MalaBlond91
MalaBlond91
  28 июня 2017 (pierwszy post)

Cześć czy według Was związek bez zobowiązań to coś normalnego? I czym dla Was jest taki związek?

niewidzialnaa
niewidzialnaa
  28 июня 2017

Wszystko zależy od człowieka i od tego co ma w głowie i jakie ma do tego podejście. Dla mnie nie jest to nic normalnego, ale normalność to pojęcie względne. Dla każdego jest czymś innym. Ja osobiście bym tak nie potrafiła. Nie jestem w stanie sobie nawet tego wyobrazić. By wejść w związek muszę czuć coś do partnera i wiedzieć, że uczucia są odwzajemnione.

DyktatorMody
Reputacja: -231 | BluzgometrTM: 0
DyktatorMody
  28 июня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: związek bez zobowiązań

To są pojęcia przeciwstawne jak dla mnie. Może być znajomość bez zobowiązań ale związek nie bardzo.
Wrzucam bomby na forum. Kryć się!
Avatar użytkownika MandzuraMandzura
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 1
Mandzura
  28 июня 2017

Według mnie związek to wspieranie się, oddanie, lojalność, szczerość, dawanie sobie radości i szczęścia.
Bez zobowiązań to tylko znajomosc czyli układ koleżeński. Gorzej jeżeli ktoś nie potrafi się określić i daje sprzeczne sygnały.

MalaBlond91
MalaBlond91
  28 июня 2017

No dokładnie o te sprzeczne sygnały chodzi głupie tłumaczenia i chęć czegoś bez zobowiązań. Żal

LockOn
LockOn
  28 июня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Cześć czy według Was związek bez zobowiązań to coś normalnego?

To normalna rzecz tylko po co w nim tkwić skoro na wetnie masz podpory w drugim człowieku.
BujajacaWoblokachh
Reputacja: -10 | BluzgometrTM: 12
BujajacaWoblokachh
  29 июня 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: Cześć czy według Was związek bez zobowiązań to coś normalnego? I czym dla Was jest taki związek?

Jakimś chorym tworem i wyrazem braku szacunku dla siebie.

Zwiazek jak sama nazwa wskazuje to WEIĘŹ między dwojgiem ludzi.

Jak nie chce się mieć zobowiązań pozostaje się samemu
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
ToTylkoYo
ToTylkoYo
  1 июля 2017
Konto usunięte
Konto usunięte: I czym dla Was jest taki związek

Facet próbuje cie tylko wyd.... ;) Nie daj się :P
Lukaszeqtpl
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
Lukaszeqtpl
  1 июля 2017
Ostatnio edytowany: 1 января 1970

Dla mnie związek partnerski jest wyznacznikiem bardzo bliskiej i zażyłej relacji obu ludzi nawet bliższej niż to ma miejsce w przyjaźni czy w koleżeństwie co wiążę się w pewnym stopniu ze zobowiązaniami, ale również generalną próbą, która ma pokazać czy będący w sobie zakochane osoby, będą w stanie w odpowiednim właściwym sobie momencie pójść o krok dalej. Z drugiej strony trzeba pamiętać, że zobowiązania w tym typie związku sprowadzają się bardziej tak jak już tutaj zostało powiedziane do wspierania się, budowania zaufania poprzez oddanie szczerość i lojalność. Nie można od razu wychodzić z założenia że każda para która jest w związku partnerskim to przyszły mąż i żona, ale można do tego dążyć. Trzeba poświęcić wiele czasu i uwagi by rzeczywiście zbudować coś trwałego. To są nasze wspólne wybory i wszystko zależy od nas samych. Jednak jeżeli już jesteśmy przekonani, żeby pójść o ten krok dalej - mówię tutaj o wspólnym współżyciu to trzeba być świadomy konsekwencji tego wyboru i pogodzić się z tym, że nasze dotychczasowe życie nie będzie już takie jak wcześniej.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.