DomesticGoddess
DomesticGoddess
  24 января 2011 (pierwszy post)

Witam Was :)

Potrzebuję rady - chcę kupić dobrej jakości sztuczne rzęsy, czy macie jakieś swoje typy? :woot:
Cena nie gra roli, chodzi o dobry efekt i łatwość w odklejaniu.

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam -Alicja. :mrgreen:

SzymonPuszka
SzymonPuszka
  24 января 2011

ja Ci swoich rzęs nie mogę sprzedać, bo ich nie mam. Jestem ryży jak prosiak.

Pozdrawiam - Szymon.

Jasmina
Jasmina
  24 января 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: czy macie jakieś swoje typy?

Sephora, moje ulubione :)
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  24 января 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Potrzebuję rady - chcę kupić dobrej jakości sztuczne rzęsy, czy macie jakieś swoje typy?

Ja używam tylko rzęs od Inglota. Mają bardzo, bardzo duży wybór, od czarnych klasycznych po czarne - różne kształty i nawet kolorowe do makijażu fantazyjnego.

Co do odklejania.. Chyba wszystkie odkleja się tak samo :-)
DomesticGoddess
DomesticGoddess
  24 января 2011
Jasmina
Jasmina: Sephora, moje ulubione :)

Muszę podjechać w tygodniu i tam poszperac :tak:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja używam tylko rzęs od Inglota. Mają bardzo, bardzo duży wybór, od czarnych klasycznych po czarne - różne kształty i nawet kolorowe do makijażu fantazyjnego.

Ooo :woot: choc bardziej mi chodzi o klasyczne, czarne rzęsy, po prostu bardziej gęste i dluższe :D

Konto usunięte
Konto usunięte: o do odklejania.. Chyba wszystkie odkleja się tak samo :-)

Niby tak, ale wszystko zależy jaki klej dorzucą do opakowania :ninja:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  24 января 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Niby tak, ale wszystko zależy jaki klej dorzucą do opakowani

Inglot ma bardzo trwały klej, ale nie boli przy ściąganiu :-) chyba, że do rzęsy się gdzieś doklei ale to chyba każdy klej ;P ja kiedyś miałam taki klej, że jak zdjęłam rzęsę to przez 3 dni na powiece miałam taki czerwony podrażniony pasek :ninja:
ryjek
ryjek
  24 января 2011

nie polecam całościowych wygądają sztucznie
moim zdaniem najlepsze są kępki, więcej przy nich zabawy ale efekt jest o niebo lepszy

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  24 января 2011
ryjek
ryjek: moim zdaniem najlepsze są kępki, więcej przy nich zabawy ale efekt jest o niebo lepszy

ooh, jeszcze lepiej wyglądają rzęsy doczepiane w stosunku 1:1 czyli jedna sztuczna rzęsa doklejona do Twojej naturalnej. Tylko drogi interes, ok 250 zł u kosmetyczki :D

Babsy
Babsy
  24 января 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ooh, jeszcze lepiej wyglądają rzęsy doczepiane w stosunku 1:1 czyli jedna sztuczna rzęsa doklejona do Twojej naturalnej. Tylko drogi interes, ok 250 zł u kosmetyczki :D

ech, chcialaby, sobie takie kiedys sprawic:D
Babsy
Babsy
  24 января 2011

* chcialabym

BreakMyFall18
BreakMyFall18
  24 января 2011
Babsy
Babsy: ech, chcialaby, sobie takie kiedys sprawic:D

ja idę drugiego wrzesnia w piątek na godzinę 17stą :D już jestem umówiona :D
Babsy
Babsy
  24 января 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja idę drugiego wrzesnia w piątek na godzinę 17stą :D już jestem umówiona :D

pozycz mi 250 zeta:P
368212
368212
  24 января 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ja idę drugiego wrzesnia w piątek na godzinę 17stą :D już jestem umówiona :D

miałaś już je kiedyś?
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  24 января 2011
368212:
miałaś już je kiedyś?

Nie miałam, ale moja kosmetyczka miałam jak byłam na ostatniej wizycie. Mówiła, że dokleja sie jedną rzęsę sztuczną do jednej naturalnej, ze mozna je normalnie tuszowac i jak sie delikatnie myje oczy to wytrzymaja do dwoch tygodni. Jednak nie wiem czy to prawda :-)

Babsy
Babsy: pozycz mi 250 zeta:P

Ja sama ciagle odkladam :and: :D
368212
368212
  24 января 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie miałam, ale moja kosmetyczka miałam jak byłam na ostatniej wizycie. Mówiła, że dokleja sie jedną rzęsę sztuczną do jednej naturalnej, ze mozna je normalnie tuszowac i jak sie delikatnie myje oczy to wytrzymaja do dwoch tygodni. Jednak nie wiem czy to prawda :-)

Po pierwsze nie polecam. Odwracają się wywijają, wbijają w powiekę. Poza tym nie da się zbyt normalnie funkcjonować bo są trochę niewygodne.
Trzeba uważać podczas mycia, nie można stosować tłustych kremów bo zaraz wylecą.
Po drugie nie widzę sensu aby ich malować bo są na tyle grube i ciemne , że tusz jest zbędny a malując je i ciagle zmywając tusz odlecą szybciej i prędzej niż po dwóch tygodniach.
Mnie pierwsze rzęsy ktore zaczely wypadac , to te w kącikach oka, gdy oko łzawiło, klej przestawał trzymać. Najlepiej jeszcze spać na plecach bo jak spałam na boku to się strasznie gniotły, wywijały i czepiały się jedna drugiej.
Jednym słowem nie polecam, były bardzo niewygodne. Po zdjęciu ich nie poznałam moich własnych rzes ktore byly kiedys piekne. Teraz mam trzy rzesy na krzyz i kazda innej dlugosci, na szczescie juz odrastaja i chocby ktos mi proponowal za darmo, nie zrobilabym tego drugi raz.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.