Jakie trzy kosmetyki wzięłybyście ze sobą na bezludną wyspę? Zarówno do makijażu jak i pielęgnacji, do ciała, jak i do twarzy czy włosów.
lista tematów
kosmetyki bez których nie możecie źyc;) strona 8 z 11
Konto usunięte: możesz dać znać jak się sprawdzi. ten la roche trochę specyficznie pachnie, ale naprawdę polecam. kiedyś przez pomyłkę kupiłam wersje lerge to oddałam partnerowi i był zadowolony chyba
No jak będę miała teraz jakąs kasę to zainwestuję w któryś z tych aptecznych :)
Fajny jest, ładne jasne kolory, dobrze kryje, jest gęsty, dośc trwały, nie matuje. :)
sama już nie wiem...

co sądzicie o tym podkładzie? http://allegro.pl/revlon-colorstay-softflex-c-mieszana-super-oferta-i1423205674.html
parafina to składnik, który nic nie daje, a szkodzi. zapycha niemiłosiernie. do cery bardzo suchej bezproblemowej owszem, nadaje się, lecz do każdej innej absolutnie
Konto usunięte: np? co do parafint to słyszałam że zapycha.. ale powtarzam - SŁYSZAŁAM - więc pewna nie jestem ;)
dobrze słyszałaś, dlatego unikam tego w kremach
Konto usunięte: DZIWNĄ
jest sucha (najbardziej w okół ust), po nałożeniu podkładu po jakimś czasie widzę że się wałkuje i uwidacznia to odstające suche skórki na twarzy (oczywiście gdy się przyjrzysz), do tego lubi sobie moja twarz urządzić imprezę (czyt. wyskakują mi czasem pryszcze) ;)
CETAPHIL!!
Pozwolę sobie wtrącić, że od siebie polecam Hydraphase Intense Legere, dzięki wodnistej konsystencji wchłania się błyskawicznie i nie powoduje świecenia. Kosztuje chyba koło 70 zł.
Konto usunięte: parafina to składnik, który nic nie daje, a szkodzi. zapycha niemiłosiernie. do cery bardzo suchej bezproblemowej owszem, nadaje się, lecz do każdej innej absolutnie
no pisałyśmy o kremach ziaji, i kremie oliwkowym, pod kątem skóry suchej ;-) parafina jest cennym składnikiem, na dłonie działa cuda :-)