Witam :)
Kilka pytań odnośnie filmowego plakatu promocyjnego.
1. Czy uważacie plakat filmowy za pewien rodzaj sztuki, czy może tylko za narzędzie promocyjne?
2. Czy jest on w stanie skłonić Was do obejrzenia filmu, chodzi mi czy wywiera na Was jakiś większy wpływ?
3. Najlepszy Waszym zdaniem plakat filmowy?
i od razu mój faworyt którego przed chwilą zauważyłem
Peace
lista tematów
Plakat strona 4 z 4
Qbkens: 1. Czy uważacie plakat filmowy za pewien rodzaj sztuki, czy może tylko za narzędzie promocyjne?
za narzedzie promocyjne. Bo im bardziej szkoju im bardziej 'krzyczy' tym więcej ludzi się nim zianteresuje.
Qbkens: 2. Czy jest on w stanie skłonić Was do obejrzenia filmu, chodzi mi czy wywiera na Was jakiś większy wpływ?
tak. Ale bardziej niż plakat może to zrobić zwiastun
Qbkens: 1. Czy uważacie plakat filmowy za pewien rodzaj sztuki, czy może tylko za narzędzie promocyjne?
2. Czy jest on w stanie skłonić Was do obejrzenia filmu, chodzi mi czy wywiera na Was jakiś większy wpływ?
Różnie bywa.
Raczej nie, wolę urywki filmu w telewizji.
-
1. Rodzaj sztuki bardziej... ale to jednak zależy od plakatu ;p
2. No jak na plakacie dużo krwi... albo znany mi tytuł to zachęca ^^
3. Carrie chyba

Bardzo rzadkie przypadki można uznać za pewną formę sztuki.
Qbkens: 2. Czy jest on w stanie skłonić Was do obejrzenia filmu, chodzi mi czy wywiera na Was jakiś większy wpływ?
Właśnie ze względu na to, co napisałam wyżej - raczej nie. Potrzebna mi choć drobna recenzja, słowo wstępu. Plakat często tworzy atmosferę ''na wyrost''.
motion creates emotion
Zdecydowanie tak
Jezeli mam do wyboru pare filmow to czasami plakat potrafi przekonac

ten ciagle wisi u mnie w pokoju ;)