Jakie trzy kosmetyki wzięłybyście ze sobą na bezludną wyspę? Zarówno do makijażu jak i pielęgnacji, do ciała, jak i do twarzy czy włosów.
lista tematów
kosmetyki bez których nie możecie źyc;) strona 5 z 11
Moim zdaniem tak. Nawilżacze są potrzebne i zimą i nie wierzę w mity, że przy mrozie będzie zamarzac czy inne pierdoły. Więc dalsze tłumaczenie mi tego faktu będzie zbędne
:)
To natłuszczacz, a krem Nivea ma taką funkcje i to ich znak 'firmowy'

Konto usunięte: Nawilżacze są potrzebne i zimą i nie wierzę w mity, że przy mrozie będzie zamarzac czy inne pierdoły. Więc dalsze tłumaczenie mi tego faktu będzie zbędne

pisałam o Lanolinie :-) nie wiem o czym Ty teraz?
Konto usunięte: Paulinessa:
Alkohol wysoko, może podrażniać. Parafina i wosk parafinowy może zapychać. Na plus gliceryna. Na czerwono ładne składniki : substancja pochodząca od wełny owczej, jojoba i vit E.
znasz jakiś krem w miarę tani i dobry?
i jakbyś była tak uprzejma napisać czego konkretnie szukać w składzie a czego unikać jak ognia ;)
ponawiam ^^
Ja o Glicerynie miałam sporo ;-) w każdej encyklopedii pisze, że ma właściwości higroskopijne, skoro wiąże wodę w skórze, to znaczy, że na mrozie jak skóra zmarznie to i woda zamarzni - to zwiększy swoją objętość, co powoduje rozrywanie komórek skóry.
Nie sądze, aby moja profesorka z Materiałów fryzjerskich gadała bzdury, jest po studiach i ma skończoną edukację na ten tamat a nie jest samouczkiem :-) więc zna się...
Konto usunięte: znasz jakiś krem w miarę tani i dobry?
i jakbyś była tak uprzejma napisać czego konkretnie szukać w składzie a czego unikać jak ognia ;)
Ja używam dośc drogiego kremu na noc, więc na dzień mam tani Rosmanowski Babydream, polecam! To krem dla dzieci i ważne że jest to wersja do twarzy i ciała, bo mają też inny. ładnie nawilża, łagodzi, ochrania :)
Ja unikałabym parafiny, zapachu (parfum) wysoko w składzie i alkoholu denatu na pewno.
Dobrze jak witaminy są wysoko, prowitamina - panthenol.
No i pomocna jest gliceryna, emolienty, ekstrakty, oleje :)
Konto usunięte: Ja o Glicerynie miałam sporo ;-) w każdej encyklopedii pisze, że ma właściwości higroskopijne, skoro wiąże wodę w skórze, to znaczy, że na mrozie jak skóra zmarznie to i woda zamarzni - to zwiększy swoją objętość, co powoduje rozrywanie komórek skóry.
Nie sądze, aby moja profesorka z Materiałów fryzjerskich gadała bzdury, jest po studiach i ma skończoną edukację na ten tamat a nie jest samouczkiem :-) więc zna się.
No i jednak tłumaczysz. Silikony cykliczne też miały swoją opinię i ten mit również został obalony.
Aha.
Konto usunięte: Nawilżacze są potrzebne i zimą i nie wierzę w mity, że przy mrozie będzie zamarzac czy inne pierdoły.
trzeba odczekać 15 minut od nałożenia kremu i zimno przestaje być straszne;d
pieprz składy. szukaj kremów niekomedogennych i to wystarczy. czyli wszelakie matujące etc to jedno, wielkie gówno dla cery, ale na szczęście suchoryjcy nie mają tego problemu