Witam :)
Kilka pytań odnośnie filmowego plakatu promocyjnego.
1. Czy uważacie plakat filmowy za pewien rodzaj sztuki, czy może tylko za narzędzie promocyjne?
2. Czy jest on w stanie skłonić Was do obejrzenia filmu, chodzi mi czy wywiera na Was jakiś większy wpływ?
3. Najlepszy Waszym zdaniem plakat filmowy?
i od razu mój faworyt którego przed chwilą zauważyłem
Peace
lista tematów
Plakat strona 1 z 4
Qbkens: 2. Czy jest on w stanie skłonić Was do obejrzenia filmu, chodzi mi czy wywiera na Was jakiś większy wpływ?
Wywiera, choć i tak rzadko oglądam filmy, tym bardziej w kinie.
Ale jakby był na nim Kubuś w stroju, który rano Ci pokazałam to bym poszła od razu, bez względu na cenę

Świetny. To Heath Ledger w roli Jokera ,prawda?
to przeciez plakat w dużym stopniu zachęca nas do obejrzenia filmu. Cała ta otoczka wokół niego to coś, jak opakowanie produktu.
A przecież ludzie lubią powierzchowność. Przeciez ludzie oceniaja wygląd. Dlatego im lepsza oprawa graficzna plataku, tym większe szanse na sukces :)
moja pamięć jest zbyt krótka :)
Qbkens: 1. Czy uważacie plakat filmowy za pewien rodzaj sztuki, czy może tylko za narzędzie promocyjne?
2. Czy jest on w stanie skłonić Was do obejrzenia filmu, chodzi mi czy wywiera na Was jakiś większy wpływ?
i od razu mój faworyt którego przed chwilą zauważyłem
1 ... moim zdaniem chodzi o dobra promocje tutaj trzeba naklonic osobe do obejrzenia danego produktu... nie mniej uwazam iz moze miec jakies elementy jezeli chodzi o sztuke.. ale o tym mozna bylo by pisac i prowadzic debaty
2... pewnie , po to sie to robi...
3... nie wiem jest wiele...
Qbkens: 1. Czy uważacie plakat filmowy za pewien rodzaj sztuki, czy może tylko za narzędzie promocyjne?
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale z jednej strony sztuką jest wszystko, a to, że poprzez plakaty promują jakiś film to swoją drogą.
Qbkens: 2. Czy jest on w stanie skłonić Was do obejrzenia filmu, chodzi mi czy wywiera na Was jakiś większy wpływ?
Tak, często po plakacie oceniam film, a mówią, żeby nie oceniać książki po okładce. ;)
Chyba nie mam takiego, choć może Egzorcyzmy Emily Rose, ten plakat miał w sobie coś.

chyba obejrzę ten film.

Narzędzie promocyjne, które może być sztuką, ale nie musi.
2. Wywiera duży.
3. Nie wiem