Hej
Moj szef nie ma co robic z kasa, wiec postanowil otworzyc Salon Pieknosci
Jako, ze ja w poprzedniej pracy zajmowalam sie rekrutacja, postanowil mnie wykorzystac i zwalic na mnie dodatkowy obowiazek przeprowadzenia rekrutacji wsrod fryzjerek i dziewczyn, co robia paznokcie (nail technician - nie wiem jak sie w Polsce zwie ten zawod).
Caly proces rekrutacji to nie problem, bo sie na tym znam. Problem tkwi w tym, ze wczesniej rekrutowalam technicznych (inzynierow, specjalistow IT itd.)
Zrobilam maly research jezeli chodzi o specyfike obu zawodow, ale prawda jest taka, ze nie mam zielonego pojecia o co zapytac sie kandydatek na fryzjerki i te dziewczyny od paznokci.
Bardzo wiec prosze, czy macie jakies pomysly, o co powinnam sie pytac, zeby sprawdzic czy dana kandydatka/ kandydat sie nadaje? Jakas specjalna terminologia, czy cos?
Salon jest na wysokim poziomie, wiec i takich pracownikow oczekuje moj szef. Cale szczescie, ze ma juz kosmetyczki
Z gory dzieki za pomoc :)
Pozdro
WYMAGANIA strona 15 z 16
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
wiesz - możesz zrobić - nie znam warunków pogodowych na 'lato'.
Jak będzie słońce a zrobisz sobie mikrodermabrazje (nie znam osoby która ma 'równomiernie wszędzie rozłożony pigment') dostać plam barwnikowych.
Pomijam fakt, że będzie lato i pewnie będziesz się opalać na słońcu stosując kremy balsamy do opalania.
pomyśl jaki to ma sens robienie głębokiego peelingu w lipcu czyt mikrodermabrazji w celu rozjasnienia cery skoro i tak masz zamiar ją opalić na lekki kolor.
Pomijam fakt że po mikrodermabrazji powinni się przez jakiś czas w ogóle nie opalać.
Co mija się z celem bo w LATO wszyscy są narażeni na promieniowanie UV.
Co mogę Ci polecić to jedynie wpisanie w Google odpowiednich haseł.
I szukać odpowiedzi na forum np. Wizazu - tam zapewno znajdziesz odpowiedz jak sobie samemu pomóc.
Z tego co wiem to możliwe że jest nawet osobny dział poświęcony.
no to właśnie mówie.
zrobić wcześniej zanim słońce zacznie mocniej grzać. Jak słońce to i wiadomo też, że cera się bardziej natłuszcza.
z ta kawitacją to mnie rozwaliłaś - bo jest to po prostu peeling i pierwszy raz słysze żeby po tym się bardziej skóra przetłuszczała.
Jest wytłumaczenie dlaczego się tak stało. Po oczyszczaniu cerę powinno się wyciszyć a kawitacja to peeling mechaniczny. a co mechaniczne to przecież pobudza i cera jako manifest się zbuntowała.
Innych powodów nie mam dla których cera mogła tak zareagować.
Tez mi sie wydaje, tym bardziej, ze ja mam tak wrażliwą skórę, że po wyciśnięciu zaskórnika robi mi się czerwony placek na pól twarzy, puchnie itp... Wydaje mi sie ze te ultradzwieki mi gdzies tam w srodku te gruczoły jeszcze bardziej 'pobudziły', serio jakis tydzien miałam masakre, 15 min po myciu i smalec na gębie. :| w zyciu bym tego nie powtórzyła, raz sie dałam namówić teraz ide na klasyczne z tą niebieską lampą.
Ultradzwięki mają duże pole do popisu bo to jest działanie na wewnątrz komórki.
Jak pisałam i peeling można robić i wtłaczanie ampułki czy to na twarz czy ciało.
bo zabiegi na cellulit też sa czasami wspomagane ultradzwiekami

Tego się nie łączy z innymi zabiegami.
Na peeling kawitacyjny to demakijaż robisz ten peeling - krem na wykończenie i wychodzisz z buzią gładką :|
dzieki za wszystkie informacje :)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Dobra to ja przy okazji się zapytam, bez zakładania nowego tematu.
Chciałabym sobie walnąć tipsy żelowe tylko raz już miałam i teraz pytanie:
Czy ta dziewczyna od tipsów musi moją płytkę zetrzeć mi tak "mocno", że aż zrobi się bardziej giętka, taka miękka ? Nie można jakoś lżej tego paznokcia zmatowić ?
Bo jak mają mi pól roku paznokcie po tipsach odrastać do starej grubości to ja dziękuję
Jak znajdziesz dobrą co ma dobre żele i się zna to Ci zmatowi, bo dobre żele trzymają się nawet na lekko zmatowionej płytce. A jak trafi Ci sie chuowa to tak Ci spiłuje, że Cie paznokcie będą boleć nawet wtedy, kiedy zimny wiatr zawieje po ściągnięciu żelu. ;P
No właśnie tak miałam i to najbardziej mnie wkuwiało;/
A jak każdej się pytałam, czy tak "mocno" trzeba ścierać, to one, że TAK, bo się tips nie będzie trzymał. No ale ja myślałam, że trochę wystarczy i klej dobry..
Dobrze, że w końcu ktoś mnie uśwadomił :)
Dokładnie, jak się ma dobre żele i klej to nie trzeba mocno piłować, ja matuję płytke lekko bloczkiem szlifierskim :-) nie uzywam pilnika.
Brwi normalne, bladawy, rurki - tak, kolczyki - nie pamiętam ale chyba nie,kolorów zna raczej więcej niż przeciętny facet :P... Pewna nie jestem czy gej ale jest dość... specyficzny