Qbkens
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
Qbkens
  31 июля 2008 (pierwszy post)

Witam :)
Mam kilka pytań odnośnie lektur szkolnych:
Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego?
Frage tół: Ile lektur przeczytaliście?
Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?
Zdaję sobie sprawę, że wiele osób jeszcze nie ukończyło edukacji, ale też prosiłbym o odpowiedzi

Peace :mrgreen:

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  6 августа 2008
Qbkens
Qbkens: Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego?

Nad Niemnem

Qbkens
Qbkens: Ile lektur przeczytaliście?

z 3 :woot;

Qbkens
Qbkens: Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?

Kamienie na Szaniec :tak:
Nad Niemnem :nie:
...Ignorance is bliss...
aaPaulinka
aaPaulinka
  7 августа 2008
Qbkens
Qbkens: Frage łan: Która lektura wg Was nie powinna być w kanonie lektur szkolnych i dlaczego?

Potop oczywiście. W ogóle nie mogłam tej książki ogarnąć, nie lubię książek związanych z historią ;/ ;/ i chyba rzadko kto przeczytał tą książkę ;) więc po co ona w kanonie lektur jak i tak nikt jej nie czyta? ;>

Qbkens
Qbkens: Frage tół: Ile lektur przeczytaliście?

w podstawówce wszystkie ;) w gim. no prawie wszystkie :P, a teraz hmm... ze 4? na testach sprawdzających to czy przeczytaliśmy lekturę, wychodzę z lepiej niż Ci którzy książkę przeczytali ;) Wystarczy mieć zajefajne streszczenie ;)

Qbkens
Qbkens: Frage tri: Która jest Waszą ulubioną a która tą znienawidzoną?

Ulubione to Lalka, Chłopi :zakochany: a znienawidzona to Wesele :ble: I w sumie dobijały mnie lektury z Romantyzmu, bo już mi sie mieszał Konrad z Kordianem i w ogóle wszystko mi się pomotało w główce :P
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.