Reputacja: -55 |
BluzgometrTM: 26
massacre
13 сентября 2011
styka51: Miał przyjechać Maniek i przyjechał... ale tylko na 5 minut,
jestes niezorganizowana, rano jak robilam mojemu laske, myslisz ze trwalo to wiecej niz 5 minut?
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
agoosiaaa
13 сентября 2011
massacre: to sie nazywa procedura - w przeciwnym razie moglabys w kazdym kraju, lacznie z Chinami jechac i wymagac chrztu na podstawie "obcego" im aktu urodzenia. Jezeli biora kopie do swoich akt, to wiadomo, ze nie kazdy ksiadz czy majacy wglad do nich musi mowic, czytac i pisac w obcym jezyku. Dla mnie to bardzo logiczne, bo jesli chodzi o paszport - to dziecko ma PRAWO do narodowosci, kraj ktory by zrobil z dziecka bezpanstwowca stanalby przed Trybunalem; natomiast chrzest to twoj wybor i ty powinnas sie dostosowac do procedury jaka panuje w kosciele :)
no i wlasnie ze zle wedlug mnie - kosciol katolicki jest rozprzestrzeniony na calym swiecie - chrzest moze byc tylko jeden wiec co za roznica, na podstawie aktu urodzenia z ktorego kraju jest robiony? dla mnie to glupota ze w polskim kosciele chca chrzcic TYLKO polakow - kompletne zejscie z tego, czym jest wiara katolicka - powinni sie cieszyc, ze maja nowa ''owieczke'' a nie utrudniac chrzest na wszelakie mozliwe sposoby.
AvantQueTuDis
13 сентября 2011
massacre: zyjesz, wiec ostry dyzur byl zbedny
żyje, bo miałam sporo ketonalu
Konto usunięte: a gdzie? na AONie?
Nie prywatnie, na Mokotowie, dosyć znana, logo z miśkiem
Konto usunięte: o w dupe, cenią się
No i to bardzo.
Fakt, podobno jest to bardzo dobra informatyczna szkoła, ale te ceny...
Konto usunięte: przezyjesz, nic Ci nie bedzie
dasz sobie nerke wyciać, że tak będzie?
agoosiaaa
13 сентября 2011
massacre: no ale wez pojrz powaznie na to polskie zaklamane spoleczenstwo
ludzie sie pieprza przed slubem - tak czy nie? wszystko jest okej
kobieta zachodzi a potem z brzuchem w bialej ofkors sukience zapiedala przed oltarz - tak czy nie? i wszystko dalej jest okej, nawet stare babcie tego brzucha nie widza, przymykaja oko... a para wiadomo, dalej nie jest katoikami, bo sie hajtaja tylko pod presja otoczenia i wtedy jest to normalne...
...ale jak sie chce dziecko ochrzcic to juz sie jest katozjebem czy jak to nazywaja - gdzie chrzest w porownaniu np do slubu na cale zycie, jest tylko mozliwoscia wyboru dla dziecka w przyszlosci - dla mnie ma wiecej zalet niz wad
ja i moj facet podchodzimy do tego identycznie. zreszta, moj facet nie jest katolikiem w ogole, w kosciele nie byl nie liczac slubow chyba od 20stu lat- ale jak sam mowi, chrzest nie zaszkodzi, a my dziecko bedziemy wychowywac tak, zeby moglo samemu wybrac to, czy chce i w co chce wierzyc.
agoosiaaa
13 сентября 2011
Konto usunięte: dasz sobie nerke wyciać, że tak będzie?
no znajac polska sluzne zdrowia, to nie
agoosiaaa
13 сентября 2011
dobra laski, dziecko mi wrocilo do domu, spadam
AvantQueTuDis
13 сентября 2011
Konto usunięte: mmaryjka:
W ogóle z tego co pamiętam, jak szukałam wtedy grafiki to była tylko w trzech szkołach.
Właśnie PJWSTK - ale ceny..
No i na ASP, ale tam oprócz chcicy na taki kierunek trzeba umieć mega rysować
I w tej mojej.
u0u
13 сентября 2011
massacre: jestes niezorganizowana, rano jak robilam mojemu laske, myslisz ze trwalo to wiecej niz 5 minut?
Czść Asia :D
mmaryjka
13 сентября 2011
Konto usunięte: Nie prywatnie, na Mokotowie, dosyć znana, logo z miśkiem
nie znam;) nie orientuje się w prywatnych. znam tylko uw, pw, wat, aon i swoją uczelnie;)
Konto usunięte: No i na ASP, ale tam oprócz chcicy na taki kierunek trzeba umieć mega rysować
mój znajomy studiował na ASP i zwariował, więc nie polecam;)
tymczasem idę gotować obiad!
AvantQueTuDis
13 сентября 2011
Konto usunięte: mój znajomy studiował na ASP i zwariował, więc nie polecam;)
Pewnie spotkałoby mnie to samo.
Tam ludzie żyją jakby w innym świecie ;)
Reputacja: -55 |
BluzgometrTM: 26
massacre
13 сентября 2011
Konto usunięte: no i wlasnie ze zle wedlug mnie - kosciol katolicki jest rozprzestrzeniony na calym swiecie - chrzest moze byc tylko jeden wiec co za roznica, na podstawie aktu urodzenia z ktorego kraju jest robiony? dla mnie to glupota ze w polskim kosciele chca chrzcic TYLKO polakow - kompletne zejscie z tego, czym jest wiara katolicka - powinni sie cieszyc, ze maja nowa ''owieczke'' a nie utrudniac chrzest na wszelakie mozliwe sposoby.
chcialam napisac, ze przeciez moglas ochrzcic w angielskim kosciele, ale czytajac dalej stwierdzilam, ze masz dobry tok myslenia - faktycznie w kazdym zakatku swiata powinni ochrzcic nawet bez zadnego papierka - dobry argument z tymi owieczkami - ja bym sie dala przekonac i bym Ci dzidzie ochrzcila
Konto usunięte: Czść Asia :D
Ty zawsze wiesz, co zacytowac
hej :*
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
SoDope
13 сентября 2011
Tak się przyglądam rozmówkom o porodach ..
Konto usunięte: No tak, ale poród w domu to jednak wydaje się być większym ryzykiem, mimo lepszej atmosfery. Bałabym się pewnie. W szpitalu czułabym się bezpieczniej.
ja sie urodziłam w domu i nie widzę, żeby to jakoś negatywanie na mnie podziałało..
bez lekarzy, pielęgniarki czegokolwiek.. - nie zdążyli dojechać.
a mi się bardzo śpieszyło.
AvantQueTuDis
13 сентября 2011
Konto usunięte: ja sie urodziłam w domu i nie widzę, żeby to jakoś negatywanie na mnie podziałało..
bez lekarzy, pielęgniarki czegokolwiek.. - nie zdążyli dojechać.
a mi się bardzo śpieszyło.
To kwestia pewnie tylko i wyłącznie psychiki :)
Po prostu wydaje mi się, że szpital = bliżej do sprzętu medycznego = szybsza pomoc w przypadku jakiś komplikacji.