Jakie trzy kosmetyki wzięłybyście ze sobą na bezludną wyspę? Zarówno do makijażu jak i pielęgnacji, do ciała, jak i do twarzy czy włosów.
lista tematów
kosmetyki bez których nie możecie źyc;) strona 9 z 11
Parafina to ZŁO !!!
Produkt destylacji ropy naftowej. Więc jak może to być cudowne do twarzy.
Zatyka pory, absorbuje kurz i bakterie. Stwarza beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Powoduję tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpiesza procesy starzenia.
Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.
jak dla mnie niestety żaden krem który zawiera PARAFINĘ I PARABENY (o innych badziewiach nie będę wspominać) to zło które nadaje się tylko do kosza
nigdy w życiu, to produkt po destylacji ropy naftowej, który tylko zapycha i przyciąga kurz itd itp

kurde, najgorsze jest to, że producenci wrzucają to do jednego worka ze składnikami 'naturalnymi'. i tu wychodzi, że natura naturze nierówna.
patrzyłam na te kredki, mufe nie było tego jasnego koloru, ale widziałam isadory i inglota, ale nie wiem jak z ich jakością. ta inglota miękka, ale jak trwałość - nie wiem, choć kolor ładny.
czytałam o niej i zastanawiałam się nad kupnem... myślisz, ze nadawalaby sie do cery mieszanej?
aaa! i gdzie ją dostanę?
Babsy: Jakie trzy kosmetyki wzięłybyście ze sobą na bezludną wyspę? Zarówno do makijażu jak i pielęgnacji, do ciała, jak i do twarzy czy włosów.

jeśli jest tak cudowna jak cukier do ciała, mydło do rąk, pianka pod prysznic czy masło do ciała z imbirem(jestem w nim zakochana) to bierz i się nawet nie zastanawiaj!
mają swoje sklepy w złotych tarasach, blue city i chyba jeszcze w manufakturze. można kupować przez internet bezpośrednio ze strony.