Babsy
Babsy
  31 января 2011 (pierwszy post)

Jakie trzy kosmetyki wzięłybyście ze sobą na bezludną wyspę? Zarówno do makijażu jak i pielęgnacji, do ciała, jak i do twarzy czy włosów.

madzia2143
madzia2143
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie trzeba nawet umieć, jak w google wpiszesz to też powinnaś znaleźć inf. na temat danego składnika. Ale byłoby to męczące tak wpisywać każdy składnik

otóż to.
Paulinessa
Paulinessa
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: no szczególnie zimą

Moim zdaniem tak. Nawilżacze są potrzebne i zimą i nie wierzę w mity, że przy mrozie będzie zamarzac czy inne pierdoły. Więc dalsze tłumaczenie mi tego faktu będzie zbędne
:)

Konto usunięte
Konto usunięte: konkretniej od prania, jest to tłuszczopot :-)

To natłuszczacz, a krem Nivea ma taką funkcje i to ich znak 'firmowy'
:and:
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nawilżacze są potrzebne i zimą i nie wierzę w mity, że przy mrozie będzie zamarzac czy inne pierdoły. Więc dalsze tłumaczenie mi tego faktu będzie zbędne

:ninja:

Konto usunięte
Konto usunięte: To natłuszczacz, a krem Nivea ma taką funkcje i to ich znak 'firmowy'

pisałam o Lanolinie :-) nie wiem o czym Ty teraz?
madzia2143
madzia2143
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Paulinessa: Alkohol wysoko, może podrażniać. Parafina i wosk parafinowy może zapychać. Na plus gliceryna. Na czerwono ładne składniki : substancja pochodząca od wełny owczej, jojoba i vit E. znasz jakiś krem w miarę tani i dobry? i jakbyś była tak uprzejma napisać czego konkretnie szukać w składzie a czego unikać jak ognia ;)

ponawiam ^^
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  1 февраля 2011

Ja o Glicerynie miałam sporo ;-) w każdej encyklopedii pisze, że ma właściwości higroskopijne, skoro wiąże wodę w skórze, to znaczy, że na mrozie jak skóra zmarznie to i woda zamarzni - to zwiększy swoją objętość, co powoduje rozrywanie komórek skóry.
Nie sądze, aby moja profesorka z Materiałów fryzjerskich gadała bzdury, jest po studiach :mrgreen: i ma skończoną edukację na ten tamat a nie jest samouczkiem :-) więc zna się...

Paulinessa
Paulinessa
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: znasz jakiś krem w miarę tani i dobry? i jakbyś była tak uprzejma napisać czego konkretnie szukać w składzie a czego unikać jak ognia ;)

Ja używam dośc drogiego kremu na noc, więc na dzień mam tani Rosmanowski Babydream, polecam! To krem dla dzieci i ważne że jest to wersja do twarzy i ciała, bo mają też inny. ładnie nawilża, łagodzi, ochrania :)

Ja unikałabym parafiny, zapachu (parfum) wysoko w składzie i alkoholu denatu na pewno.

Dobrze jak witaminy są wysoko, prowitamina - panthenol.
No i pomocna jest gliceryna, emolienty, ekstrakty, oleje :)
razotka
razotka
  1 февраля 2011

mascara!
balsam nawilżający!
dezodorant
;-)

madzia2143
madzia2143
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Rosmanowski Babydream, polecam!

nadaje się do suchej skóry skłonnej do niespodzianek?
Paulinessa
Paulinessa
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja o Glicerynie miałam sporo ;-) w każdej encyklopedii pisze, że ma właściwości higroskopijne, skoro wiąże wodę w skórze, to znaczy, że na mrozie jak skóra zmarznie to i woda zamarzni - to zwiększy swoją objętość, co powoduje rozrywanie komórek skóry. Nie sądze, aby moja profesorka z Materiałów fryzjerskich gadała bzdury, jest po studiach i ma skończoną edukację na ten tamat a nie jest samouczkiem :-) więc zna się.

No i jednak tłumaczysz. Silikony cykliczne też miały swoją opinię i ten mit również został obalony.

Konto usunięte
Konto usunięte: pisałam o Lanolinie :-) nie wiem o czym Ty teraz?

Aha.
madzia2143
madzia2143
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja używam dośc drogiego kremu na noc

iz ciekawosci zapytam jakiego :)
mmaryjka
mmaryjka
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nawilżacze są potrzebne i zimą i nie wierzę w mity, że przy mrozie będzie zamarzac czy inne pierdoły.

trzeba odczekać 15 minut od nałożenia kremu i zimno przestaje być straszne;d

Konto usunięte
Konto usunięte:

pieprz składy. szukaj kremów niekomedogennych i to wystarczy. czyli wszelakie matujące etc to jedno, wielkie gówno dla cery, ale na szczęście suchoryjcy nie mają tego problemu
Paulinessa
Paulinessa
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nadaje się do suchej skóry skłonnej do niespodzianek?

No tak :) może to wydawać się dziwne, ale ja mając cerę mieszaną i skłonną do trądziku po tym kremie miałam cerę super. Matowa, czysta! Teraz przez leki jest inaczej, ale ten krem mi pomaga, bo ten co mam na noc wysuszaaa...
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No i jednak tłumaczysz

post nie był do Ciebie :-) :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: Silikony cykliczne też miały swoją opinię i ten mit również został obalony.

ale właściwości gliceryny nie są mitem koleżanko ;-)
Paulinessa
Paulinessa
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: trzeba odczekać 15 minut od nałożenia kremu i zimno przestaje być straszne;d

No raczej z żadnym kremem nie wylatuje od razu na mróz :)

Konto usunięte
Konto usunięte: czyli wszelakie matujące etc to jedno, wielkie gówno dla cery

Święta prawda :)

Konto usunięte
Konto usunięte: iz ciekawosci zapytam jakiego :)

TriAcneal Avene. Jakieś 60zł i dla mnie to jest drogo teraz :and:
Paulinessa
Paulinessa
  1 февраля 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ale właściwości gliceryny nie są mitem koleżanko ;-)

Własciwości nawilżające nie są, ale to żen a zimę się nie nadaje jest. Koleżanko. :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.