Witam :)
Mam kilka pytań odnośnie lektur szkolnych:
Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego?
Frage tół: Ile lektur przeczytaliście?
Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?
Zdaję sobie sprawę, że wiele osób jeszcze nie ukończyło edukacji, ale też prosiłbym o odpowiedzi
Peace
lista tematów
Szkolna książka strona 2 z 4
Konrad Wallenrod

Strasznie nudne to było.
I przez Trans-Atlantyk było mi cięzko przebrnąć

Większość
Ulubione to na pewno: Zbrodnia i Kara, Mistrz i Małgorzata, Cudzoziemka, Lalka, Zdążyć przed Panem Bogiem, powieści Sienkiewicza tez się w miarę czytało :]
a co nie bardzo?
Faraona nie doczytałam do końca bo jakoś mi nie podszedł, Cierpienia Młodego Wertera tez nie dla mnie
a i Przedwiośnie
:]
Qbkens: Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego?
1. Krzyżacy i Pan Tadeusz
2. prawie wszystkie oprócz tych powyżej ;)
3. ulubiona?? - chyba Quo Vadis znienawidzonej nie mam, ale nudne są te 2 powyżej xD
nie ma takiej

jak na razie wszystkie , bez problemu :)
uwielbiam Mistrza i Małgorzatę

Krzyzacy, pan Tadeusz, Potop, pan Wołodyjowski, Mistrz i Małgorzata. dlaczego? nudne lanie wody o pstrej d00pie Maryni

wszysctkie co do joty :) kocham ksiazki
ulubiona? wszystkie o tematyce Żydowskiej, czasach okupacji, II Wojnie Swiatowej.
znienawidzona? nie lubie tych z pyt 1

Qbkens: Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego?
Zdaję sobie sprawę, że wiele osób jeszcze nie ukończyło edukacji, ale też prosiłbym o odpowiedzi
dzieci z bullerbyn

wszystkie.
dzieci z bulerbyn