na ten temat i przeprowadzili kilka testów mierzących poziom złośliwości u różnych ludzi w zależności od cech osobowości, wieku i płci.Okazało się, że najbardziej złośliwe są osoby o wysokich wynikach na skali psychopatii, narcyzmu i makiawelizmu. Robienie na złość jest charakterystyczne także dla osób mających skłonność do odczuwania wstydu, gdy tymczasem poczucie winy koreluje z niższym poziomem złośliwości.
Rezultaty pokazały ponadto, iż mężczyźni są bardziej złośliwi niż kobiety, a osoby młodsze bardziej złośliwe niż osoby starsze."
Pomijając naukowców z USA - moim zdaniem nie jest to zależne od płci

hehe no ładna sucha wiedza książkowa ☺☺☺. A Ty jeśli mogę tak powiedzieć bo pewnie pesele się różnią jesteś złośliwa dla partnera ?
Bo faceci nas strasznie wkurzają swoim chamstwem, nieróbstwem i głupota, oraz tym że chcą by im usługiwano i dawano dupy a ci nawet nie mają zamiaru być wierny. Przebywanie wśród takich typów powoduje, że kobieta chodzi wiecznie wściekła i wyładowuwuje złość przez bycie złośliwą.
Widać faceci są bardziej złośliwi od kobiet - dlatego ze maja to ego (narcyzm) wiec mysla ze są pepkiem swiata i im wolno.
Przez to i kobiety są wredne i złośliwe, w stosunku do takich typów, by im za karę dogryźć.
Ta jasne ostatnio siedziałem na grillu koło pewnego małżeństwem , żona mówi do męża co się tak denerwujesz on na to bo mnie wk####asz .
Facet to dziwne stworzenie, tak łatwo sie wku******rwia, bez powodu normalnie.
A jak sam wkurzy żone, to zaraz "jak zawsze zrzędzisz..." ...
Haha Panthera jest taki hormon, nazywa się testosteron i to on jest odpowiedzialny za agresję u wszystkich samców.Tak to sobie Natura wymyśliła żebyśmy wszyscy nie poginęli. Nie wiem co jest w tym dla Ciebie takiego dziwnego.
No a u kobiet jest taki mechanizm który je tłumaczy: sa albo przed, w trakcie lub po hehe. Przez to jadą po facetach jak t-34 przy odbijaniu Warszawy
to ze tym tłumaczycie to ze np bijecie żony, albo zdradzacie.
A jak laska ma okres i jest wk**wiona i wręcz podła, i tłumaczy to naturą, to zaraz "ale to nie jest żadne wytłumaczenie".
tak wiec załosne jest powoływanie sie na hormony, bo inteligentni ludzie i nad tym potrafią zapanować.